Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Foodfun / Haagse foodtour – 8 hotspots in de hofstad!

Haagse foodtour – 8 hotspots in de hofstad!

30 oktober 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Comments


Haagse foodtour - groepsfoto - AnniepannieVorige maand werd ik uitgenodigd voor iets wel heel leuks! Een Haagse foodtour, georganiseerd door twee lieve medebloggers: Anne-Marie van My happy kitchen en Marjolein van Foodies have arrived. Deze lovely ladies vormen samen een topteam, want het was een waanzinnig leuke dag vol originele locaties. En niet te vergeten: een heleboel lekkers! De dames hebben smaak, dat is wel duidelijk. Lees je mee?

Anne+Max

De eerste locatie van de Haagse foodtour is Anne+Max aan het kerkplein, midden in het centrum van Den Haag. Ik was er nog nooit geweest. Waarom? Geen idee, want ik proefde er het ene na het andere lekkere hapje! De passievrucht cheesecake en de zalmsandwich waren mijn favorieten. Een leuke plek om gezellig te lunchen of high tea’en!

Haagse foodtour - Anne en Max - AnniepannieDOK

Nadat we allemaal weer helemaal waren bijgekletst (want zo gaat dat als je een groep bloggers bij elkaar zet… #kippenhok) gingen we door naar de volgende locatie: kookwinkel DOK. Hier kom ik graag om lekker rond te neuzen tussen al het mooie keukenspul. Want wat hebben ze hier een waanzinnige collectie! De pannenafdeling is fenomenaal. En kijk deze kleurrijke borden! Het DOK personeel verwelkomde ons trouwens met een heerlijk citroentaartje en een feestelijke kaneelprosecco: hoe leuk!

Haagse foodtour - DOK borden - AnniepannieHaagse foodtour - DOK - AnniepannieHotel Indigo

De derde stop was voor mij een grote verrassing. We mochten binnenkijken bij Hotel Indigo! Een prachtig, nieuw hotel schuin tegenover Paleis Noordeinde. Chiquer kan bijna niet, toch? Het hotel is gevestigd in een oud bankgebouw en is ontzettend stijlvol ingericht. In de kelder kun je de oude bankkluis nog bewonderen. Tof! Hier vind je ook de Gold Bar, waar je geniet van bijzondere drankjes en hapjes.

Haagse foodtour - Hotel Indigo - AnniepannieTapisco

Van deze hotspot ging mijn hartje nog harder kloppen. Tapisco stond nog op mijn lijstje en hoppa: nu gingen we er ineens naar binnen! Dit is het vierde restaurant van Marcel van der Klein van sterrenrestauran Calla’s (en ja, die staat ook nog op de ‘to eat’ lijst…). Bij Tapisco worden Spaanse en Portugese tapas geserveerd. We kregen een koffiekopje met een heerlijk schaaldierensoepje en een ‘pinxto Gilda’. Fan-tas-tisch. Om over de wijnen nog niet eens te spreken. Ik moet terug!

Haagse foodtour - TapiscoDe Bonte Koe

Op naar chocolaterie ‘De bonte koe’, gevestigd in het historische pand van de vleeschhouwerij. De geschiedenis van het pand is helemaal in ere gehouden met een klassieke slagerstoonbank, hangende ‘hammen’ van chocolade én een gigantische chocolade koeienkop in de etalage. Die laatste is door een kunstenaar gemaakt uit één massief stuk chocolade, met behulp van – jawel – een motorzaag. Het bekijken waard! Neem dan ook meteen een Haagse hopjesreep mee. Krijg je geen spijt van!

Haagse foodtour - bonte koeBetjeman & Barton

Op de chique Haagse Denneweg vind je Betjeman & Barton. Voor al je theefantasieën. Noem het op en ze hebben het hier! Het personeel is goed op de hoogte en dat bleek ook duidelijk uit de mini theeworkshop die we kregen. Wil je trouwens enige kopjes scoren of een mooi nieuw servies? Dan ben je hier ook aan het goede adres.

thee - haagse foodtourDe Vegetarische Slager

We zijn er nog niet! De volgende stop was het restaurant van De vegetarische slager. Wie kent ‘m niet? De supermarkten liggen tegenwoordig vol met alle vleesvrije lekkernijen van deze ‘slager’. In restaurant De Vleesch Lobby kun je allerlei vega en vegan gerechtjes proeven. Zelfs een patatje stoofvleesch! Wij probeerden het stamppotje met vega rookworst en de naked chick burger. Die laatste was favoriet bij mij. Nét echt!

Haagse foodtour burgerGlaswerk

En nu… de verrassing van Haagse foodtour! Plotseling meerde er een grote sloep aan bij het restaurant van De Vegetarische Slager. Bleek dat we met de boot naar de volgende hotspot werden gebracht! Wat een feestje! De bestemming? Restaurant Glaswerk in de Haagse Binckhorst. Hier proefden we de signature dish van chefkok Bas Hoog: een steak tartare met een mayonaise van gerookte vanille olie, zilveruitjes gemarineerd in frambozenazijn en bietensap en on top geraspte eendenlever. YUM!

Haagse foodtour - steak tartareHaagse foodtour - GlaswerkEen waardige afsluiter van een geweldig leuke foodbloggerstour door Den Haag! We gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag, waarvan ik de inhoud uitgebreid heb geshowd op Instagram, haha. #sorrynotsorry Dankjewel Anne-Marie, Marjolein en alle mooie merken en zaken die de Haagse foodtour mogelijk hebben gemaakt!

Haagse foodtour bootZelf ook deze Haagse foodtour lopen?

Mocht je nou zelf ook deze hotspots willen bezoeken, dan kun je dit kaartje op Google maps gebruiken. Veel plezier alvast! Bekijk ook eens deze foodtour in Den Haag: van Haagse historie tot exotisch China town!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Foodfun, Hotspots, Op pad! Tagged With: bloggers, den haag, event, foodtour, hotspot, restaurant

« Mini pizza’s met gegrilde courgette en parmaham
Surprise dinner van WijnSpijs in Den Haag »

Comments

  1. Marjolein says

    1 november 2018 at 19:32

    Super leuk dat je er bij was en het is een heel leuk verslag geworden. Ben weer even helemaal terug!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      1 november 2018 at 20:38

      Jaaa wat een feestje was het! ❤️

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.