Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Bijgerechten / Maiskoekjes met broccoli, rode peper en feta

Maiskoekjes met broccoli, rode peper en feta

25 september 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Maiskoekjes met broccoli - anniepannieEigenlijk gebruik ik nooit diepvriesbroccoli, maar door Bonduelle werd ik uitgedaagd om er eens mee aan de slag te gaan. Ik maakte er deze heerlijke maiskoekjes mee. Of nouja koekjes, misschien is ‘pannenkoekjes’ wel een betere omschrijving. Hoe dan ook, ze zijn makkelijk te maken, heerlijk van smaak en… ze zitten bomvol groente! Doordat ik kikkererwtenmeel heb gebruikt zijn de maiskoekjes ook nog eens glutenvrij. Handig voor wie niet goed tegen gluten kan!

Maiskoekjes met pit

Toen ik deze maiskoekjes voor het eerst maakte, gebruikte ik een hele rode peper. Ik vond het zelf wel lekker, maar Roel vond het echt wayyyy too spicy! Daarom maakte ik ze nog een keertje met een halve rode peper. En ja hoor, toen werden de maiskoekjes helemaal goedgekeurd. Ik moet zeggen dat de smaken dan ook wel beter in balans zijn. Je proeft het venkelzaad ook beter. Een echt verrassingsingrediënt is dat trouwens, ik vind het heerlijk fris!

Diepvriesbroccoli

Best wel handig, die diepvriesbroccoli. De roosjes zijn al gesneden, ze zijn geblancheerd dus al een klein beetje gegaard en om de voedingswaarden hoef je je geen zorgen te maken: die zijn gelijk aan die van verse broccoli. Chill! In de maiskoekjes gaat ook feta. Ik zeg het in elk recept weer opnieuw: koop echte feta. Geen witte kaas. Een wereld van verschil in smaak! Echt. ? Wat trouwens ook heel erg veel verschil maakt is 0% vet yoghurt versus 10% vet yoghurt. Als in: hoe vetter, hoe lekkerder. Af en toe een beetje moet kunnen hoor!

Maiskoekjes met broccoli en feta - Anniepannie.nl

Maiskoekjes met broccoli en feta - Anniepannie

Maiskoekjes met broccoli, rode peper en feta (glutenvrij)

Deze maiskoekjes zitten bomvol groente! Ze zijn heerlijk van smaak door de rode peper, feta en het frisse venkelzaad. Warm en koud lekker!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten minuten
Bereidingstijd10 minuten minuten
Totale tijd25 minuten minuten
Servings:

Ingrediënten

  • 300 gram diepvries broccoliroosjes zak 300 gram, Bonduelle
  • 150 gram mais uit blik uitgelekt
  • 2 eieren
  • ½ rode peper zaadjes verwijderd en fijn gehakt (of meer, als je ervan houdt)
  • 1,5 tl venkelzaad
  • peper & zout
  • 80 gram kikkererwtenmeel
  • 120 ml water
  • 50 gram feta
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • Griekse yoghurt om te serveren

Instructies

  • Vul een waterkoker helemaal met water en zet aan.
  • Doe de diepvries broccoliroosjes in een vergiet en overgiet ze met (al) het kokende water uit de waterkoker. Laat de broccoliroosjes goed uitlekken.
  • Doe de eieren in een grote kom, samen met de gehakte rode peper, het venkelzaad en flinke snuffen peper en zout. Meng door elkaar. Voeg dan het water en het kikkererwtenmeel toe en kluts alles nog eens goed door.
  • Hak de uitgelekte broccoliroosjes in stukjes en voeg toe aan het eimengsel. Doe de mais erbij en verbrokkel de feta. Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur per keer 3 maiskoekjes. Bak ze aan beide zijden goudbruin. Voor ieder maiskoekje gebruik je ongeveer 3 eetlepels van het mengsel. Ik gebruikte zelf een klein pollepeltje om het mengsel mee in de pan te scheppen.
  • Serveren: maak stapeltjes van de maiskoekjes en schep er wat yoghurt bovenop. Smullen!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Meer recepten met mais?

Mexicaanse maissalade (Esquites)
Salade met blauwe bessen, mais en geitenkaas-spekpakketjes
Hartige muffins met chorizo, mais en paprika

Maiskoekjes met broccoli - anniepannieDit is een samenwerking met Bonduelle.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze maiskoekjes te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Recepten, Vega Tags: bonduelle, broccoli, eieren, feta, glutenvrij, kikkererwtenmeel, mais, maiskoekjes, pannenkoekjes, rode peper, samenwerking, vega, venkelzaad, yoghurt

« Avocado hummus met limoen
Bietendip met yoghurt en dragon »
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Courgette quiche met feta en kruiden
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Gedroogde tomaatjes uit de oven
Mangosalade met komkommer en paprika

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?