Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Fris-pittige bloemkoolsalade uit India

Fris-pittige bloemkoolsalade uit India

27 november 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Bloemkoolsalade - Anniepannie.nlDeze bloemkoolsalade is een super lekker bijgerecht voor een Indiase maaltijd! Hij is friszuur, kruidig en een beetje pittig. Heerlijk! Het recept komt uit het (Engelstalige) boek Curry Easy van Madhur Jaffrey, een van mijn favoriete Indiase kookboeken. Eigenlijk heet de salade ‘cauliflower cachumbar’. Althans, zo wordt het genoemd in de staat Gujarat in West India. Klinkt exotisch toch?

Bloemkoolsalade met pit

Het pit in deze bloemkoolsalade komt van de jalapeño- en de cayennepeper. Ik vind het heerlijk en geloof me, ik ben geen held met pittig eten. Doordat er een klein beetje suiker in de salade zit gaat de ergste scherpte er vanaf. En door het citroensap en de witte wijnazijn krijg je een heel lekker en fris effect. Een mega aanrader dus, deze salade!

Sissende olie

Wat ik trouwens echt heel apart vind aan deze salade is dat je er aan het einde sissend hete olie met mosterdzaadjes overheen kiepert. Dat zou je bij Nederlandse salades nooit bedenken! En ja, in deze salade is de bloemkool ook nog eens helemaal rauw. Dat is echt zo lekker! Mocht je het nooit geprobeerd hebben, ga er dan voor. Er zal een wereld voor je open gaan. Wist je trouwens dat je een bloemkool ook in z’n geheel kunt roosteren? En deze geroosterde en gekruide bloemkoolroosjes smaken ook erg goed.

Bloemkoolsalade uit West India - Anniepannie.nlIngrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram bloemkool, in hele kleine stukjes
  • 1 tl zout
  • ½ tl cayennepeper
  • 3 stukjes ingelegde jalapeño peper (uit pot), fijngehakt
  • 4 el fijngehakte koriander
  • ½ tl witte basterdsuiker
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie (extra vergine)
  • ½ tl mosterdzaad

Bloemkoolsalade uit West-India

  1. Doe de stukjes bloemkool in een kom. Voeg het zout toe en wrijf het met je handen in de bloemkool. Je mag best hardhandig te werk gaan. Dek de kom af en zet 1 tot 3 uur in de koelkast.
  2. Haal de kom uit de koelkast en giet eventueel vrijgekomen vocht af. Voeg de cayennepeper, de gehakte jalapeño, koriander, suiker, citroensap en witte wijnazijn toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe. Zodra ze beginnen te springen (vrijwel meteen) haal je de pan van het vuur en giet je de olie en zaadjes over de bloemkool. Roer alles nog 1x goed door en serveer.

Eet smakelijk!

TIP: deze frisse bloemkoolsalade smaakt heerlijk bij Indiase curry’s. Je kunt de salade afgedekt een paar dagen bewaren in de koelkast.

SUGGESTIES VOOR ANNIEPANNIE?

Lijkt deze Indiase bloemkoolsalade je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!

Bloemkoolsalade - Anniepannie.nl

NB: deze blogpost bevat (een) affiliate link(s). 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Recepten, Salades, Vega, Vegan Tags: bijgerecht, bloemkool, cayennepeper, citroen, India, indiaas, jalapeno, koriander, mosterdzaad, rauw, salade, suiker, witte wijnazijn

« Mexicaanse salade in een eetbare bowl
Aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok