Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Vega / Linzensoep met aubergine en tomaat

Linzensoep met aubergine en tomaat

31 januari 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Linzensoep met aubergine en tomaat - Anniepannie.nlDeze linzensoep met aubergine en tomaat maakte ik voor de maandelijkse foodblogswap. Heel leuk om aan mee te doen, want zo maak je elke keer iets van een andere blogger. Ik heb al veel foodblogs leren kennen op deze manier! Dit keer werd ik toegewezen aan Eten met Roos. Het was lastig kiezen van haar site, want er stáán me toch veel lekkere recepten op… Uiteindelijk ging ik voor deze soep van rode linzen en aubergine omdat er ras el hanout kruiden in zitten. En laat ik daar nou onwijs fan van zijn!

Ras el hanout

Ras el hanout is een Afrikaans kruidenmengsel en bevat o.a. kaneel, gember, komijn, koriander, kurkuma en nootmuskaat. Ik heb zo’n vierkant blikje van Jonnie Boer en die kan ik echt aanraden. Super geurig en smaakvol! De kruiden geven deze gezonde linzensoep met aubergine veel pit. Overigens is dit soepje niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. Roos geeft in haar blog een hele uitleg over rode linzen en hoe ze vol zitten met vitamine B, zink, eiwitten en ijzer. Zoveel ijzer zelfs, dat je ze gerust kunt gebruiken als vleesvervanger. Perfect voor een vega dagje dus, dit soepje!

Kokosyoghurt

Anniepannie will be anniepannie, dus uiteraard gaf ik mijn eigen draai aan het recept van Roos. Ik voegde verse koriander toe, gebruikte iets meer ras el hanout en verving de romatomaten voor tomaten uit blik (even gezond, lekker makkelijk en vaak een stuk smaakvoller dan die waterige supermarkttomaten). Bij de soep serveerde ik kokosyoghurt, wat er echt super-mega-onwijs goed bij past. Gewone yoghurt mag natuurlijk ook, maar als je kokosyoghurt hebt – try it! En oja, dan is dit gerecht meteen ook nog eens vegan!

Linzensoep met aubergine tomaat en ras el hanout - Anniepannie.nlIngrediënten voor 1 pan soep:

  • 150 g rode linzen
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, in stukjes
  • 1 blik tomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 tl ras el hanout kruiden
  • Snufje chilipoeder
  • 2 el citroensap
  • zonnebloemolie
  • peper en zout
  • (kokos)yoghurt
  • klein bosje verse koriander

Linzensoep met aubergine en tomaat

  1. Snijd de stelen van het bosje koriander af en hak deze in kleine stukjes. Houd de blaadjes apart voor later.
  2. Verhit wat zonnebloemolie in een grote pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui en de knoflook een paar minuutjes zachtjes aan. Zet dan het vuur iets hoger, voeg de aubergineblokjes en de gehakte koriandersteeltjes toe en bak nog even mee.
  3. Voeg nu de ras el hanout kruiden en het chilipoeder toe en bak dit mee totdat het flink begint te geuren. Doe dan de tomaten uit blik erbij, evenals de linzen en de bouillon. Roer alles goed door en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 1 uur zachtjes pruttelen. Vergeet tegen het einde van de kooktijd niet af en toe te roeren.
  4. Kijk na een uur of de linzen helemaal zacht zijn (ze moeten uit elkaar vallen). Pureer de soep dan met een staafmixer (of in je blender) helemaal glad. Is de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe. Roer het citroensap erdoor, proef en breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout.
  5. Doe de linzensoep in kommetjes en garneer met (kokos)yoghurt en blaadjes koriander.

Eet smakelijk!

Meer recepten met linzen?

Stoofpotje met pompoen, pruimen en kaneel
Linzensalade met druiven, sperziebonen en gorgonzola
Rijstsalade met ingelegde citroen, olijven en abrikozen

Linzensoep met aubergine en tomaat - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Lijkt deze linzensoep met aubergine en tomaat je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Lunch, Recepten, Soep, Vega, Vegan, Voorgerechten Tags: Afrikaans, aubergine, foodblogswap, gezond, kokos, kokosyoghurt, koriander, linzen, lunch, ras el hanout, rode linzen, soep, tomaat, vega, vegan, yoghurt

« Geroosterde rode kool uit de oven met rijst, amandelen en een avocadodressing
Zoete aardappelfriet met tahin en granaatappelmelasse »

Reacties

  1. Willemijn zegt

    24 augustus 2019 om 12:49

    5 sterren
    Die citroensap geeft het wel een bijzondere smaak, misschien dat ik de volgende keer iets minder erin doe, maar de soep,is wel een smaak explosie en de kokos yoghurt erin maakt hem af!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      25 augustus 2019 om 13:59

      Natuurlijk, je kunt het zelf naar smaak toevoegen. De kokosyoghurt is lekker hè? Net even anders. Dank voor je reactie! Groetjes, Andrea

      Beantwoorden
  2. Roos zegt

    31 januari 2018 om 21:24

    5 sterren
    Ahh leuk! Heerlijk die koriander erbij en kokos yoghurt of melk gaat er inderdaad heel mooi bij. Super leuk je vandeweek ontmoet te hebben! Dikke X, Roos :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 februari 2018 om 10:17

      Jaaa maakt het mooi romig! Ik ga dit soepje zeker vaker maken. Zo lekker was ‘ie! Tot een volgende keer! Liefs

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in