Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Gemarineerde Shanghai paksoi

Gemarineerde Shanghai paksoi

10 juni 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


gemarineerde Shanghai paksoi - Anniepannie.nlLaatst zag ik Shanghai paksoi bij de Albert Heijn liggen en dat vond ik een prima aanleiding om er een keer wat mee te doen. Ik had het al eens bij de toko gezien, maar koos dan toch altijd voor de bekendere, grote paksoi. Zonde, want zijn kleinere broertje smaakt ook heerlijk! Ik besloot om er gemarineerde Shanghai paksoi van te maken. De kleine stronkjes lenen zich daar perfect voor, omdat ze niet zo waterig zijn als gewone paksoi.

De marinade bevat allerlei lekkere Aziatische smaakjes, van zout en zuur tot zoet en umami. Laat de Shanghai paksoi minstens een uurtje marineren voordat je gaat eten. Dan trekken de smaken er lekker in. Je kunt de Shanghai paksoi stomen, maar het lekkerste resultaat krijg je door ze even te bakken in een grillpan of koekenpan.

Dit heb je nodig:
4 stronkjes Shanghai paksoi (te koop bij de toko en soms bij Albert Heijn)

Voor de dressing
4 el sesamolie
3 el sojasaus
3 el olijfolie
2 el ketjap manis
1 el citroensap
2 tl gembersiroop
Sesamzaad, geroosterd

Gemarineerde Shanghai paksoi

Was de Shanghai paksoi en snijd ze in de lengte doormidden. Schud ze even goed droog.

Bestrijk de platte en de bolle kant van de paksoi met een klein beetje zonnebloemolie. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de Shanghai paksoi ongeveer 4 minuten op de platte kant en nog eens 3 minuten op de bolle kant. Let op dat de blaadjes niet verbranden.

Haal de Shanghai paksoi met een tang uit de pan en leg ze in een mooie schaal met de platte kanten omhoog.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet dit over de Shanghai paksoi. Laat het geheel ongeveer een uurtje marineren.

Strooi vlak voor het opdienen het sesamzaad over de gemarineerde Shanghai paksoi.

Deze gemarineerde Shanghai paksoi is erg lekker als bijgerecht bij een rijsttafel of een tafel vol sushi. Geniet ervan!

Meer Aziatische recepten

Kroepoek met een Japanse topping
Miso aubergine met salade van sobanoedels
Buddha bowl met mango en zwarte rijst

Shanghai paksoi - Anniepannie.nlVOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Bijgerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: aziatisch, gember, groente, ketjap, paksoi, sesamolie, sesamzaad, shanghai paksoi, vega, vegan

« Broodje pulled chicken met barbecuesaus en pickles
Pét-nat kefir: een feestelijk (alcoholvrij) alternatief voor wijn! »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in