Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Kerst / Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

28 januari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 1 Reactie


Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel - Anniepannie

Laatst at ik tijdens een WijnSpijs wandeling ravioli van knolselderij met een vulling van krab, garnalen en appel. Het was echt super lekker! Kortom, dit moest en zou ik thuis namaken. Maar hóe ik dat precies zou gaan doen was nog de vraag. Toen ik voor de maandelijkse foodblogswap werd toegewezen aan Pienskeuken zag ik op haar site een klassieke ravioli met een vulling van gerookte zalm staan. Eén en één is twee en zo ontstond het idee voor deze knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm. Het resultaat? Záááálig echt! Maak dit een keer, ik kan het je zwaar aanraden!

Ravioli van groente

Ik blijf fan van ravioli van pasta, zoals het eigenlijk is bedoeld. Maar van groente kun je ook zúlke lekkere ravioli maken! Het is een stuk lichter op de maag, het heeft veel smaak en het ziet er fantastisch uit. Neem nou deze ravioli van rode biet, dat is toch een plaatje? En dan te bedenken dat je dat recept ook met gele bietjes kunt maken, of met die mooie wit-roze gestreepte choggia bietjes. Kleurtjes maken me blij, heb je het door? Haha! Deze knolselderijravioli heeft natuurlijk geen knalkleur, maar de gele vadouvanmayonaise geeft het geheel een mooie kleur. Zou trouwens ook mooi staan op een zwart bord, deze ravioli van knolselderij. Dan steken ze mooi af tegen de donkere ondergrond.

‘Open’ knolselderij ravioli

Anders dan bij ravioli van pasta (die je dicht moet maken omdat ze nog moeten koken) kun je ravioli van groente ‘open’ laten. Dat houdt in dat je de randen niet stijf tegen elkaar aan hoeft te plakken. Dat geeft een speels effect en zo kun je de vulling al een beetje zien. Een extra leuk gezicht, vind ik! Voor ravioli van groente is het belangrijk dat je héle dunne plakken snijdt, zo dun dat ze een klein beetje transparant worden. Als je plakken te dik zijn, ziet je ravioli er niet mooi uit en krijgt de vulling te weinig aandacht. Ik gebruik een mandoline, daarmee schaaf je super mooie, dunne plakken. Pas wel op voor je vingers!

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel - Anniepannie
Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

Mmm deze ‘open’ knolselderij ravioli is heerlijk! De ravioli is gevuld met een mengsel van gerookte zalm, appel en crème fraiche. Erbij een romige vadouvan mayonaise. Een heerlijk fris en licht gerecht!
No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten minuten
Bereidingstijd10 minuten minuten
Totale tijd25 minuten minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij (je gebruikt ‘m niet helemaal)
  • 1 el citroensap
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/2 appel friszuur
  • 1 el gehakte bieslook (houd een beetje achter om te garneren)
  • 2 el crème fraîche
  • versgemalen peper
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl vadouvan
  • snufje kurkumapoeder optioneel

Ook nodig:

  • mandoline
  • stoommandje of stoomoven
  • kookring of een grote, ronde steker

Instructies

  • Schil de knolselderij. Snijd nu een stuk van de knolselderij af dat zo groot is als het oppervlak van je mandoline. Zorg dat het stuk knolselderij zo groot is als mogelijk! Schaaf met de mandoline dunne plakken van het stuk knolselderij. Zó dun dat je er een beetje doorheen kunt kijken. Je hebt in totaal 12 plakken nodig.
  • Steek met de kookring 12 mooie rondjes uit de plakken. Leg de uitgestoken plakjes knolselderij in een stoommandje en stoom ze in ongeveer 3 minuten beetgaar. Spoel ze na afloop af met koud water en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Besprenkel de plakjes knolselderij met citroensap.
  • Snijd de gerookte zalm en de halve appel in hele kleine stukjes. Meng ze met de gehakte bieslook en de crème fraîche in een kommetje. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
  • Klop een sausje van de mayonaise en vadouvan. Eventueel kun je nog een snufje kurkuma toevoegen om de vadouvanmayonaise nog geler te krijgen.
  • Borden opmaken: leg op ieder bord 3 plakjes knolselderij. Lepel met twee theelepels wat van het zalm-appelmengsel op ieder plakje knolselderij. Niet te zuinig, maar laat de randen vrij. Sluit de ravioli af met de overgebleven plakjes knolselderij. Garneer de knolselderij ravioli met wat van de achtergehouden gehakte bieslook. Lepel op ieder bord tussen de ravioli drie kleine toefjes vadouvanmayonaise en veeg er met de achterkant van een theelepel doorheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer ravioli recepten?

Fancy ravioli van rode biet en geitenkaas
Klassieke ravioli met ricotta en spinazie van ‘Da noi’

Knolselderij ravioli met een vulling van gerookte zalm en appel

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze knolselderij ravioli met gerookte zalm? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Kerst, Recepten, Vis, Voorgerechten Tags: appel, bieslook, creme fraiche, fusion, gerookte zalm, groenteravioli, Italiaans, kleine moeite groots effect, knolselderij, knolselderijravioli, Nederlands, ravioli, vis, voorgerecht, zalm

« Dessert met kweeperen, hangop en speculaaskruim
3 taart recepten waar je hart sneller van gaat kloppen! »

Reacties

  1. Lia de Jong zegt

    17 april 2023 om 13:35

    Ik heb dit recept al vaak gemaakt en steeds met succes. Nu wil ik het opnemen in een Italiaans menu. Wat zou je aanraden? Vooral na weglaten van Vadouvan. Vervangen door citroen/zeste?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok