Eigenlijk gebruik ik nooit diepvriesbroccoli, maar door Bonduelle werd ik uitgedaagd om er eens mee aan de slag te gaan. Ik maakte er deze heerlijke maiskoekjes mee. Of nouja koekjes, misschien is ‘pannenkoekjes’ wel een betere omschrijving. Hoe dan ook, ze zijn makkelijk te maken, heerlijk van smaak en… ze zitten bomvol groente! Doordat ik kikkererwtenmeel heb gebruikt zijn de maiskoekjes ook nog eens glutenvrij. Handig voor wie niet goed tegen gluten kan!
Maiskoekjes met pit
Toen ik deze maiskoekjes voor het eerst maakte, gebruikte ik een hele rode peper. Ik vond het zelf wel lekker, maar Roel vond het echt wayyyy too spicy! Daarom maakte ik ze nog een keertje met een halve rode peper. En ja hoor, toen werden de maiskoekjes helemaal goedgekeurd. Ik moet zeggen dat de smaken dan ook wel beter in balans zijn. Je proeft het venkelzaad ook beter. Een echt verrassingsingrediënt is dat trouwens, ik vind het heerlijk fris!
Diepvriesbroccoli
Best wel handig, die diepvriesbroccoli. De roosjes zijn al gesneden, ze zijn geblancheerd dus al een klein beetje gegaard en om de voedingswaarden hoef je je geen zorgen te maken: die zijn gelijk aan die van verse broccoli. Chill! In de maiskoekjes gaat ook feta. Ik zeg het in elk recept weer opnieuw: koop echte feta. Geen witte kaas. Een wereld van verschil in smaak! Echt. ? Wat trouwens ook heel erg veel verschil maakt is 0% vet yoghurt versus 10% vet yoghurt. Als in: hoe vetter, hoe lekkerder. Af en toe een beetje moet kunnen hoor!

Ingrediënten
- 300 gram diepvries broccoliroosjes zak 300 gram, Bonduelle
- 150 gram mais uit blik uitgelekt
- 2 eieren
- ½ rode peper zaadjes verwijderd en fijn gehakt (of meer, als je ervan houdt)
- 1,5 tl venkelzaad
- peper & zout
- 80 gram kikkererwtenmeel
- 120 ml water
- 50 gram feta
- zonnebloemolie om in te bakken
- Griekse yoghurt om te serveren
Instructies
- Vul een waterkoker helemaal met water en zet aan.
- Doe de diepvries broccoliroosjes in een vergiet en overgiet ze met (al) het kokende water uit de waterkoker. Laat de broccoliroosjes goed uitlekken.
- Doe de eieren in een grote kom, samen met de gehakte rode peper, het venkelzaad en flinke snuffen peper en zout. Meng door elkaar. Voeg dan het water en het kikkererwtenmeel toe en kluts alles nog eens goed door.
- Hak de uitgelekte broccoliroosjes in stukjes en voeg toe aan het eimengsel. Doe de mais erbij en verbrokkel de feta. Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar.
- Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur per keer 3 maiskoekjes. Bak ze aan beide zijden goudbruin. Voor ieder maiskoekje gebruik je ongeveer 3 eetlepels van het mengsel. Ik gebruikte zelf een klein pollepeltje om het mengsel mee in de pan te scheppen.
- Serveren: maak stapeltjes van de maiskoekjes en schep er wat yoghurt bovenop. Smullen!
Meer recepten met mais?
Mexicaanse maissalade (Esquites)
Salade met blauwe bessen, mais en geitenkaas-spekpakketjes
Hartige muffins met chorizo, mais en paprika
Dit is een samenwerking met Bonduelle.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze maiskoekjes te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie