Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Restaurant Lucas Rive: Cooqing met de Gezonde Dutchies

Restaurant Lucas Rive: Cooqing met de Gezonde Dutchies

6 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Lucas Rive - anniepannie

Hoe leuk, laatst won ik zomaar een etentje via Instagram. Alhoewel het woord ‘etentje’ het echt tekort doet, want ik mocht namelijk samen met een groepje andere blije bloggers komen dineren bij (tromgeroffel…) restaurant Lucas Rive in Hoorn. Juist ja, dat restaurant met die Michelinster! Het was een heerlijke avond waarbij ik het ene na het andere heerlijke gerecht kreeg voorgezet. En dat was niet het enige… ik mocht ook nog even in de keuken spieken! Kijk je mee?

Cooqing met de Gezonde Dutchies

Ik werd voor dit bijzondere diner bij Lucas Rive uitgenodigd omdat Gezonde Dutchies Mirella en Denise de Cooqing experience mochten uitproberen. Dat is een nieuw concept waarbij je als niet-kok tóch een keer kunt meedraaien in de professionele keuken. Het idee: je mag de hele dag meedraaien in de keuken van een van de deelnemende restaurants (en dat zijn niet de minste!) en helpt mee met de mise en place en uiteindelijk ook met het bereiden van het diner. Vervolgens komen je eigen vrienden of familie genieten van de mede door jou bereide gerechtjes. Guess what? Wij mochten deze avond proeven wat Mirella en Denise ervan hadden gebakken!

gezonde dutchies - anniepannie

Amusestorm

Wat ik altijd zo heerlijk vind aan de chiquere restaurants is dat je zoveel fijne amuses en verrassinkjes krijgt voorgeschoteld. Jonnie Boer noemt dat altijd zo leuk ‘mondvermaakjes’. Ik denk dat we er bij La Rive wel vijf kregen voorgezet. Stuk voor stuk zalige hapjes die je doen verlangen naar meer! De amuse met avocado en gefermenteerde knoflook was mijn favoriet.

amuses bij Lucas Rive - anniepannie

Van misozalm naar bambi met boerenkool

Het voorgerecht, een rouleau van gepekelde misozalm met dragoncrème en een salade van schaal- en schelpdieren, was echt top. Wat een heerlijke smaken bij elkaar, ik ga dit zeker onthouden! Ik maakte trouwens ook al eens miso pompoen bedenk ik me nu. Als tussengerecht genoten we van geroosterde kabeljauwrugfilet met een boter van gerookte paling en een jus van gepofte wortel. Heerlijk dat er tegenwoordig zoveel meer met groente gedaan wordt! I love it. Een stukje gebraden hertenkalf was het hoofdgerecht en jawel, dat is natuurlijk gewoon een ander woord voor bambi. Het was een onwijs mals stukje vlees, heerlijk echt. Erbij een jus van boerenkool, witlof en een wildsaus. Genieten hoor!

voorgerecht Lucas Rive - anniepannie
kabeljauw Lucas Rive - anniepannie
hertenkalf Lucas Rive - anniepannie

Een kijkje in de keuken

Natuurlijk ging ik tussendoor even spieken bij de open keuken, we zaten immers aan één van de chef’s tables! Geweldig om de koks op hun vingers te mogen kijken. Ze leken er vrij kalm onder te blijven, ook toen ik mijn camera tevoorschijn toverde. Dit zijn vakmensen, prachtig om ze bezig te zien! Mirella en Denise schoven af en toe ook nog even de keuken in en uit voor wat finishing touches aan de gerechten, het enthousiasme spatte er vanaf. We sloten het diner af met een heerlijke bombe van pure chocolade en advocaat, pistache roomijs, brownie, cranberrygel en een pistache macaron. Een feestje!

kok Lucas Rive - anniepannie
keuken van Lucas Rive - anniepannie
dessert Lucas Rive - anniepannie

Aanrader?

Restaurant Lucas Rive sowieso, dat lijkt me duidelijk! Wat heb ik lekker gegeten. De volgende keer zou ik sowieso gaan voor een bijpassend wijnarrangement, want dat vind ik in zulke restaurants echt het einde. Over de Cooqing experience kan ik natuurlijk niet uit eigen ervaring vertellen, maar van de ladies van Gezonde Dutchies hoorde ik enthousiaste verhalen. Ze werden goed begeleid en hadden echt een leuke dag achter de rug. Wat lijkt het me tof om dat ook een keer te ervaren!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfun, Hotspots, Op pad! Tags: Cooqing, gezonde dutchies, Hoorn, hotspot, hotspots, Lucas Rive, michelin, michelinster, restaurant, review, uit eten

« 5 jackfruit gerechten die je zullen verrassen!
Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok