Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vis / Wraps met garnalen, romige pestorijst en avocado

Wraps met garnalen, romige pestorijst en avocado

3 oktober 2021 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Wraps met garnalen, pestorijst en avocado - ANNIEPANNIE

De combinatie van rode pesto, garnalen, avocado, feta en rjist klinkt misschien niet erg voor de hand liggend, maar is geweldig. Als je me niet gelooft, kan ik maar één ding zeggen: probeer het eens! Ik stopte alle heerlijks in een tortillawrap. Dan kun je het lekker uit het vuistje eten. Het maakt deze wraps met garnalen een ideaal picknick- of meeneem-lunch-gerecht, maar ook als lichte avondmaaltijd is dit top. Maak je trouwens geen zorgen dat de rijst je blouse in valt tijdens het eten. Doordat er naast rode pesto en citroensap ook crème fraîche door de gekookte rijst gaat, wordt het een lekker romig en kleverig geheel. Geen geknoei met losse korrels dus! Ik voegde spinazie toe voor de crunchfactor en voor extra pitamientjes.

Wraps met garnalen met een goed verhaal

Ik heb in deze lekkere garnalenwraps bewust garnalen met het ASC-keurmerk gebruikt. Het is namelijk bewuste visweek! Vis- en schaaldieren met het ASC-keurmerk komen van kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken en goed zorgen voor hun medewerkers, de omgeving en de lokale gemeenschap. Achter producten met het ASC keurmerk schuilt daardoor altijd een goed verhaal. Bij deze garnalen uit Ecuador gaat dat verhaal over het herstellen en beschermen van de natuur en mangroven in Ecuador.

In Ecuador bieden de mangroves de lokale bevolking bescherming tegen stormen en vloedgolven en vormen ze een broedplaats van talloze vogels, vissen, schaal- en schelpdieren en ander zeeleven. Vroeger werden de mangroves gekapt door garnalenkwekers. Nu staan diezelfde kwekers zij aan zij met lokale gemeenschappen om deze bossen te beschermen en opnieuw aan te planten. Gelukkig maar!

TIP: bij een van deze 20 viswinkels kun je gratis een boekje ophalen over de Bewuste Visweek 2021. In het boekje vind je verschillende inspirerende verhalen over MSC- én ASC-gecertificeerde vissers en hoe zij een positieve impact hebben. Uiteraard staan er in het boekje ook een paar heerlijke visrecepten!

Wraps met garnalen, rijst en avocado - ANNIEPANNIE

Snijd ‘m door!

Deze wraps met garnalen, romige pestorijst en avocado zien er extra lekker uit als je ze na het oprollen doorsnijdt. Je ziet dan veel beter wat er allemaal in zit dan dat je hem in z’n geheel zou opeten. Ik vind het handig om de wrap eerst voor de helft te beleggen (zie bovenste foto), dan op te rollen en in een (bak)papiertje te wikkelen. Vervolgens pak ik het scherpste mes dat ik heb en snijd ik de wraps (inclusief het papier) doormidden. Als je de wraps goed gevuld hebt en het papier stevig is opgerold, kun je ze daarna rechtop op je bord neerzetten. Net zoals op de foto. Partje citroen erbij en serveren maar!

Let op: in dit recept gebruik je gekookte, afgekoelde rijst. Dat kun je zelf doen, maar je kunt tegenwoordig ook zakjes kant-en-klaar gekookte rijst kopen. Mocht je haast hebben, dan kan dat erg handig zijn. Ik kook mijn rijst meestal zelf en gebruik dan zilvervliesrijst. Dat is gezonder dan witte rijst.

Wraps met garnalen, pestorijst en avocado - ANNIEPANNIE

Wraps met garnalen, rode pestorijst en avocado

Deze wraps met garnalen, romige rode pestorijst, avocado en feta zijn heerlijk! Ideaal als meeneem-lunch of als lichte avondmaaltijd. Makkelijk om te maken.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 tortillawraps
  • 200 g gekookte en gepelde garnalen (let op het ASC-keurmerk)
  • 160 g zilvervliesrijst gekookt en afgekoeld
  • 3 el crème fraîche
  • 4 tl rode pesto van goede kwaliteit
  • citroensap naar smaak plus wat partjes citroen om te serveren
  • 2 rijpe avocado's gehalveerd en in plakjes
  • 120 g feta verkruimeld
  • 4 handjes verse spinazie gewassen

Instructies

  • Meng de crème fraîche en rode pesto door de afgekoelde, gekookte rijst. Breng op smaak met zoveel citroensap als je lekker vindt (bij mij is dat een flinke splash) en versgemalen peper.
  • Beleg de helft van iedere tortillawrap met een kwart van de romige pestorijst, spinazie, plakjes avocado, (gekookte) garnalen en feta.
  • Rol de wraps strak op en wikkel ze stevig in bakpapier. Snijd de wraps (inclusief papier) met een scherp mes doormidden. Serveer met partjes citroen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Deze wraps met garnalen kun je eten als lunch of als (lichte) avondmaaltijd met bijvoorbeeld nog wat tomatensalade erbij. Enjoy!!! Mocht je de wraps gemaakt hebben, laat je het dan weten in een reactie hieronder? Een leuke foto delen op Instagram kan ook. Gebruik dan #anniepannie en tag mij (@anniepannie_nl) zodat ik je post kan zien en erop kan reageren.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Marine Stewardship Council.

Meer lekkere recepten met garnalen? Heb ik voor je:

Soep met garnalen, koriander en kokosmelk
Deze romige soep met garnalen en kokosmelk heeft een heerlijk Aziatisch tintje door de gember en sojasaus. Lekker met noedels of rijst!
Bekijk recept
Soep met garnalen en kokosmelk uit Zero Waste - ANNIEPANNIE
Garnalencocktail met appel en koolrabi
Deze garnalencocktail met appel, koolrabi en vadouvanmayonaise is heerlijk! Nét even anders dan de bekende klassieker. Serveer hem in slablaadjes voor een speels effect.
Bekijk recept
Garnalencocktail met appel en koolrabi | slabootjes met garnalen - ANNIEPANNIE
Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten
Deze broccolistamppot heeft een heerlijk Aziatisch tintje. Met sticky garnalen met limoen, geroosterde cashewnoten en een scheutje kokosmelk is dit een regelrechte topper!
Bekijk recept
Broccolistamppot met garnalen en cashewnoten - Anniepannie
Indiase tikka bowl met kip, garnalen en mango
Deze Indiase tikka bowl met kip en garnalen is heerlijk! En nog makkelijk om te maken ook. Serveer de geroosterde tikka spiesjes met rijst, knapperige broccoli en mango-yoghurt. 
Bekijk recept
Indiase chicken tikka bowl - ANNIEPANNIE

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze wraps met garnalen te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Vis Tags: avocado, citroen, creme fraiche, feta, garnalen, pesto, rijst, rode pesto, spinazie, wraps

« Aubergine schnitzel met boterbonenpuree (JA, een vegetarische schnitzel!)
Regenboog sandwiches met groente en hummus »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in