Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hapjes en Snacks / Avocado hummus met limoen

Avocado hummus met limoen

25 september 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Avocado hummus met limoen - AnniepannieWat een gezellig hummusje, vind je niet? Met zo’n mooi lichtgroen kleurtje is het echt een plaatje. En gelukkig, deze avocado hummus is ook nog eens heel lekker! Toch wel het allerbelangrijkst hè? Hij is superfijn op een stukje platbrood of een toastje. Wat je ook kunt doen – mocht je op de gezonde tour zijn – is dippen met dipgroente! Van groente kun je namelijk nooit teveel eten! Ik dipte met radijsjes en mini komkommertjes in de avocado hummus. Te lekker! En die kleuren bij elkaar hè. Zo vrolijk!

Glad, gladder, gladst

Kijk, in principe is hummus maken heel simpel. Maar er is één heel belangrijk aandachtspunt dat jouw hummus kan maken of breken. Namelijk… de velletjes van de kikkererwten (of andere bonen) die je gebruikt. Of je nou gedroogde peulvruchten gebruikt die je zelf hebt geweekt en gekookt, of gewoon peulvruchten uit een blikje of pot: je. moet. de. velletjes. verwijderen. Het maakt een wereld van verschil! Met velletjes: korrelige, droge hummus. Zonder velletjes: zijdezachte, romige hummus. Het velletjes pellen is eventjes werk, maar je wordt er wel heel erg zen van.

Avocado hummus van kikkererwten

Omdat ik Bonduelle ambassadeur ben word ik overladen met blikjes bonen. Zo ook de kleine blikjes met bonenmix. Omdat ik voor een groene avocado hummus ging, leek het me deze keer wel leuk om met de groene bonenmix aan de slag te gaan. In dit blikje zitten kikkererwten, edamame boontjes en groene kidneybonen. Je kunt trouwens ook gewoon een klein blikje kikkererwten gebruiken hoor, de meeste kleur komt toch van de avocado. Bovendien krijg je – denk ik – een nog gladder resultaat. kikkererwten en edamame boontjes laten zich pellen, groene kidneybonen: not so much.

Avocado hummus met limoen en snackgroente - Anniepannie

Avocado hummus met limoen - Anniepannie

Avocado hummus met limoen

Deze avocado hummus is heerlijk glad en romig! Eet ‘m met platbrood of dipgroente. Smullen geblazen!
0 van 0 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 klein blikje kikkererwten à 160 gram of een blikje bonenmix met kikkererwtenen, edamame en groene kidneybonen van Bonduelle
  • ½ avocado
  • snuf peper snuf zout
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • sap van 1 limoen
  • olijfolie extra vergine

Ook nodig:

  • Staafmixer met hakmolentje of keukenmachine

Instructies

  • Okee, we beginnen met de mindfulness training. Stort de inhoud van het blikje kikkererwten leeg in een vergiet en spoel af met water. Ontdoe iedere kikkererwt vervolgens van zijn velletje door ze tussen duim en wijsvinger te doen en licht te knijpen. Het velletje floept er dan zo vanaf. Doe de gepelde kikkererwten in de hakmolen. Gooi de velletjes weg.
  • Klaar en helemaal zen? Knijp dan de limoen uit boven de hakmolen. Voeg de halve avocado toe, samen met het komijnpoeder, peper en zout. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en blend totdat de boel glad is. Voeg eventueel een extra scheutje olijfolie toe als het mengsel nog niet de gewenste consistentie heeft.
  • Serveren: doe de avocado hummus over in een schaaltje en maak er met de bolle kant van een lepel een soort grachtje in. Giet hier nog een klein beetje olijfolie in en garneer de hummus eventueel met wat sesamzaad, chiliflakes (pul biber!), za’atar of paprikapoeder. Geef er platbrood en/of dipgroente bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer hummus recepten?

Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt!
Loaded hummus met falafel en krokante kikkererwten

Avocado hummus met limoen - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze avocado hummus te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega, Vegan, Voorgerechten Tagged With: avocado, bonduelle, dip, edamame, hummus, kikkererwten, komijn, komkommer, limoen, pul biber, radijs, samenwerking, vega, vegan

« Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata) met doperwten
Maiskoekjes met broccoli, rode peper en feta »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.