Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Blauwe kaas salade met pancetta en paddenstoelen

Blauwe kaas salade met pancetta en paddenstoelen

12 mei 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Blauwe kaas salade met pancetta en paddenstoelen - Anniepannie.nlDeze blauwe kaas salade heb je misschien al voorbij zien komen als je me op Instagram volgt. Mijn lieve schoonzusje Malgosia vroeg me daar om het recept en eigenlijk is het wel zo sociaal om het dan ook nog even op Anniepannie te delen! :) Bij deze.

Ik ben dus een echt blauwe kaas monster. Roquefort is m’n lievelings. Mij kun je daar ’s nachts voor wakker maken, figuurlijk dan. Ik ben namelijk erg gesteld op mijn nachtrust, haha. Maar ’s ochtends bij het ontbijt werk ik zo een stukje naar binnen. Sowieso heb ik weinig moeite met gekke dingen eten in de ochtend. Ik herinner me een vakantie naar Schotland waar ik samen met mijn vader lekker een gebakken makreel zat weg te werken. Om half negen ’s ochtends. Heer-lijk! Ontbijten als een koning zeggen ze toch? ;) Maar goed, we dwalen af.

Over naar het recept voor blauwe kaas salade. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd, eventueel met een stokbroodje erbij. Genieten hoor!

Ingrediënten voor 2 personen
1 zakje kropslamelange
1 stronkje witlof
Klein bosje platte peterselie
Half bakje kastanjechampignons
Half bakje cherrytomaatjes
4 plakjes pancetta
Stukje roquefort of andere blauwe kaas, hoeveelheid naar smaak :)

Voor de dressing
Halve citroen
Goede olijfolie
Peper & zout

Blauwe kaas salade met pancetta en paddenstoelen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Snijd de witlof in dunne reepjes, hak het bosje platte peterselie fijn, halveer de cherrytomaatjes. Doe alles in een slakom, samen met het zakje kropslamelange. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en hou apart.

Bak 4 plakjes pancetta knapperig in een koekenpan. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak dan de kastanjechampignons op hoog vuur in het vrijgekomen pancettavet. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe. Zet het vuur uit en breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper. Laat even afkoelen op een bordje.

Maak een dressing van goede olijfolie, wat vers citroensap (naar smaak) en zout en peper. De dressing moet lekker zuur zijn. Giet over de salade. Even husselen. Verdeel de salade over twee borden.

Verdeel de gebakken paddenstoelen over de borden. Verbrokkel dan de pancetta erover en eindig met stukjes blauwe kaas (roquefort of een andere soort die jij lekker vindt).

Eetze!

Hou je wel van recepten met blauwe kaas? Deze pasta met blauwe kaas en geroosterde paprika past waarschijnlijk helemaal in jouw straatje!

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Salades Tags: blauwe kaas, instagram, kaas, kastanjechampignons, paddenstoelen, pancetta, roquefort, salade

« Mini frittata met zalm en geitenkaas
Chocoladescherven met pistache en meringue »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok