Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Snijbonensalade met tomaat en burrata

Snijbonensalade met tomaat en burrata

11 april 2022 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


Snijbonensalade met tomaat in een mooie serveerschaal

Verrassend lekker, deze snijbonensalade met tomaat, olijven en burrata! En niet alleen omdat die ingrediënten toevallig erg lekker bij elkaar smaken… Zeker ook omdat de dressing van deze salade god-de-lijk is. En eenvoudig, dat ook nog. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Meteen naar recept gaan >>

Een snijbonensalade die per toeval ontstond

Ik had alle ingrediënten in huis voor een heerlijke salade uit het Plus voorjaarsmagazine met sperziebonen en veldsla. Alleen… toen werd ik ziek! De sperziebonen en veldsla overleefden de duur van de griep helaas niet. Maar alle andere ingrediënten had ik nog. In de koelkast ging ik op zoek naar alternatieven. In plaats van veldsla gebruikte ik spinazie en in plaats van de sperziebonen sneed ik lange repen van snijbonen. Het resultaat was echt super! De volgende keer maak ik de salade precies weer zo. Yummm!

Snijbonensalade met tomaat en burrata met brood op de achtergrond

Wanneer je deze snijbonensalade eet

Deze snijbonensalade eet je lauwwarm of koud. Het is dus een ideale salade om al eerder voor te bereiden. Je kunt ‘m eten met kaasbrood met knoflookkruidenboter erbij (zoals wij deden), of met aardappeltjes uit de oven. Wat je ook kunt doen, is deze salade verdelen over kleine bordjes en het als voorgerecht serveren. En zo zie je maar weer, de mogelijkheden zijn eindeloos! Hoe en wanneer je deze salade ook eet, zorg er in elk geval altijd voor dat je mooie ingrediënten gebruikt. Rijpe, smaakvolle tomaatjes, echte kalamata olijven, goede olijfolie en natuurlijk burrata van goede kwaliteit. Enjoy!!!

Snijbonensalade met tomaat in een mooie serveerschaal

Snijbonensalade met tomaat en burrata

Deze snijbonensalade met tomaat, olijven en burrata is heerlijk. De dressing maakt het helemaal af! Snijd de burrata aan tafel open voor een wauw-effect.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g snijbonen
  • 4 handen spinazie grof gehakt
  • 250 g rijpe cherrytomaatjes
  • 120 g zongedroogde tomaten op olie in reepjes
  • 120 g kalamata olijven
  • 2 bolletjes burrata of 1 grote

Dressing

  • 1 sjalot gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 2 el olie uit het potje van de zongedroogde tomaten
  • 1,5 el rodewijnazijn
  • ½ tl kristalsuiker

Instructies

  • Maak de snijbonen schoon en snijd ze in de lengte in schuine reepjes. Kook ze in ongeveer 7 à 8 minuten beetgaar. Giet de snijbonen af en spoel ze even met koud water om het kookproces te stoppen (en de mooie, groene kleur te behouden).
  • Maak intussen de dressing. Meng de gesnipperde sjalot met de olijfolie, azijn, suiker en 2 eetlepels olie uit het potje van de zongedroogde tomaten. Breng de dressing op smaak met (voldoende) peper en zout en meng door de lauwwarme snijbonen. Laat verder afkoelen.
  • Snijd de cherrytomaten doormidden en meng ze samen met de reepjes zongedroogde tomaat, spinazie en olijven door de snijbonen. Verdeel de salade over een mooie, grote schaal en leg de burrata erop. Snijd de burrata aan tafel voorzichtig open en besprenkel met wat olijfolie. Maal verse peper over de salade en sprenkel er wat grof zeezout over.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Mocht je deze salade van snijbonen gemaakt hebben, laat je het dan weten in een reactie hieronder? Een leuke foto delen op Instagram kan ook. Gebruik dan #anniepannie en tag mij (@anniepannie_nl) zodat ik je post kan zien en erop kan reageren.

Meer lekkere salades waar je van zult smullen:

Griekse aardappelsalade met sperziebonen en gebakken kabeljauw
Deze Griekse aardappelsalade eet je lauwwarm en kan dus in alle seizoenen. Makkelijk om te maken, gezond en vooral heel erg lekker!
Bekijk recept
Griekse aardappelsalade met sperziebonen en gebakken vis - ANNIEPANNIE
Aardappelsalade met geroosterde paprika en brie
Deze aardappelsalade met geroosterde paprika, edamameboontjes en brie is verrassend lekker! De frisse kruidendressing met citroen en rode peper geeft de salade een heerlijke kick.
Bekijk recept
Aardappelsalade met geroosterde paprika, brie en edamameboontjes - ANNIEPANNIE
Aardappelsalade met spekjes, wortel en doperwten
Deze aardappelsalade met spekjes, wortel en doperwten is heerlijk romig en doet het goed als lunch. Ook ideaal als bijgerecht voor een buffet of barbecue!
Bekijk recept
Aardappelsalade met spekjes, wortel en doperwten - Anniepannie.nl

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze salade met snijbonen te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Barbecue, Bijgerechten, Buffet, Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Salades, Vega, Voorgerechten Tags: burrata, olijven, salade, snijbonen, spinazie, tomaten

« Regenboog sandwiches met groente en hummus
Grapefruit mimosa’s (2 ingrediënten!) »

Reacties

  1. Nicolette zegt

    29 mei 2022 om 19:11

    5 sterren
    We hebben ons bord nog net niet afgelikt, wat is dit lekker!!!
    Gegeten in combinatie met het Kaasknoflook brood.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in