Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Italiaanse kipnuggets met pestomayonaise + nuggetchallenge

Italiaanse kipnuggets met pestomayonaise + nuggetchallenge

14 februari 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Italiaanse kipnuggets met parmezaanse kaas en pesto-mayonaise

Als iemand hier thuis fan is van kipnuggets is het Roel wel! Toen ik hem deze Italiaanse kipnuggets met parmezaan voorzette keek hij me dus ook weer verliefder aan dan ooit. Heerlijk vond ‘ie ze! Helaas is hij ook nu nog steeds fan van die gortdroge, smakeloze kipnuggets van de McDonalds. Daar begrijp ik dus weer helemaal niks van! Nee, geef mij maar deze Italian style nuggets, lekker sappig en bomvol Italiaanse smaken. En dan die heerlijke pestomayonaise erbij om te dippen… de hemel!

Snel naar het recept

Italiaanse kipnuggets, thee en Priya

Ja, beetje een gek titeltje, maar ik plaats vandaag niet zomaar recept voor Italiaanse kipnuggets. Laatst ging ik met Priya van Priya Loves Food een theetje drinken. Voor de gezelligheid en omdat met elkaar ‘kletsen’ via Instagram soms gewoon niet genoeg is! Vraag me niet hoe, maar ons gesprek kwam al snel op het onderwerp kipnuggets. Priya vertelde mij dat ze die altijd uit de vriezer koopt, waarop ik zei dat ze zelfgemaakt nog 100x lekkerder zijn. Wat een zeikerd ben ik ook hè, hahaha. Maar Priya was om en zei dat ze het snel ging proberen. Ze daagde mij meteen ook uit om met een vernieuwend kipnugget recept te komen en zo werden deze Italiaanse kipnuggets met Parmezaan geboren! Vandaag zette Pri ook haar eigen interpretatie van kipnuggets online, check hier haar recept voor chicken bites met spicy curry. Yum!

Doe mee met de #nuggetchallenge

Dat je met kipnuggets alle kanten op kunt hebben Priya en ik vandaag hopelijk wel laten zien! Van Italiaanse kipnuggets tot spicy curry chicken bites! En je hoeft natuurlijk niet vast te houden aan kip alleen, want wat denk je van vegetarische nuggets gevuld met paddenstoelen, jackfruit of misschien zelfs kaas? Om van originele dipjes nog niet eens te spreken. Het water loopt me nu al in de mond… Wij zijn super benieuwd welke nuggetvariaties jij allemaal kunt bedenken en dagen je uit om mee te doen met onze #nuggetchallenge! Plaats een foto van jouw (kip)nugget recept op Facebook en/of Instagram en Priya en ik zullen ‘m allebei delen. Heb je een (food)blog en deel je daar een lekker recept voor de #nuggetchallenge? Dan linken we ook naar jouw recept vanaf Priya Loves Food en Anniepannie.nl! Veel plezier en succes met de challenge! Check onderaan dit artikel alle inzendingen. Yummmm wat een lekkers!

Italiaanse kipnuggets met pestomayonaise
Kipnuggets Italian style 400 g kippendijfilets 50 gram zongedroogde tomaat 70 gram parmezaanse kaas, geraspt 2 el gehakte bieslook 1 tl knoflookpoeder 1 tl oregano versgemalen peper bloem ei panko (Japans broodkruim) zonnebloemolie Voor de pestomayonaise: 4 el mayonaise 1,5 el citroensap 1 el pesto Ook nodig: keukenmachine Snijd de kippendijen in stukken en halveer de zongedroogde tomaten. Doe alles in de keukenmachine, samen met 50 gram Parmezaanse kaas, de bieslook, knoflook, oregano en flink wat versgemalen peper. Pulseer net zo lang totdat je een (soort van) gladde massa hebt die aan gehakt doet denken. Pak nu drie diepe borden. Kluts in bord 1 het ei los, strooi in bord 2 een dikke laag bloem en strooi in bord 3 een flinke laag panko. Hussel de achtergehouden (20 gram) Parmezaanse kaas door de panko. Vorm nu nuggets van het kipmengsel. Zorg dat ze ongeveer even groot zijn, gebruik ongeveer een eetlepel per keer. Haal de nuggets door de bloem, dan het ei en dan de Parmezaan-panko. Leg de nuggets op een bord tot gebruik. Verhit in een wok een flinke laag zonnebloemolie. Bak de kipnuggets in delen goudbruin en gaar (keer ze halverwege). Het is echt belangrijk dat je niet teveel nuggets tegelijk bakt! Laat de gebakken nuggets uitlekken op keukenpapier. Klop de ingrediënten voor de pestomayonaise door elkaar en serveer dit bij de kipnuggets als dip.

Italiaanse kipnuggets met pestomayonaise

Crunchy, sappig en bomvol smaak: deze Italiaanse kipnuggets wil je proeven! Dip ze in romige pestomayonaise en je bent in foodie-heaven. 
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilets
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • 70 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • versgemalen peper
  • bloem
  • 1 ei
  • panko Japans broodkruim
  • zonnebloemolie
  • 1 citroen

Voor de pestomayonaise:

  • 4 el mayonaise
  • 1,5 el citroensap
  • 1 el pesto

Ook nodig:

  • keukenmachine

Instructies

  • Snijd de kippendijen in stukken en halveer de zongedroogde tomaten. Doe alles in de keukenmachine, samen met 50 gram Parmezaanse kaas, de bieslook, knoflook, oregano en flink wat versgemalen peper. Pulseer net zo lang totdat je een (soort van) gladde massa hebt die aan gehakt doet denken.
  • Pak nu drie diepe borden. Kluts in bord 1 het ei los, strooi in bord 2 een dikke laag bloem en strooi in bord 3 een flinke laag panko. Hussel de achtergehouden (20 gram) Parmezaanse kaas door de panko.
  • Vorm nu nuggets van het kipmengsel. Zorg dat ze ongeveer even groot zijn, gebruik ongeveer een eetlepel per keer. Haal de nuggets door de bloem, dan het ei en dan de Parmezaan-panko. Leg de nuggets op een bord tot gebruik.
  • Verhit in een wok een flinke laag zonnebloemolie. Bak de kipnuggets in delen goudbruin en gaar (keer ze halverwege). Het is echt belangrijk dat je niet teveel nuggets tegelijk bakt! Laat de gebakken nuggets uitlekken op keukenpapier.
  • Klop de ingrediënten voor de pestomayonaise door elkaar en serveer dit bij de kipnuggets als dip. Geef er ook wat partjes citroen bij. 
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Bekijk hier alle inzendingen voor de #nuggetchallenge:

Krokante Japanse kipstukjes uit de oven – door Louise van Keukenatelier
Kotoboukies: Griekse kipnuggets – door Elefteria van Koken met Elefteria
Kipnuggets met een wasabikorstje – door Olaf van @olaf_eats
Arancini nuggets – door Pauline van Da Noi
Fish nuggets met 2 dips – door Aspa van Assiesfood
Garnalen nuggets met wasabidip – door Melissa van Lislovescooking
Nuggets van jackfruit – door Rick van Foodcast
Jackfruit nuggets met pompoen – door Debbie van Debs Bakery and Kitchen
Cayun nuggets met ranch dip – door Hilde van Slowfoody
Kerrie-kokos visnuggets – door Daisy van To Daisy’s
Baharat kipnuggets – door Boor van Domaine Malpas Kookt
Nuggets van scholfilet – door Jody van Ongewoon Lekker
Indiase kipnuggets (pakora) – door Nicole van Cookies & Carrot Sticks

  • Japanse kipnuggets
  • Griekse kipnuggets
  • wasabi kipnuggets
  • arancini nuggets
  • fish nuggets
  • garnalen nuggets
  • nuggets van jackfruit
  • jackfruit-pompoen nuggets
  • visnuggets met kerrie
  • nuggets van scholfilet
  • baharat kipnuggets
  • Indiase kipnuggets (pakora)
  • Cajun kipnuggets

Wauw, wat een heerlijke (kip)nugget variaties! Wil je ook meedoen met de #NUGGETCHALLENGE? Dat kan! Deel jouw foto en/of recept met de hashtag via social media.

Meer recepten met kip?

Libanese kipspiesjes (shish taouk)
Mango kip met groene kruidenrijst
Marokkaanse kip tajine

Italiaanse kipnuggets met parmezaanse kaas en pesto-mayonaise

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze Italiaanse kipnuggets? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Voorgerechten, Zelf maken Tags: citroen, Italiaans, kip, kipnuggets, mayonaise, nuggets, oregano, panko, parmezaan, parmezaanse kaas, pesto, zongedroogde tomaat

« Hartige taart met pompoen, spinazie en chorizo
Poké bowl met zalm, mango en srirachamayonaise »

Reacties

  1. Ilona zegt

    6 maart 2019 om 08:34

    5 sterren
    Nou ik geloof niet dat ik iets mis hoor; wat een leuke inzendingen!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      6 maart 2019 om 13:05

      Ik vind het helemaal geweldig al die inzendingen! Wat een creativiteit, ik ben helemaal geïnspireerd.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in