Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham

Flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham

24 juli 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 6 Reacties


Flammkuchen met feta - Anniepannie.nlKen je het nieuwe flammkuchen deeg van Tante Fanny al? Het ligt nu in de supermarkt en je maakt er in een handomdraai een heerlijke flammkuchen mee. Ik leerde het deeg kennen tijdens een bakworkshop die ik laatst had gewonnen. We kregen ‘les’ van Rutger van den Broek van Rutger Bakt en hij gaf ons het recept voor een heerlijke flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham.

Tijdens de workshop hebben we heerlijk gesmuld van deze (en meer!) smakelijke flammkuchen. Hij is zelfs zo lekker dat ik hem thuis al een paar keer heb nagemaakt. Nu kan ook jij aan de slag! Maak deze flammkuchen met feta snel een keertje, want je vindt hem vast heerlijk!

Flammkuchen met feta 1 - Anniepannie.nlDit heb je nodig:
1 rol vers flammkuchen deeg
2 el crème fraîche
½ rode ui, in ringen
3 à 4 plakken rauwe ham
½ zakje rucola
75 gram feta
Handvol witte druiven

Flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het flammkuchendeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes om.

Bestrijk het midden van de flammkuchen met crème fraîche en beleg met de uienringen. Verbrokkel hier de feta over en maal er flink wat peper overheen. Bak de flammkuchen in 15 tot 20 minuten gaar en knapperig.

Halveer intussen de druiven en trek de plakken rauwe ham uit elkaar.

Haal de flammkuchen uit de oven en garneer deze met rucola, stukken rauwe ham en de gehalveerde druiven.

Eet smakelijk!

Tip: Je dit recept ook met vers bladerdeeg maken. Het wordt dan meer een plaattaart, maar dat is zeker net zo lekker!

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vond. Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Meer plaattaarten en plaatpizza’s:

Plaattaart met zoete aardappel en feta
Plaattaart met peer en Gorgonzola
Bladerdeeg pizza met gerookte zalm en bimi

Flammkuchen met feta - Anniepannie.nlVOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Makkelijke pizza's, Recepten Tags: bladerdeegpizza, druiven, feta, flammkuchen, ham, makkelijke pizza, plaatpizza, plaattaart, rode ui, rucola

« Lavendelmayonaise met koolrabi-dippers
Pulled paddo pizza »

Reacties

  1. Leonneke zegt

    11 april 2019 om 15:51

    5 sterren
    Dit is toch wel mijn favo Anniepannie recept denk ik. In ieder geval veruit mijn meest gemaakte! Zomers comfort food dat heel snel op tafel staat – ideaal.

    De combinatie rode ui, feta, ham, druiven en rucola is echt heerlijk! Ik doe vaak stiekem wel wat extra creme fraiche en feta, omdat het zo lekker is ;) En als ik geen flammkuchendeeg kan vinden dan gebruik ik bladerdeeg. Wel wat vetter, maar ook heel lekker!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      11 april 2019 om 16:25

      Wat leuk om te horen dat je het recept zo lekker vindt! Alle credits voor Rutger! Die extra feta is trouwens een heel goed idee. Hoe meer feta, hoe beter! Ik ben er zelf ook dol op.

      Beantwoorden
  2. Peet zegt

    26 december 2018 om 20:02

    5 sterren
    Gemaakt. Beleg is heerlijk maar ben geen fan van het deeg. Randen keihard en midden niet gaar. Lijkt niet op flammkuchendeeg. Beter zelf deeg maken en dan op hete bakplaat lagen. Dan pas wordt het een echte knapperige flammkuchen, zoals het hoort!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 december 2018 om 17:10

      5 sterren
      Hoi Peet! Zelfgemaakt deeg is altijd het lekkerst, dat ben ik helemaal met je eens! Leuk om te horen dat je genoten hebt van het beleg. Groetjes, Andrea

      Beantwoorden
  3. Nicole zegt

    25 juli 2017 om 16:38

    5 sterren
    Wat een verrassende smaakcombinaties! Handig dat ze nu ook flamkuchen deeg verkopen :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      26 juli 2017 om 13:19

      Handig hè? Ik ben ook fan van het quiche/taart deeg. Dat kun je zelfs invriezen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok