Doe eens gek! Maak een pesto van rucola. Nét weer even wat anders dan de oude vertrouwde basilicumpesto en lekker pittig van smaak. Eerst was ik bang dat de pesto door de rucola wat bitter zou smaken, maar niets is minder waar! Het zoute en vettige van de kaas neutraliseert de boel, denk ik. Deze rucolapesto is top voor bij de borrel of gewoon op een boterham kaas.
Dit heb je nodig voor een flink bakje rucolapesto:
75 gram rucola
65 gram pijnboompitten
65 gram geraspte Grana Padano kaas (of Parmezaan)
3 tenen knoflook
En dit heb je vast al in huis:
Olijfolie extra vergine
Grof gemalen zeezout
Ook nodig:
Een keukenmachine
Zo maak je het:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Leg ze op een bord om iets af te koelen.
Hak de knoflook grof en doe samen met de rucola, de geraspte kaas en de pijnboompitten in de keukenmachine. Maal er een beetje grof zeezout overheen.
Voeg 6 à 7 eetlepels olijfolie toe en maal totdat je een smeuïge massa hebt. Voeg meer olijfolie toe als het te droog is. Einddoel is een pesto-achtige substantie, zoals de pesto uit een potje.
Smullen maar!
Ga jij ‘m proberen, deze rucolapesto?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie