Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Aubergine schnitzel met boterbonenpuree (JA, een vegetarische schnitzel!)

Aubergine schnitzel met boterbonenpuree (JA, een vegetarische schnitzel!)

29 juni 2021 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Soms heb ik van die pareltjes die ik al jaren eet, maar die ik nog nooit op Anniepannie met jullie heb gedeeld. Wat natuurlijk super stom is. Waarom zou ik zo’n recept voor mezelf houden?! Vandaag is hier dus eindelijk mijn recept voor… een vegetarische aubergine schnitzel. Heel erg lekker. En gezond!

Ik maak er graag een romige boterbonenpuree bij, maar aardappelpuree of een groentepureetje (bijvoorbeeld van knolselderij) kan natuurlijk ook! Wil je de aubergineschnitzels veganizen, dan zul je de Parmezaanse kaas weg moeten laten en een plantaardige ei-vervanger moeten zoeken. Zelf (nog) geen ervaring mee overigens. Maar ik weet dat het kan, want ooit heb ik ergens een volledig plantaardige veggie schnitzel gegeten! Oh jongens jongens, ik ben toch zó benieuwd wat jullie van mijn vegetarische schnitzels van aubergine vinden! Laat het vooral weten in een reactie.

Crunchy van buiten, zacht van binnen

Wat deze aubergine schnitzel verdomd lekker maakt, is dat ‘ie van binnen heerlijk zacht wordt en van buiten een knapperig korstje krijgt. Die combinatie is echt hemels. Het korstje maak je met panko (dat is van dat grove, Japanse paneermeel), Parmezaanse kaas en citroenrasp. Lekker smaakvol! Een romig pureetje is onmisbaar bij al deze crunchy goodness. Ik stel dan ook voor dat je mijn boterbonenpuree erbij maakt. Die is apesimpel, want je gebruikt bonen uit blik. Ik eet er dan graag nog een simpele rucolasalade met een friszure dressing bij om het feestje helemaal af te maken. Een kneepje citroensap, lekkere olijfolie, wat peper en zout and you’re good to go. Begin je al te watertanden?

Vegetarische aubergine schnitzel met bonenpuree - ANNIEPANNIE

Aubergine is gezond!

Wist je al dat aubergine super gezond is? Deze paarse knapperd bevat weinig koolhydraten en calorieën en heel veel vitamines, mineralen en vezels. Zo zit er onder andere vitamine C, magnesium, foliumzuur en mangaan in aubergine. Dit laatste mineraal is onmisbaar voor onze energiestofwisseling. Fun fact: de aubergine bevat ook veel antioxidanten, die vooral te vinden zijn in de schil. Daar heeft de aubergine z’n mooie dieppaarse kleur aan te danken! Zoals je leest is aubergine de ideale groente om vaker te gebruiken. En met dit recept voor aubergine schnitzels maak je van de aubergine de ster van je gerecht. Ben jij net als ik ook van team #aubergenious? Probeer dan snel dit recept:

Aubergine schnitzel met boterbonenpuree - ANNIEPANNIE

Aubergine schnitzel met boterbonenpuree

Hét recept voor de lekkerste vegetarische aubergine schnitzel. Maak er romige boterbonenpuree en een frisse salade bij en je belandt in foodie heaven!
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine schoongemaakt
  • 1 groot ei
  • 80 gram panko (Japans broodkruim, vind je o.a. bij de AH)
  • handje bloem
  • 25 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 biologische citroen alleen de rasp
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf versgemalen peper

Voor de boterbonenpuree

  • 1 blik boterbonen van 400 gram (limabonen) afgespoeld in een vergiet
  • groentebouillon
  • versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Snijd in de lengte vier gelijke plakken van de aubergine, elke plak moet net iets dikker zijn dan een halve centimeter (zie foto). De zijkanten houd je over, bewaar die voor een ander recept. Bestrooi de plakken aubergine aan beide kanten goed met bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  • Strooi de panko op een groot bord en hussel hier de Parmezaanse kaas, citroenrasp, gerookt paprikapoeder, zout en peper door.
  • Klop het ei los op een ander groot bord en haal hier de gebloemde plakken aubergine doorheen. Zorg dat er overal een laagje ei zit. Laat het overtollige ei eraf lekken en haal de plakken aubergine dan door het panko-mengsel. Zorg dat er aan beide kanten van iedere plak een mooi laagje zit.
  • Maak nu eerst de boterbonenpuree: doe de afgespoelde boterbonen in een steelpannetje en schenk er zoveel groentebouillon bij dat de bonen net onderstaan. Breng dit aan de kook en laat de bouillon ongeveer tot de helft inkoken. Dat duurt maar een paar minuutjes. Zet het vuur uit en maal de boterbonenpuree helemaal fijn met een staafmixer. Breng op smaak met wat olijfolie en versgemalen peper. Iets te ver in laten koken? Voeg dan nog een klein beetje bouillon toe. De bedoeling is dat de puree de zelfde consistentie krijgt als een aardappelpuree. Houd de puree warm.
  • Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op matig tot middelhoog vuur. Bak de aubergine schnitzels ongeveer 2 à 3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn en zacht van binnen (test dit met de punt van een scherp mes). Zet het vuur lager als het te hard dreigt te gaan.
  • Verdeel de boterbonenpuree over de borden en leg daarop de aubergine schnitzels. Lekker met een frisse salade bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk! Ik ben super benieuwd wat jullie van dit recept vinden.

Dit recept is een samenwerking met A8, de telersvereniging van aubergine. Zij zetten de aubergine graag in het zonnetje en ik ook! Het is en blijft een prachtige, lekkere en gezonde groente. En zo veelzijdig! Kijk maar naar de onderstaande recepten.

Meer recepten met aubergine:

Aubergine curry met pindakaas en sambal
Deze romige aubergine curry met pindakaas en sambal is zalig! Echt comfort food om van te genieten. Lekker met platbrood of rijst!
Bekijk recept
aubergine-curry-met-pindakaas-en-sambal-1
Aubergine met miso en Parmezaanse kaas
Als er iets bomvol smaak zit, dan is het deze Japanse aubergine met miso en Parmezaanse kaas uit de oven! De kaas zorgt voor een gegratineerd effect. Heerlijk!
Bekijk recept
Aubergine met miso en parmezaanse kaas uit de oven - ANNIEPANNIE
Sabich met gegrilde aubergine
Sabich is het ultieme Israëlische streetfood. Een heerlijk pitabroodje gevuld met gegrilde aubergine, hummus, tahin, hardgekookt ei en frisse salade. Echt lekker!
Bekijk recept
Sabich met gegrilde aubergine en ingelegde biet - Anniepannie
Pulled aubergine pita’s
Deze pitabroodjes met kruidige pulled aubergine zijn ontzettend lekker. Door de auberginerepen lang te bakken in de oven worden ze stevig en vlezig van structuur! Lekker met hummus en salade.
Bekijk recept
Broodje pulled aubergine
Aubergine balti
Deze aubergine balti is heerlijk! Officieel hoor je dit gerecht in een baltipan te bereiden en serveren, maar je kunt ook prima een andere pan gebruiken.
Bekijk recept
Aubergine balti - ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze aubergine schnitzels te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Hoofdgerechten, Recepten, Vega Tags: aubergine, bonen, boterbonen, citroen, gezond, panko, parmezaanse kaas, rucola, schnitzel, vega, vegetarisch

« Tonijnkoekjes met rijst en limoen
Wraps met garnalen, romige pestorijst en avocado »

Reacties

  1. Leo zegt

    8 juli 2021 om 18:25

    5 sterren
    Zojuist uitgeprobeerd en heel erg verrassend hoe de smaken op elkaar aansluiten.. heb het gegeten met rucola sla, voor de bonen heb ik limabonen gebruikt.

    Bedankt voor het leuke en lekkere recept

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      22 juli 2021 om 14:14

      Limabonen zijn dezelfde bonen als boterbonen, helemaal goed dus! Leuk dat het zo lekker smaakte. En bedankt voor je enthousiaste reactie!

      Beantwoorden
  2. Leo zegt

    8 juli 2021 om 17:32

    Hoi!

    Hoeveel groentebouillon moet ik gebruiken?

    Hoor het graag :)

    Leo

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 juli 2021 om 17:36

      Hoi Leo, totdat de boontjes net onderstaan!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok