Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hapjes en Snacks / Kibbeling van bloemkool

Kibbeling van bloemkool

11 november 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Kibbeling van bloemkool - ANNIEPANNIE

Wat als jij (of je bezoek) geen vis eet en je tóch een lekker bakje kibbeling op tafel wilt zetten? Dan maak je kibbeling van bloemkool. Bloemkool is ultiem veelzijdig en doet het erg goed in een knapperig jasje. Natuurlijk is dit iets anders dan gewone kibbeling, maar boy o boy, lekker is het zeker! Uiteraard serveer je bloemkool ‘kibbeling’ met een lekker sausje om te dippen. Eet het met je handen en bij voorkeur als het nog nét iets te heet is, dat hoort.

Kibbeling van bloemkool uit de buurt

Bloemkool is geliefd in Nederland. Het is het hele jaar door verkrijgbaar en komt van maart tot en met december zelfs van eigen – vooral Noord-Hollandse – grond. Een slimme groente om te kiezen dus, zeker als je graag lokaal eet! En zo kom ik meteen op de titel van het kookboek waar deze lekkere kibbeling van bloemkool in staat: Lekker Lokaal van Laura de Grave. Een boek dat ons weer terugbrengt naar wat voor prachtige producten we hebben in Nederland.

Tips en adresjes

Naast een schat aan lekkere, vegetarische recepten, vind je in het kookboek van Laura ook handige tips om lokaal te eten. Van kopen bij de boer tot wildplukken en van uitleg over ingrediënten tot een super handige seizoenskalender voor groente en fruit. Lokaal eten wordt ineens een stuk makkelijker. Want heel eerlijk, weet jij waar alles vandaan komt in je winkelmandje? Lekker Lokaal leert je om daar bewuster mee om te gaan. En nog belangrijker: dit boek maakt lokaal eten leuk! En lekker. Deze kibbeling van bloemkool is daarvan het bewijs:

Kibbeling van bloemkool - ANNIEPANNIE

Kibbeling van bloemkool

Deze vegetarische kibbeling van bloemkool is heerlijk! Serveer het – net zoals gewone kibbeling – met een lekker sausje. Yum!
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 4 personen

Keukentools

  • frituurpan of wok
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 3 el kibbeling-specerijenmix (zie hieronder)
  • 250 g bloem
  • 1 middelgroot ei
  • 350 ml volle melk
  • 75 ml bier
  • 1,5 l frituurolie (bijv. Nederlandse koolzaadolie)

Dipsaus

  • 5 el volle kwark
  • 2,5 el mayonaise
  • 1/2 el fijne of grove mosterd
  • 15 g verse bieslook

Kibbeling-specerijenmix

  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl gemalen witte peper
  • 1 tl zout

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd grote roosjes in vieren en halveer middelgrote roosjes. Laat de kleine roosjes heel.
  • Doe de kibbeling-specerijenmix in een kom en meng (als je de mix zelf maakt) goed door elkaar. Voeg de bloem, het ei, de melk en het bier toe. Klop met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit de olie in de frituurpan of wok tot 180 graden. Check met een stukje brood of de olie heet genoeg is (de olie begint dan rondom meteen te bruisen). Haal de bloemkool in 4 delen door het beslag en frituur in porties in ongeveer 5 minuten goudbruin. Laat de bloemkoolkibbeling uitlekken op keukenpapier.
  • Meng intussen de kwark, mayonaise, mosterd, bieslook en peper en zout naar smaak in een schaaltje. Serveer de kibbeling met de saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dan nog even dit: Laura kwam mij laatst op haar elektrische motor op veilige afstand haar nieuwste boek ‘Lekker Lokaal’ overhandigen. Ik besloot er een artikel over te schrijven op Anniepannie en mocht daarvoor een recept uitkiezen om met jullie te delen. Het werd deze bloemkoolkibbeling! De foto is gemaakt door Jan Bartelsman. Ben je enthousiast geworden over lokaal eten en de andere recepten in het kookboek van Laura? Je koopt Lekker Lokaal hier op Bol.com.

Meer lekkere recepten met bloemkool:

Vegan katsu curry van bloemkool
Krokante bloemkoolsteak met een goddelijke zoetzure barbecuesaus. Bloemkool katsu curry is een geweldige, plantaardige variant op het Japanse origineel met varkensvlees.
Bekijk recept
Vegan katsu curry van bloemkool
Bloemkoolsteak met smokey romescosaus
Dit is niet normaal lekker! Geroosterde bloemkoolsteak met crispy randjes, geserveerd met een smokey romescosaus van hazelnoten en geroosterde paprika. Vega, vegan, glutenvrij en nog makkelijk ook!
Bekijk recept
Bloemkoolsteaks met smokey romescosaus - Anniepannie
Bloemkoolstamppot met chorizo en geroosterde paprika
Deze bloemkoolstamppot heeft een Spaans tintje door de knapperige chorizo, amandelen en geroosterde paprika. Een topping van zilte feta maakt het helemaal af!
Bekijk recept
Bloemkoolstamppot met chorizo - Anniepannie
Gegrilde groente uit de oven met Indiase kruiden
Gegrilde groente uit de oven op z'n Indiaas! Een heerlijke en makkelijke avondmaaltijd met aardappel, bloemkool, kikkererwten en tomaat. Met een frisse yoghurtdressing.
Bekijk recept
Indiase traybake met aardappel en bloemkool - ANNIEPANNIE-1
Platbroodpizza met chorizo, bloemkool en courgette
Deze platbroodpizza met chorizo, bloemkool en courgette is zó lekker! Ultiem knapperig en heerlijk van smaak. Ook nog makkelijk om te maken. Wat wil een mens nog meer?
Bekijk recept
platbroodpizza met chorizo en bloemkool

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze kibbeling van bloemkool te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Borrel, Comfort food, Hapjes en Snacks, Recepten, Vega Tagged With: bloemkool, kibbeling

« Tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen
Witlofschotel met geitenkaas en peer »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Ik heb nu toch weer iets verrassends voor jullie! Oesterzwammen kebab om precies te zijn. Een super smaakvolle kebab-ervaring. Het is de lekkerste vega kebab die ik ooit gegeten heb! Ja ja, dat zei ze echt. Oesterzwammen zijn perfect als vleesvervanger, omdat ze een hele bijzondere, vlezige structuur hebben. Ze zijn stevig, maar toch juicy. Als je ze (keihard) roostert in de oven voorzien van een laagje kruidenpasta, gaat er een wereld voor je open. True story. 🤩

Ter ere van de lancering van hun nieuwe Midden-Oosterse kebab kruidenpasta, werd ik door @fairtradeoriginal uitgenodigd voor een online kebabworkshop met @nadia.zerouali____. Omdat ik er helaas niet live bij kon zijn, keek ik de stream later terug. Ik maakte gelijktijdig de oesterzwammen kebab en was blown away. SUPER lekker! Daarom vroeg ik of ik het recept met jullie mocht delen. Guess what? Dat mocht! Lieve mensen, jullie zijn in for a real treat. Gebruik het recept via de link in mijn bio @anniepannie_nl of kijk de hele ‘live’ stream terug via YouTube (linkje in mijn blogpost), maar wat je ook doet: maak deze vega paddenstoelen kebab. Krijg je zó geen spijt van!

Net zoals bij ‘echte’ kebab is het trouwens de bedoeling dat de oesterzwammen kebab van die crunchy randjes en stukjes krijgt. Dat maakt het extra lekker. Daarvoor moet je de oven lekker hoog zetten (wees niet te voorzichtig! 💪🏻). Het is de bedoeling dat de spiesen echt keihard roosteren. Ga een beetje voor de look op de derde foto, dan zit je goed.

💜WRAP ‘M UP💜
Voor de ultieme streetfood experience rol je de met zwammenkebab gevulde platbroden op en wikkel je ze in papier. Kies wel voor papier dat geschikt is om voedsel in te verpakken. Bakpapier bijvoorbeeld! ENJOY! 😘

Receptlink in bio @anniepannie_nl, of ga meteen naar Anniepannie.nl.
Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht? Morninggg! Wat is jouw favoriete ontbijtgerecht?

Ik ga na heel lang nadenken toch voor eggs Benedict. Een gepocheerd eitje met Hollandaisesaus op getoaste brioche en dan het liefst met gerookte zalm. 😍
Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te Mensenkinderen, die sneeuw was toch gewoon niet te doen?! Ik weiger warme choco en ga gewoon op de tropische tour. Keihard afdwingen, die lente. BAM! 🌞🌸🌳🐥🌈 

Ik deel mijn recepten eigenlijk alleen op Anniepannie.nl. Maar vandaag maak ik een uitzondering voor deze mango feta dip! Hier krijg je namelijk een lekker tropisch en zonnig gevoel van en nouja, dat kunnen de meesten van ons nu goed gebruiken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, komt ‘ie.

🥭MANGO FETA DIP🥭

Ingrediënten:
👉🏻100 gram rijpe mango in blokjes
👉🏻85 gram feta in blokjes
👉🏻1 tl witte wijnazijn

Zo maak je het:
Blend alle ingrediënten totdat je een romige, pastelgele dip hebt. Gebruik hiervoor de mengbeker van je staafmixer of de kleine mengkom van je keukenmachine.

🥭🥭🥭

Serveer de mango feta dip met platbrood of (tortilla)chips. Beiden zijn hemels bij dit dipje. 

Kies een rijpe mango uit voor deze mango feta dip, want dan krijg je extra veel smaak en kleur. En hoe rijper je mango, hoe gladder je dipje.

Mmmm, zijdezachte gele goodness coming your way! 😍
Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manie Ik wil meer vette vis eten op een makkelijke manier. Daarom bedacht ik een lekker smeerseltje voor op een toastje of boterham: sardine paté met zongedroogde tomaat, gemaakt met sardientjes uit blik. Romig door een klein beetje mayonaise en met een lekkere kick door het citroensap. Een aanwinst voor je borrelplank! Al moet ik bekennen dat ik het nu dus ook vaak op brood eet. Beetje fancy misschien, maar dan heb ik wel meteen weer een portie vis binnen! #teamvis

Wat is jouw favo visje?

PS: op de foto zie je de toastjes die ik van @nairnsnederland kreeg. Glutenvrij en heel lekker hierbij! De variant met zwarte peper combineert fantastisch met de sardinepaté. 😋
Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een br Ik had al dagen onbeschrijflijk veel zin in een broodje burger. Voor mij hoeft dat dan echt niet per se een vleesburger te zijn. Dat de burger sappig en smaakvol is vind ik dan wél weer heel belangrijk! En dat hij tussen een lekker broodje ligt, vergezeld door wat knapperige sla, een fijn sausje en iets zuurs zoals augurk of ingelegde ui. Ik experimenteerde er op los en kwam tot deze courgetteburger met kimchi en opgeklopte feta. It ticks all the boxes! Het is een volledig vegetarische burger en… hij is nog nog gezonder ook.

Ik zal je vertellen waarom. In elke burger zit een kwart courgette en ook een beetje kimchi. Kimchi is pittige, gefermenteerde kool, een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Ik bestel bij Crisp (die fijne online supermarkt) graag @ohnami.kimchi, die is echt heerlijk. Je kunt kimchi ook vinden bij de biologische winkel, de Marqt, je lokale toko of de beter gesorteerde Albert Heijn. De kimchi geeft deze vegetarische burger een karakteristieke smaak.

Er gaat trouwens ook havermout in de burger, dat is natuurlijk altijd een gezonde keuze! Het geeft de burger extra stevigheid. Ik serveerde de vega courgetteburgers op een volkorenbolletje met sesam, met opgeklopte feta (klinkt ingewikkeld, is het niet), knapperige sla en plakjes augurk. Begin je al te kwijlen? Maak dan snel zo’n dikke burger!

De link naar het recept vind je in mijn bio. ❤️🤗
(actie gesloten! 🔒) “Roelie, maak even een f (actie gesloten! 🔒)

“Roelie, maak even een foto van mij met deze fles, ik wil reclame maken.” Roel: “Ok, maar dan moet je wel ff wat harder lachen.”

*maakt intens flauwe grap*

Resultaat: 🤓🙈

Dit hier is een fles puur gembersap (met een vleugje citroensap) van @gnger.eu en het is TOP. Ik kreeg een pakket om te proeven en ik ben om. Topspul! Echte diehards kunnen elke ochtend een gembershotje achterover slaan, maar ik maak er nu eigenlijk vooral warme gemberthee mee. Dat is heel simpel: klein laagje in een glas, kokend water erover en dan eventueel nog een kneepje citroensap. Lekker én gezond!

Ik heb gevraagd of ik een cadeaupakketje aan jullie mag weggeven. Dat mocht! In het pakketje zit een fles gembersap en twee fancy shotglaasjes. Zo doe je mee:

Laat in een reactie weten waarom jij dit sappie nodig hebt en natuurlijk altijd leuk als je @gnger.eu volgt. De leukste reactie wint.

🤩 WINNEN WINNEN WINNEN 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Gedroogde tomaatjes uit de oven
Chocolademelk van cacaopoeder

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.