Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Haagse foodtour – 8 hotspots in de hofstad!

Haagse foodtour – 8 hotspots in de hofstad!

30 oktober 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Haagse foodtour - groepsfoto - AnniepannieVorige maand werd ik uitgenodigd voor iets wel heel leuks! Een Haagse foodtour, georganiseerd door twee lieve medebloggers: Anne-Marie van My happy kitchen en Marjolein van Foodies have arrived. Deze lovely ladies vormen samen een topteam, want het was een waanzinnig leuke dag vol originele locaties. En niet te vergeten: een heleboel lekkers! De dames hebben smaak, dat is wel duidelijk. Lees je mee?

Anne+Max

De eerste locatie van de Haagse foodtour is Anne+Max aan het kerkplein, midden in het centrum van Den Haag. Ik was er nog nooit geweest. Waarom? Geen idee, want ik proefde er het ene na het andere lekkere hapje! De passievrucht cheesecake en de zalmsandwich waren mijn favorieten. Een leuke plek om gezellig te lunchen of high tea’en!

Haagse foodtour - Anne en Max - AnniepannieDOK

Nadat we allemaal weer helemaal waren bijgekletst (want zo gaat dat als je een groep bloggers bij elkaar zet… #kippenhok) gingen we door naar de volgende locatie: kookwinkel DOK. Hier kom ik graag om lekker rond te neuzen tussen al het mooie keukenspul. Want wat hebben ze hier een waanzinnige collectie! De pannenafdeling is fenomenaal. En kijk deze kleurrijke borden! Het DOK personeel verwelkomde ons trouwens met een heerlijk citroentaartje en een feestelijke kaneelprosecco: hoe leuk!

Haagse foodtour - DOK borden - AnniepannieHaagse foodtour - DOK - AnniepannieHotel Indigo

De derde stop was voor mij een grote verrassing. We mochten binnenkijken bij Hotel Indigo! Een prachtig, nieuw hotel schuin tegenover Paleis Noordeinde. Chiquer kan bijna niet, toch? Het hotel is gevestigd in een oud bankgebouw en is ontzettend stijlvol ingericht. In de kelder kun je de oude bankkluis nog bewonderen. Tof! Hier vind je ook de Gold Bar, waar je geniet van bijzondere drankjes en hapjes.

Haagse foodtour - Hotel Indigo - AnniepannieTapisco

Van deze hotspot ging mijn hartje nog harder kloppen. Tapisco stond nog op mijn lijstje en hoppa: nu gingen we er ineens naar binnen! Dit is het vierde restaurant van Marcel van der Klein van sterrenrestauran Calla’s (en ja, die staat ook nog op de ‘to eat’ lijst…). Bij Tapisco worden Spaanse en Portugese tapas geserveerd. We kregen een koffiekopje met een heerlijk schaaldierensoepje en een ‘pinxto Gilda’. Fan-tas-tisch. Om over de wijnen nog niet eens te spreken. Ik moet terug!

Haagse foodtour - TapiscoDe Bonte Koe

Op naar chocolaterie ‘De bonte koe’, gevestigd in het historische pand van de vleeschhouwerij. De geschiedenis van het pand is helemaal in ere gehouden met een klassieke slagerstoonbank, hangende ‘hammen’ van chocolade én een gigantische chocolade koeienkop in de etalage. Die laatste is door een kunstenaar gemaakt uit één massief stuk chocolade, met behulp van – jawel – een motorzaag. Het bekijken waard! Neem dan ook meteen een Haagse hopjesreep mee. Krijg je geen spijt van!

Haagse foodtour - bonte koeBetjeman & Barton

Op de chique Haagse Denneweg vind je Betjeman & Barton. Voor al je theefantasieën. Noem het op en ze hebben het hier! Het personeel is goed op de hoogte en dat bleek ook duidelijk uit de mini theeworkshop die we kregen. Wil je trouwens enige kopjes scoren of een mooi nieuw servies? Dan ben je hier ook aan het goede adres.

thee - haagse foodtourDe Vegetarische Slager

We zijn er nog niet! De volgende stop was het restaurant van De vegetarische slager. Wie kent ‘m niet? De supermarkten liggen tegenwoordig vol met alle vleesvrije lekkernijen van deze ‘slager’. In restaurant De Vleesch Lobby kun je allerlei vega en vegan gerechtjes proeven. Zelfs een patatje stoofvleesch! Wij probeerden het stamppotje met vega rookworst en de naked chick burger. Die laatste was favoriet bij mij. Nét echt!

Haagse foodtour burgerGlaswerk

En nu… de verrassing van Haagse foodtour! Plotseling meerde er een grote sloep aan bij het restaurant van De Vegetarische Slager. Bleek dat we met de boot naar de volgende hotspot werden gebracht! Wat een feestje! De bestemming? Restaurant Glaswerk in de Haagse Binckhorst. Hier proefden we de signature dish van chefkok Bas Hoog: een steak tartare met een mayonaise van gerookte vanille olie, zilveruitjes gemarineerd in frambozenazijn en bietensap en on top geraspte eendenlever. YUM!

Haagse foodtour - steak tartareHaagse foodtour - GlaswerkEen waardige afsluiter van een geweldig leuke foodbloggerstour door Den Haag! We gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag, waarvan ik de inhoud uitgebreid heb geshowd op Instagram, haha. #sorrynotsorry Dankjewel Anne-Marie, Marjolein en alle mooie merken en zaken die de Haagse foodtour mogelijk hebben gemaakt!

Haagse foodtour bootZelf ook deze Haagse foodtour lopen?

Mocht je nou zelf ook deze hotspots willen bezoeken, dan kun je dit kaartje op Google maps gebruiken. Veel plezier alvast! Bekijk ook eens deze foodtour in Den Haag: van Haagse historie tot exotisch China town!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfun, Hotspots, Op pad! Tags: bloggers, den haag, event, foodtour, hotspot, restaurant

« Mini pizza’s met gegrilde courgette en parmaham
Surprise dinner van WijnSpijs in Den Haag »

Reacties

  1. Marjolein zegt

    1 november 2018 om 19:32

    Super leuk dat je er bij was en het is een heel leuk verslag geworden. Ben weer even helemaal terug!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 november 2018 om 20:38

      Jaaa wat een feestje was het! ❤️

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok