Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Foodfun / Getest / Pét-nat kefir: een feestelijk (alcoholvrij) alternatief voor wijn!

Pét-nat kefir: een feestelijk (alcoholvrij) alternatief voor wijn!

11 juni 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


pet-nat kefir 1 - Anniepannie.nlEven geleden maakte ik op Instagram kennis met De Kefir Fabriek en een drankje met de mysterieuze naam Pét-nat kefir. Termen als ‘cider/champagne karakter’, ‘levendig’, ‘fris’, ‘bruisend’ en ‘gezonder dan frisdrank’ kwamen voorbij, in combinatie met zonnige foto’s van de fles zelf. Ik werd zó nieuwsgierig dat ik besloot te vragen waar ik dit interessante alcoholvrije drankje kon proberen. Prompt kreeg ik een paar flessen thuisgestuurd om te proeven. En die waren zo lekker dat ik niet anders kan dan het met jullie te delen!

Roel genoot ook mee van de Pét-nat kefir en samen deden we een soort fotoshoot van de hele proefbeleving. In het Haagse bos, bij ons om de hoek. Het was heel grappig want we trokken onwijs veel bekijks! Waarschijnlijk dachten al die mensen dat wij ons aan het bezatten waren, maar niets was dus minder waar… haha!

Pét-nat kefir is ontwikkeld door Yannick en Floor, twee wijnimporteurs van biologische- en natuurwijnen. Ze wilden graag een goed alcoholvrij alternatief kunnen bieden aan hun klanten, maar dat bleek knap lastig. Lekkere alcoholvrije wijn hadden ze nog nooit geproefd (ik ook niet) en frisdranken zijn vaak te zoet om goed te kunnen combineren met eten. Er zat niks anders op dan zelf iets te ontwikkelen. Dat werd de Pét-nat kefir!

pet-nat kefir - AnniepannieBruisend als champagne

Pét-nat kefir is een levendig bruisend drankje met smaken van frisse citrus, zacht steenfruit en een subtiel gistkarakter. Daardoor doet het denken aan champagne of cider, aldus Yannick en Floor. Maar dan dus zónder alcohol en – bonus! – caloriearm. Bruisend is het drankje zeker, bij de eerste fles spoot het zelfs een beetje naar buiten. De dop zegt ook ‘plop’, net als bij echte champagne. En we dronken het uit champagneglazen, dat hielp ook mee bij het feestelijke gevoel. Echt een mooi alternatief voor als je geen alcohol kunt of wilt drinken, de BOB bent of gewoon geen zin hebt in een kater!

De smaak

Wat ik fijn vond is dat de Pét-nat kefir lekker droog smaakt. Erg prettig, want dit combineert een stuk beter met eten dan een zoet drankje. Verder had het een licht zuur smaakje en proefden we heel subtiel de smaak van abrikoos. Een blik op het etiket vertelde ons dat er daadwerkelijk abrikoos in is verwerkt, dus wij waren meteen heel trots op onze getrainde smaakpapillen. :) #skills #lifegoals
Wij aten trouwens lekkere aardbeitjes bij de Pét-nat, omdat dat ook altijd zo lekker combineert met champagne. Ging prima samen!

pet-nat kefir 5 - AnniepannieIt’s alive!

De makers noemen de Pét-nat kefir ‘levendig’, en dat is het zeker! De basis is namelijk waterkefir, een gefermenteerd drankje vol vitamines en goede, probiotische bacteriën. De bubbels in de Pét-nat kefir zijn op natuurlijke wijze ontstaan door nagisting op de fles. Daar komt ook die gekke naam vandaan. In de ‘wijnwereld’ is pétnat een soort koosnaampje voor wijnen die zijn geproduceerd volgens de methode ancestrale. Deze methode houdt in dat ze de wijn bottelen nog voordat deze helemaal is uitgefermenteerd; de restsuiker van de druiven wordt dan op de fles verder gefermenteerd, waardoor op natuurlijke wijze CO2 ontstaat (bubbels dus). Pét-nat is dan ook kort voor pétillant naturel, dat zoiets betekent als ‘natuurlijk mousserend’.

Wat zit er in?

We kunnen het er kort of lang over hebben, Pét-nat kefir is een gezond alternatief voor wijn of frisdrank. ‘Retegezond’ zelfs, volgens maker Yannick. Dat komt door de probiotische bacteriën en vitaminen in het drankje, maar ook door het lage suiker (en dus: calorie) gehalte. Als je het vergelijkt met frisdranken, cola’s of biologische vruchtensappen, waar ongeveer 10 gram suiker in zit, dan is de Pét-nat met slechts 0,5 gram suiker per 100 mililiter een gezondere keus. Daarnaast zijn er geen geur- kleur- of smaakstoffen toegevoegd, ook altijd fijn.

pet-nat kefir 2 - AnniepannieMix it up

Omdat we een pure proefbeleving wilden, hebben Roel en ik de Pét-nat kefir gewoon zo gedronken. Maar, je schijnt de kefir ook prima te kunnen mixen! Floor en Yannick hebben zelf al flink geëxperimenteerd en gaven me de volgende succesvolle combinaties om met jullie te delen:

  • Citrus: 1/3 vers grapefruitsap, 2/3 kefir en een goede scheut citroensap
  • Cosmopolitan style: 1/4 cranberrysap, 3/4 kefir en een goede scheut limoensap
  • Fruity: verse aardbeiensap, ananassap, appelsap of een heel klein scheutje frambozensiroop

Proeven?

Pét-nat kefir wordt geschonken in verschillende horecagelegenheden in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Dus als je het op de kaart ziet staan, probeer dan eens een glaasje!

Woon je niet in één van de genoemde steden, dan kun je gewoon een doosje Pét-nat kefir bestellen. Sterker nog, je kunt zelfs een abonnementje afsluiten voor een doosje per week, per twee weken of per maand. De prijs per doos van 6 flessen (à 750 ml) is 31 euro, inclusief verzendkosten. Natuurlijk mag je ook eerst één doosje of een paar flessen bestellen om het te proberen! Mail hiervoor naar proost@kefirfabriek.nl.

De Kefir Fabriek

Veemarkt 92
1019 DE Amsterdam
www.dekefirfabriek.nl

pet-nat kefir 4 - Anniepannie

pet-nat kefir 3 - AnniepannieFotografie: Roel van Osch. Styling: Andrea Tegel.

NB: Voor deze review heb ik een aantal flessen Pét-nat kefir toegestuurd gekregen.

Trek gekregen in aarbeien?

Spinaziesalade met aardbeien en mozzarella

VOLG ANNIEPANNIE OP SOCIAL MEDIA

Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Bloglovin’.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Foodfun, Getest Tagged With: aardbeien, alcoholvrij, drankje, getest, gezond, kefir, probiotica, zomer

« Gemarineerde Shanghai paksoi
Courgette pannenkoekjes met feta en dragon »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Eén van de allerleukste dingen vind ik om de pres Eén van de allerleukste dingen vind ik om de prestaties van mijn mede-bloggers met jullie te delen. Zo schreef blogvriendin Ilona een heus bitterballenkookboek! Ik ga je er alles over vertellen. Maar leuk om alvast te vertellen is dat ik vandaag een recept uit haar boek met jullie mag delen. En niet zomaar een recept… de bitterballen met feta, kip en mango! Deze bitterballen worden binnen het bloggerswereldje ook wel ‘de Anniepanniebitterballen’ genoemd. En niet zonder reden...

Toen ik hoorde dat Ilona (van @worstenbrood_en_wijn) een kookboek over bitterballen zou gaan maken, was ik meteen razend enthousiast. Als er namelijk iets is waar zij goed in is, dan zijn het wel bitterballen! Ilona bedenkt de meest creatieve smaken. Omdat het me leuk leek om haar een beetje uit te dagen, nam ik de eerstvolgende keer dat ik haar zag een rijpe mango mee. “Ilona, ik daag je uit om met deze mango een bitterbal te bedenken voor in je boek.” En verdomd, ze deed het! Zo werd de Anniepanniebitterbal geboren.

Nog datzelfde weekend toverde Ilona haar favoriete zomersalade met mango, kip en een dressing van gembersiroop om tot een bitterbal. “Het resultaat was meteen de eerste keer verrassend lekker”, aldus de @bitterballenkoningin.nl. Vandaag mag ik het recept van de bitterballen met feta, kip en mango met jullie delen. Ik raad je aan het zeker te proberen! Alhoewel het maken van bitterballen best bewerkelijk is, maak je er wel in één klap een heleboel. En je kunt ze gewoon in porties invriezen tot gebruik, super handig! Ik beloof je dat je indruk gaat maken op je huisgenoten en bij je eerstvolgende (post-corona) borrel!

De link naar het recept vind je in mijn bio @anniepannie_nl. Of ga naar www.anniepannie.nl in je browser. 🤗

Foto: Debbie Bodewes van @het_ingredient
Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits vo Buurman bolle met pijp en mondkap. Alle credits voor de buurkinderen!

Heb een fijne dag vandaag. ❤️
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Chocolademelk van cacaopoeder
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.