Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Korstloze quiche met spinazie, blauwe kaas en vijgen

Korstloze quiche met spinazie, blauwe kaas en vijgen

29 juni 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


korstloze quiche 1 - AnniepannieToen ik bezig was met het maken van deze korstloze quiche zei er een stemmetje in mijn hoofd: ‘Waarom zou je een van de lekkerste onderdelen van een quiche, de korst, weglaten? You crazy?!’. Maar toen was ik al begonnen… Het idee voor een korstloze quiche ontstond omdat ik op zoek was naar een manier om een quiche wat gezonder te maken. Meestal zitten quiches al vol met kaas en room en dan komt daar ook nog een korst bij vol roomboter. Vandaar dus de introductie van de korstloze quiche! Het eindresultaat was helemaal niet verkeerd. Roel was zelfs zo enthousiast dat hij de volgende dag een gigantisch stuk meenam naar zijn werk.

Nou is de combinatie van spinazie, blauwe kaas en walnoten natuurlijk magisch. Voeg daar nog vijgen en sticky balsamico-uitjes aan toe en het feest is compleet! In plaats van room gebruikte ik yoghurt, wat een lekker fris effect gaf. Het meel dat door het beslag gaat is van havermout. Gewoon even wat havermout fijnmalen in je keukenmachine en hoppa, je hebt zelfgemaakt meel dat nog gezond is ook. Bonus! Wees trouwens niet bang dat er nu alleen nog maar korstloze quiches op Anniepannie verschijnen. Binnenkort ga ik er namelijk eentje delen mét korst. Maar, geef deze lekkere quiche ook zeker een kans! You won’t be disappointed.

korstloze quiche - anniepannieDit heb je nodig voor 1 grote quiche:
300 ml volle yoghurt
4 eieren
80 gram havermout
450 gram verse spinazie
1 rode ui
90 gram blauwe kaas (Roquefort of Bleu d’Avergne – die laatste is wat milder)
60 gram walnoten
4 gedroogde vijgen
5 gram bakpoeder
½ bol nootmuskaat
1 el balsamicoazijn

Ook nodig: keukenmachine en een springvorm (20 à 25 cm)

Korstloze quiche met spinazie, blauwe kaas en vijgen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zo’n 5 minuten. Voeg dan de balsamicoazijn toe en laat de ui even sticky worden. Haal de uitjes uit de pan en hou apart.

Voeg dan de spinazie in delen toe aan de warme pan en laat het helemaal slinken. Doe de spinazie over in een vergiet om af te koelen en uit te lekken.

Snijd de vijgen in stukjes en verbrokkel de blauwe kaas. Doe in een kom. Maal de havermout fijn in de keukenmachine totdat je een mooi havermeel overhoudt. Voeg ook toe aan de kom, samen met de yoghurt, eieren, walnoten, uitjes, nootmuskaat, het bakpoeder en wat versgemalen zout & peper. Roer alles goed door elkaar.

Leg een snijplank klaar. Pak nu steeds een handvol spinazie en knijp deze met twee handen zo goed mogelijk uit en leg op de plank. Herhaal dit totdat je alle spinazie zo goed mogelijk hebt uitgeknepen. Hak de spinazie even grof met een groot mes. Voeg toe aan de rest van de ingrediënten en roer het geheel nog een keer goed door.

Vet de springvorm in met wat olijfolie en giet de inhoud van de kom erin. Plaats de springvorm in de oven gedurende 45 minuten.

Eet smakelijk!

Deze korstloze quiche is zowel warm als koud lekker. Je kunt dus prima een stuk meenemen naar je werk als lunch.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan vond. Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!

Meer recepten met blauwe kaas

Romige pasta met blauwe kaas en geroosterde paprika
Plaattaart met peer en Gorgonzola
Blauwe kaas salade met pancetta en paddenstoelen

korstloze quiche 1 - AnniepannieVOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA:

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten Tags: balsamico, blauwe kaas, havermout, quiche, rode ui, spinazie, vijgen, walnoten, yoghurt

« Salade met rivierkreeftjes, koolrabi en grapefruit
Chocolade salami »

Reacties

  1. Jelle zegt

    30 november 2017 om 13:39

    5 sterren
    Ik heb gelukkig ook nog een stukje van deze heerlijke quiche mogen proberen, tijdens de lunch vandaag. En hij was heerlijk! Ik snap niet dat er gisteravond nog iets over is gebleven! Goede combinatie van smaken, en geen enkel ingrediënt was te overheersend. Echt een lekker recept Annie, keep up the good work!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 november 2017 om 18:55

      Ahhh Jelle, wat GOED om te horen dat mijn recept helemaal is goedgekeurd! You’ve just made my day. Ik hoop dat je snel weer wat lekkers voorgeschoteld krijgt.

      Beantwoorden
  2. Manouk zegt

    30 november 2017 om 11:29

    5 sterren
    Deze quiche is heerlijk! Ik vond hem niet ingewikkeld om te maken, en het resultaat is echt om te smullen! Gelukkig heb ik nog een stukje over, dus die neem ik straks als lunch. Een echte aanrader!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 november 2017 om 12:31

      Yesss, wat onwijs leuk om te horen! Geniet van je lunch straks!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok