Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Gemarineerde olijven: een partyhit!

Gemarineerde olijven: een partyhit!

19 januari 2015 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Gemarineerde olijvenDeze gemarineerde olijven zijn echt een ware partyhit. Ik maak ze op elke verjaardag en krijg dan steevast te horen: “Eh Annie, hoe maak je deze ook alweer?”. Vandaag is hier voor iedereen het recept! Dan hoef ik het vanaf nu nooit meer uit te leggen, hahaha. Overigens heb ik dit recept van mijn moeder. Die kan super lekker koken!

Gemarineerde olijven met knoflook en sambal

Knoflookbommetjes zijn het wel, deze olijfjes. Maar hee, als iedereen ze eet is dat toch helemaal geen probleem? :-) Het geheime ingrediënt in deze gemarineerde olijfjes is de sambal oelek. Kijk wel uit dat je niet teveel gebruikt, want dan worden je gemarineerde olijfjes ultra pittig. En dan vinden heel veel mensen het ineens niet meer zo tof, haha!

Een party is geen party zonder hapjes

Naast deze gemarineerde olijven kun je natuurlijk nog meer hapjes op tafel zetten. Wat dacht je van een lekkere courgettespread met Turks brood erbij? Of deze mango feta dip met nachochips erbij. Yummie! Ik voel een feestje aankomen…

Gemarineerde olijven

gemarineerde olijven

Deze gemarineerde olijven zijn echt een ware party hit. Elke verjaardag weer krijg ik de vraag: hoe maak je dit? Vandaag deel ik het recept!
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd3 minuten minuten
Bereidingstijd30 minuten minuten
Totale tijd33 minuten minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje groene olijven zonder pit Carbonell
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 2 el fruitige extra vergine olijfolie
  • 2 tl gedroogde kervel
  • 1 tl theelepel sambal afgestreken

Instructies

  • Spoel de olijven goed af met koud water in een vergiet. Laat uitlekken.
  • Meng vervolgens alle ingrediënten en laat minstens een halfuur marineren voordat je ze op tafel zet.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Borrel smakelijk!

Tip: als je geen knoflookpers hebt kun je hem ook pletten en fijnhakken. Persen is het lekkerst, dan wordt de knoflook lekker ‘mushy mushy’.

Nog een tip: gebruik in plaats van kervel eens een theelepel Provençaalse kruiden. Of gebruik een eetlepel verse, fijngehakte peterselie.

Meer lekkere party hapjes:

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en za atar
Vegan paté van linzen, walnoten en dadels (nét echt!)
Bruschetta met gegrilde courgette en citroen-munt ricotta

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze gemarineerde olijfjes? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega, Vegan Tags: borrel, feestje, hapje, knoflook, marinade, olijven, party, sambal, tapas

« Koude bietensoep uit Litouwen
Naar Korea en weer terug @ Mr. Bap »
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok