Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Kibbeling van bloemkool

Kibbeling van bloemkool

11 november 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Kibbeling van bloemkool - ANNIEPANNIE

Wat als jij (of je bezoek) geen vis eet en je tóch een lekker bakje kibbeling op tafel wilt zetten? Dan maak je kibbeling van bloemkool. Bloemkool is ultiem veelzijdig en doet het erg goed in een knapperig jasje. Natuurlijk is dit iets anders dan gewone kibbeling, maar boy o boy, lekker is het zeker! Uiteraard serveer je bloemkool ‘kibbeling’ met een lekker sausje om te dippen. Eet het met je handen en bij voorkeur als het nog nét iets te heet is, dat hoort.

Kibbeling van bloemkool uit de buurt

Bloemkool is geliefd in Nederland. Het is het hele jaar door verkrijgbaar en komt van maart tot en met december zelfs van eigen – vooral Noord-Hollandse – grond. Een slimme groente om te kiezen dus, zeker als je graag lokaal eet! En zo kom ik meteen op de titel van het kookboek waar deze lekkere kibbeling van bloemkool in staat: Lekker Lokaal van Laura de Grave. Een boek dat ons weer terugbrengt naar wat voor prachtige producten we hebben in Nederland.

Tips en adresjes

Naast een schat aan lekkere, vegetarische recepten, vind je in het kookboek van Laura ook handige tips om lokaal te eten. Van kopen bij de boer tot wildplukken en van uitleg over ingrediënten tot een super handige seizoenskalender voor groente en fruit. Lokaal eten wordt ineens een stuk makkelijker. Want heel eerlijk, weet jij waar alles vandaan komt in je winkelmandje? Lekker Lokaal leert je om daar bewuster mee om te gaan. En nog belangrijker: dit boek maakt lokaal eten leuk! En lekker. Deze kibbeling van bloemkool is daarvan het bewijs:

Kibbeling van bloemkool - ANNIEPANNIE

Kibbeling van bloemkool

Deze vegetarische kibbeling van bloemkool is heerlijk! Serveer het – net zoals gewone kibbeling – met een lekker sausje. Yum!
5 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd50 minuten minuten
Totale tijd50 minuten minuten
Servings: 4 personen

Keukentools

  • frituurpan of wok
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 3 el kibbeling-specerijenmix (zie hieronder)
  • 250 g bloem
  • 1 middelgroot ei
  • 350 ml volle melk
  • 75 ml bier
  • 1,5 l frituurolie (bijv. Nederlandse koolzaadolie)

Dipsaus

  • 5 el volle kwark
  • 2,5 el mayonaise
  • 1/2 el fijne of grove mosterd
  • 15 g verse bieslook

Kibbeling-specerijenmix

  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl gemalen witte peper
  • 1 tl zout

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd grote roosjes in vieren en halveer middelgrote roosjes. Laat de kleine roosjes heel.
  • Doe de kibbeling-specerijenmix in een kom en meng (als je de mix zelf maakt) goed door elkaar. Voeg de bloem, het ei, de melk en het bier toe. Klop met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit de olie in de frituurpan of wok tot 180 graden. Check met een stukje brood of de olie heet genoeg is (de olie begint dan rondom meteen te bruisen). Haal de bloemkool in 4 delen door het beslag en frituur in porties in ongeveer 5 minuten goudbruin. Laat de bloemkoolkibbeling uitlekken op keukenpapier.
  • Meng intussen de kwark, mayonaise, mosterd, bieslook en peper en zout naar smaak in een schaaltje. Serveer de kibbeling met de saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Dan nog even dit: Laura kwam mij laatst op haar elektrische motor op veilige afstand haar nieuwste boek ‘Lekker Lokaal’ overhandigen. Ik besloot er een artikel over te schrijven op Anniepannie en mocht daarvoor een recept uitkiezen om met jullie te delen. Het werd deze bloemkoolkibbeling! De foto is gemaakt door Jan Bartelsman. Ben je enthousiast geworden over lokaal eten en de andere recepten in het kookboek van Laura? Je koopt Lekker Lokaal hier op Bol.com.

Meer lekkere recepten met bloemkool:

Vegan katsu curry van bloemkool
Krokante bloemkoolsteak met een goddelijke zoetzure barbecuesaus. Bloemkool katsu curry is een geweldige, plantaardige variant op het Japanse origineel met varkensvlees.
Bekijk recept
Vegan katsu curry van bloemkool
Bloemkoolsteak met smokey romescosaus
Dit is niet normaal lekker! Geroosterde bloemkoolsteak met crispy randjes, geserveerd met een smokey romescosaus van hazelnoten en geroosterde paprika. Vega, vegan, glutenvrij en nog makkelijk ook!
Bekijk recept
Bloemkoolsteaks met smokey romescosaus - Anniepannie
Bloemkoolstamppot met chorizo en geroosterde paprika
Deze bloemkoolstamppot heeft een Spaans tintje door de knapperige chorizo, amandelen en geroosterde paprika. Een topping van zilte feta maakt het helemaal af!
Bekijk recept
Bloemkoolstamppot met chorizo - Anniepannie
Gegrilde groente uit de oven met Indiase kruiden
Gegrilde groente uit de oven op z'n Indiaas! Een heerlijke en makkelijke avondmaaltijd met aardappel, bloemkool, kikkererwten en tomaat. Met een frisse yoghurtdressing.
Bekijk recept
Indiase traybake met aardappel en bloemkool - ANNIEPANNIE-1
Platbroodpizza met chorizo, bloemkool en courgette
Deze platbroodpizza met chorizo, bloemkool en courgette is zó lekker! Ultiem knapperig en heerlijk van smaak. Ook nog makkelijk om te maken. Wat wil een mens nog meer?
Bekijk recept
platbroodpizza met chorizo en bloemkool

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze kibbeling van bloemkool te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Borrel, Comfort food, Hapjes en Snacks, Recepten, Vega Tags: bloemkool, kibbeling

« Tajine met rundvlees, wortel en ingelegde citroen
Witlofschotel met geitenkaas en peer »
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok