Verrassend lekker, deze snijbonensalade met tomaat, olijven en burrata! En niet alleen omdat die ingrediënten toevallig erg lekker bij elkaar smaken… Zeker ook omdat de dressing van deze salade god-de-lijk is. En eenvoudig, dat ook nog. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.
Meteen naar recept gaan >>Een snijbonensalade die per toeval ontstond
Ik had alle ingrediënten in huis voor een heerlijke salade uit het Plus voorjaarsmagazine met sperziebonen en veldsla. Alleen… toen werd ik ziek! De sperziebonen en veldsla overleefden de duur van de griep helaas niet. Maar alle andere ingrediënten had ik nog. In de koelkast ging ik op zoek naar alternatieven. In plaats van veldsla gebruikte ik spinazie en in plaats van de sperziebonen sneed ik lange repen van snijbonen. Het resultaat was echt super! De volgende keer maak ik de salade precies weer zo. Yummm!
Wanneer je deze snijbonensalade eet
Deze snijbonensalade eet je lauwwarm of koud. Het is dus een ideale salade om al eerder voor te bereiden. Je kunt ‘m eten met kaasbrood met knoflookkruidenboter erbij (zoals wij deden), of met aardappeltjes uit de oven. Wat je ook kunt doen, is deze salade verdelen over kleine bordjes en het als voorgerecht serveren. En zo zie je maar weer, de mogelijkheden zijn eindeloos! Hoe en wanneer je deze salade ook eet, zorg er in elk geval altijd voor dat je mooie ingrediënten gebruikt. Rijpe, smaakvolle tomaatjes, echte kalamata olijven, goede olijfolie en natuurlijk burrata van goede kwaliteit. Enjoy!!!
Ingrediënten
- 500 g snijbonen
- 4 handen spinazie grof gehakt
- 250 g rijpe cherrytomaatjes
- 120 g zongedroogde tomaten op olie in reepjes
- 120 g kalamata olijven
- 2 bolletjes burrata of 1 grote
Dressing
- 1 sjalot gesnipperd
- 3 el olijfolie
- 2 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten
- 1,5 el rodewijnazijn
- ½ tl kristalsuiker
Instructies
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in de lengte in schuine reepjes. Kook ze in ongeveer 7 à 8 minuten beetgaar. Giet de snijbonen af en spoel ze even met koud water om het kookproces te stoppen (en de mooie, groene kleur te behouden).
- Maak intussen de dressing. Meng de gesnipperde sjalot met de olijfolie, azijn, suiker en 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten. Breng de dressing op smaak met (voldoende) peper en zout en meng door de lauwwarme snijbonen. Laat verder afkoelen.
- Snijd de cherrytomaten doormidden en meng ze samen met de reepjes zongedroogde tomaat, spinazie en olijven door de snijbonen. Verdeel de salade over een mooie, grote schaal en leg de burrata erop. Snijd de burrata aan tafel voorzichtig open en besprenkel met wat olijfolie. Maal verse peper over de salade en sprenkel er wat grof zeezout over.
Eet smakelijk!
Mocht je deze salade van snijbonen gemaakt hebben, laat je het dan weten in een reactie hieronder? Een leuke foto delen op Instagram kan ook. Gebruik dan #anniepannie en tag mij (@anniepannie_nl) zodat ik je post kan zien en erop kan reageren.
Meer lekkere salades waar je van zult smullen:
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze salade met snijbonen te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Sylvia de Wit zegt
Prima salade maar de foto is van sperziebonen, niet van snijbonen.
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Hi Sylvia, op de foto is zeker sprake van snijbonen. Ze zijn heel dun en schuin in de lengte gesneden.
Nicolette zegt
We hebben ons bord nog net niet afgelikt, wat is dit lekker!!!
Gegeten in combinatie met het Kaasknoflook brood.