Met een paar stukken aluminiumfolie maak je heel makkelijk groentepakketjes uit de oven of barbecue, mét (plantaardige) kaas on top. De groentes stomen in hun eigen vocht gaar, waardoor ze geen smaak verliezen! Groentepakketjes kun je maken met vrijwel elke soort groente. Ik stopte dit keer groene asperges, courgette, venkel en tomaat in mijn pakketjes. Voor extra smaak voegde ik wat lekkere olijfolie, zongedroogde tomaat, knoflook en verse rozemarijn toe. Wat een feestje! En zó makkelijk… Heerlijk met feta of plantaardige kaasblokjes on top.
Groentepakketjes uit de oven met ‘kaas’
Plantaardige kaasblokjes? Yup. Als je een dagje vegan / plantaardig wilt eten, dan is er vanaf nu iets lekkers in de supermarkt te vinden: de vegan ‘kaas’ blokjes van SoFine: SoCheeze Cubes. Gemaakt op basis van (non GMO) soja en gemarineerd in kruiden, specerijen en groentes voor extra veel smaak. Ik vind de SoCheeze blokjes beste plantaardige alternatief voor witte kaasblokjes dat ik heb geproefd! De structuur en smaak zijn helemaal top, Roel is er ook dol op (en dat zegt wat…). En voor wie het interessant vindt: de blokjes bevatten minder calorieën dan feta of witte kaas en hebben een heel laag verzadigd vetgehalte. Ze passen dus perfect in een bewuster en meer plantaardig eetpatroon. Je vindt de blokjes in het kaasschap van de grotere Albert Heijns.
In de winter in de oven, in de zomer op de barbecue
Wat zo handig is aan deze groentepakketjes, is dat ze seizoenneutraal zijn. Als dat een woord is, haha. Ik bedoel daarmee dat je in de winter groentepakketjes uit de oven kunt maken en dat je de pakketjes in de zomer op de barbecue kunt bereiden. Bij het barbecueën moet je dan misschien wel iets vaker checken of de groentes al gaar zijn. Al ligt dat ook weer aan je barbecue natuurlijk, tegenwoordig hebben veel barbecues standaard zo’n handige temperatuurmeter. Hoe je de pakketjes ook bereidt, vergeet er niet met je neus boven te gaan hangen als je ze openmaakt. Er komt een heerlijke geur uit!
Keukentools
- 4 grote stukken aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 venkel
- 4 kleine trostomaten (Tasty Tom)
- 350 gram groene asperges
- 7 zongedroogde tomaatjes in reepjes
- 1 bakje SoFine SoCheeze Cubes
- 4 teentjes knoflook fijn gehakt
- 3 takjes verse rozemarijn grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder de harde onderkant van de groene asperges en snijd ze in drieën. Snijd de courgette in niet te kleine stukken. Verwijder de stengels van de venkel, halveer en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkelhelften in repen. Halveer de trostomaten. Op deze manier hebben alle groentes ongeveer dezelfde garingstijd.
- Schep de groente om met de rozemarijn, knoflook, reepjes zongedroogde tomaat, 3 eetlepels olie uit het bakje van de SoCheeze Cubes en wat grof gemalen zout en peper.
- Leg de vier vellen aluminiumfolie op het aanrecht en verdeel er het groentemengsel over. Vouw elk pakketje goed dicht en gaar ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven (totdat de groentes beetgaar zijn).
- Maak de pakketjes open en verdeel de SoCheeze Cubes erover.
Eet smakelijk!
Meer lekkere groenterecepten:
Gegrilde groente uit de oven op z’n Indiaas
3x carpaccio van groente
Romige pasta met broccoli en haricots verts
Dit artikel is een samenwerking met SoFine.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze groentepakketjes uit de oven te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie