Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Zelf maken / Zelf ingelegde rode kool maken

Zelf ingelegde rode kool maken

6 juni 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


ingelegde rode kool 3 - Anniepannie.nlRode kool is ontzettend gezond. Het bevat veel vitamine C en schijnt ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. En laat het nou ook nog eens een super veelzijdige groente zijn! Des te meer reden om deze wonderknol niet links te laten liggen. Natuurlijk kun je rode kool op de traditionele manier klaarmaken, met appeltjes en kaneel. Ik vind het leuker en spannender om er ingelegde rode kool van te maken.

Ingelegde rode kool of ‘pickle’ van rode kool is onwijs lekker op een broodje pulled pork of een hotdog. Maar, je kunt het ook in salades gebruiken. Echt een heerlijke toevoeging! Na wat experimenteren met verschillende, soms ingewikkelde recepten voor ingelegde kool kwam ik uiteindelijk tot een apesimpel basisrecept. En dat deel ik natuurlijk maar al te graag met jullie! Je moet dingen niet moeilijker maken dan nodig, vind ik.

Dit is een snelle, makkelijke versie van ingelegde rode kool waarvoor je het inmaakvocht niet hoeft te koken. Je mengt gewoon alles door elkaar, voegt de gesneden rode kool toe en laat het een tijdje staan voor een intense smaak. Én een intense kleur, moet ik nog even toevoegen. Ik vind het fascinerend om te zien hoe de rode kool van dieppaars transformeert tot knalroze. Een feestje voor het oog! En nog lekker ook…

Rauwe rode kool

Van dieppaars…

ingelegde rode kool 4 - Anniepannie.nl

…naar knalroze!

Dit heb je nodig:
1/4 rode kool
250 ml witte wijnazijn
250 ml water
1 el bruine basterdsuiker
1 el keukenzout

Zo maak je zelf ingelegde rode kool

Snijd de rode kool met een groot mes in zo dun mogelijke reepjes.

Meng in een bak of grote kom de witte wijnazijn, het water, de suiker en het zout door elkaar.

Doe de koolreepjes erbij en kneus ze flink. Dat doe je door met je hand een stuk of 5 keer heel stevig in de kool te knijpen.

Zorg dat de kool goed onder staat. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Zorg dat de rode kool minstens 3 uur kan trekken, maar een hele dag is nog beter.

Geniet ervan. Waar ga jij deze ingelegde rode kool mee combineren?

Meer recepten met rode kool

Rode kool salade met feta en hazelnoten

Meer zelf maken

Zelf maken: geroosterde paprika
Zelf maken: rucolapesto
Zelfgemaakte kip kerrie salade

ingelegde rode kool 1 - Anniepannieingelegde rode kool 2 - Anniepannie.nl

VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Recepten, Salades, Vega, Vegan, Zelf maken Tags: ingelegd, ingemaakt, pickles, rode kool, vega, vegan, zelf maken

« Brownies van zwarte bonen en kokos
Quinoa salade met zoete aardappel en amandel-gemberdressing »

Reacties

  1. Ver zegt

    1 augustus 2021 om 11:03

    Hoi ik heb de kool ook gemaakt
    ik heb er nog een handje rozijnen aan toegevoegd heerlijk en de suiker vervangen door zoetstof.

    Beantwoorden
  2. Lisette zegt

    11 oktober 2020 om 17:17

    Ik heb de rode kool net gemaakt! Benieuwd naar het resultaat! Ik heb wel minder gemaakt aangezien ik het van de week anders weer opnieuw wil maken.

    Morgen ga ik het combineren met Italiaanse groente en een ei tijdens mijn thuiswerkdag

    Beantwoorden
  3. Mary zegt

    13 maart 2020 om 21:20

    5 sterren
    Hi, ik vroeg me af hoe lang de kool goedblijft. Aangezien je het mengt met water, bederft het dan niet? En je kookt de kool ook niet, bederft het daardoor ook niet? Wel Superleuk recept!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      20 maart 2020 om 11:34

      Hoi Mary! Dit is een snelle pickle van rode kool, het is dus niet zo lang houdbaar. Ik zou het binnen een paar dagen tot een week opeten. Hoe schoner je bewaarbakje of pot, hoe langer houdbaar.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok