Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Foodfun / Restaurant Lucas Rive: Cooqing met de Gezonde Dutchies

Restaurant Lucas Rive: Cooqing met de Gezonde Dutchies

6 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Lucas Rive - anniepannie

Hoe leuk, laatst won ik zomaar een etentje via Instagram. Alhoewel het woord ‘etentje’ het echt tekort doet, want ik mocht namelijk samen met een groepje andere blije bloggers komen dineren bij (tromgeroffel…) restaurant Lucas Rive in Hoorn. Juist ja, dat restaurant met die Michelinster! Het was een heerlijke avond waarbij ik het ene na het andere heerlijke gerecht kreeg voorgezet. En dat was niet het enige… ik mocht ook nog even in de keuken spieken! Kijk je mee?

Cooqing met de Gezonde Dutchies

Ik werd voor dit bijzondere diner bij Lucas Rive uitgenodigd omdat Gezonde Dutchies Mirella en Denise de Cooqing experience mochten uitproberen. Dat is een nieuw concept waarbij je als niet-kok tóch een keer kunt meedraaien in de professionele keuken. Het idee: je mag de hele dag meedraaien in de keuken van een van de deelnemende restaurants (en dat zijn niet de minste!) en helpt mee met de mise en place en uiteindelijk ook met het bereiden van het diner. Vervolgens komen je eigen vrienden of familie genieten van de mede door jou bereide gerechtjes. Guess what? Wij mochten deze avond proeven wat Mirella en Denise ervan hadden gebakken!

gezonde dutchies - anniepannie

Amusestorm

Wat ik altijd zo heerlijk vind aan de chiquere restaurants is dat je zoveel fijne amuses en verrassinkjes krijgt voorgeschoteld. Jonnie Boer noemt dat altijd zo leuk ‘mondvermaakjes’. Ik denk dat we er bij La Rive wel vijf kregen voorgezet. Stuk voor stuk zalige hapjes die je doen verlangen naar meer! De amuse met avocado en gefermenteerde knoflook was mijn favoriet.

amuses bij Lucas Rive - anniepannie

Van misozalm naar bambi met boerenkool

Het voorgerecht, een rouleau van gepekelde misozalm met dragoncrème en een salade van schaal- en schelpdieren, was echt top. Wat een heerlijke smaken bij elkaar, ik ga dit zeker onthouden! Ik maakte trouwens ook al eens miso pompoen bedenk ik me nu. Als tussengerecht genoten we van geroosterde kabeljauwrugfilet met een boter van gerookte paling en een jus van gepofte wortel. Heerlijk dat er tegenwoordig zoveel meer met groente gedaan wordt! I love it. Een stukje gebraden hertenkalf was het hoofdgerecht en jawel, dat is natuurlijk gewoon een ander woord voor bambi. Het was een onwijs mals stukje vlees, heerlijk echt. Erbij een jus van boerenkool, witlof en een wildsaus. Genieten hoor!

voorgerecht Lucas Rive - anniepannie
kabeljauw Lucas Rive - anniepannie
hertenkalf Lucas Rive - anniepannie

Een kijkje in de keuken

Natuurlijk ging ik tussendoor even spieken bij de open keuken, we zaten immers aan één van de chef’s tables! Geweldig om de koks op hun vingers te mogen kijken. Ze leken er vrij kalm onder te blijven, ook toen ik mijn camera tevoorschijn toverde. Dit zijn vakmensen, prachtig om ze bezig te zien! Mirella en Denise schoven af en toe ook nog even de keuken in en uit voor wat finishing touches aan de gerechten, het enthousiasme spatte er vanaf. We sloten het diner af met een heerlijke bombe van pure chocolade en advocaat, pistache roomijs, brownie, cranberrygel en een pistache macaron. Een feestje!

kok Lucas Rive - anniepannie
keuken van Lucas Rive - anniepannie
dessert Lucas Rive - anniepannie

Aanrader?

Restaurant Lucas Rive sowieso, dat lijkt me duidelijk! Wat heb ik lekker gegeten. De volgende keer zou ik sowieso gaan voor een bijpassend wijnarrangement, want dat vind ik in zulke restaurants echt het einde. Over de Cooqing experience kan ik natuurlijk niet uit eigen ervaring vertellen, maar van de ladies van Gezonde Dutchies hoorde ik enthousiaste verhalen. Ze werden goed begeleid en hadden echt een leuke dag achter de rug. Wat lijkt het me tof om dat ook een keer te ervaren!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Foodfun, Hotspots, Op pad! Tagged With: Cooqing, gezonde dutchies, Hoorn, hotspot, hotspots, Lucas Rive, michelin, michelinster, restaurant, review, uit eten

« 5 jackfruit gerechten die je zullen verrassen!
Gevulde pijlinktvis met chorizo, venkel en spinazie »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.