Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Gedroogde tomaatjes uit de oven

Gedroogde tomaatjes uit de oven

8 augustus 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 85 Reacties


Gedroogde tomaatjes uit de oven met tijm - AnniepannieIk heb weer een receptje uit de categorie ‘zelf maken is zoveel lekkerder’ voor jullie. Namelijk: gedroogde tomaatjes uit de oven! Ze lijken erg op zongedroogde tomaatjes, maar dan zijn ze minder ‘chewy’ en ietsje sappiger. Ik vind deze ovengedroogde tomaatjes eigenlijk nog het meest lijken op de ‘semi-zongedroogde tomaten’ of ‘halfgedroogde tomaatjes’ van de Albert Heijn. Maar dan nog véééééél lekkerder. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan vooral verder. Ik verklap alvast: het is hartstikke makkelijk om te maken!

Gedroogde tomaatjes van 1 kilo tomaten

Het idee om tomaten in de oven te drogen ontstond nadat ik op de Haagse markt voor 1 euro een kilo (!) cherrytomaten had gescoord. Hartstikke mooi spul! Toen ik thuiskwam merkte ik wel dat de tomaten al heel rijp waren. Sommige velletjes vertoonden al een scheurtje en dan weet je: haast is geboden! Natuurlijk had ik er een pastasaus van kunnen maken, maar ik besloot te gaan voor gedroogde tomaatjes uit de oven. Dat had ik namelijk nog nooit geprobeerd. Ik ben zó blij met mijn keuze! En Roel ook, hahaha. Deze ovengedroogde tomaatjes zijn namelijk freakin’ fantastisch. Ze smaken heerlijk op een toastje met brie, op een boterham met hummus, op een pizza of gewoon zo, rechtstreeks uit het potje. Geloof me, je wilt nooit meer die zongedroogde tomaatjes uit de supermarkt…

Gedroogde tomaatjes uit de oven - Makkelijk en lekker - AnniepannieVerse kruiden en een beetje knoflook

Eigenlijk heb je maar weinig nodig om gedroogde tomaten te maken. Je oven uiteraard, en verder wat verse tijm, zout, peper, knoflook, olie en als je wilt een heel klein beetje suiker. Ik vind dat een tikkie suiker de heerlijke zoete smaak van de tomaatjes extra naar boven haalt. Het is absoluut geen must, dus laat het gerust weg als je je daar beter bij voelt! Verse tijm is het lekkerst, maar eventueel kun je ook de gedroogde variant gebruiken. En misschien is rozemarijn ook wel heel lekker bij deze ovengedroogde tomaatjes!

Gedroogde tomaatjes uit de oven met knoflook en tijm - Anniepannie

Gedroogde tomaatjes uit de oven

Gedroogde tomaatjes uit de oven maak je heel makkelijk zelf. Het resultaat is zóveel lekkerder dan de gedroogde tomaatjes uit de winkel! En: als je de gedroogde tomaatjes in een pot met olie bewaart zijn ze extra lang houdbaar. Eentje om te proberen dus!
4.76 van 70 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd3 uren uren
Totale tijd3 uren uren 10 minuten minuten
Servings: 1 volle jampot

Ingrediënten

  • 800-1000 gram kleine tomaten (tussen snoeptomaatjes en trostomaten in)
  • 10 takjes verse tijm
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl suiker (optioneel)
  • zeezoutflakes
  • versgemalen zwarte peper
  • olijfolie (extra vergine)

Ook nodig:

  • schone glazen pot
  • knoflookpers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
  • Bestrooi de tomaatjes royaal met zoutflakes en versgemalen peper en verdeel de takjes tijm erover.
  • Stop per keer twee hele teentjes knoflook in je knoflookpers (zonder te pellen) en knijp deze boven de tomaten uit. Als het goed is spuiten de stukjes knoflook alle kanten uit zodat de boel meteen mooi over de tomaten wordt verdeeld. Verwijder de velletjes uit de knoflookpers en herhaal met de volgende tenen knoflook.
  • Strooi eventueel de suiker over de tomaatjes en besprenkel het geheel met olijfolie. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende tussen de 3 en 5 uur drogen. Haal de tomaatjes uit de oven als ze de gewenste ‘droogte’ hebben bereikt. Bij mij was dat na ongeveer 4 uur.
  • Laat de tomaatjes wat afkoelen en doe ze vervolgens in een schone, glazen pot (inclusief de takjes tijm). Schenk er zoveel olijfolie (extra vergine!) bij totdat de tomaatjes helemaal onder staan. Je kunt de tomaatjes zo weken bewaren.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy!

Meer zelf-maak-recepten? Kijk hier:

Shoarmakruiden maken: zo doe je dat!
Dukkah met hazelnoten – geurige kruidendip uit Egypte!
Zelf maken: geroosterde paprika

Gedroogde tomaatjes uit de oven - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze gedroogde tomaatjes te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega, Vegan, Zelf maken Tags: cherrytomaat, doe het zelf, drogen, Italiaans, knoflook, oven, tijm, tomaten, vega, vegan, zelf maken, zelfgemaakt, zongedroogde tomaat

« Zeewiermayonaise van dulse | Romig en zilt!
Berkensap met bubbels… uit een boom! »

Reacties

  1. Dirk Van den Branden zegt

    26 augustus 2024 om 23:52

    Schitterend recept, de zongedroogde tomaten uit de winkel kan hier in de verste verte niet aan tippen.
    Gewoonweg SUPER lekker.
    Bedankt 👍👍

    Beantwoorden
  2. Theo zegt

    21 september 2023 om 18:15

    Super lekker bij de aperitief

    Beantwoorden
  3. Marijke zegt

    12 september 2023 om 17:19

    5 sterren
    Supper Top gerecht 👍

    Beantwoorden
  4. Wilma Geljon zegt

    5 september 2023 om 15:46

    Mijn oven “bakt” niet lager dan 150 graden.daarna naar 11/2 uur op 150 graden gezet. En kijken hoe het zich nu houdt.

    Beantwoorden
  5. Dominique zegt

    12 augustus 2023 om 14:31

    5 sterren
    TOP recept… mega lekker

    Beantwoorden
  6. Frie zegt

    3 juli 2023 om 14:54

    Halfzongedroogde tomaatjes zonder knoflook zijn bijna niet te vinden in de handel dus maken we ze zelf met jouw recept. Bedankt om het te delen, ze zijn lekker en zien er mooi uit en joepie geen allergische reactie!
    Frie

    Beantwoorden
  7. Raquel zegt

    24 april 2023 om 12:04

    5 sterren
    Superlekker! Ik maak hele potten met gedroogde tomaatjes en bewaar het in de koelkast. Het is altijd veel te snel weer op 😜. De olie waar je de tomaatjes in bewaard kan je dan weer gebruiken om mee te koken. Heerlijke smaakmaker.

    Beantwoorden
  8. Marco zegt

    31 juli 2022 om 01:23

    Bestaat er eigenlijk kans op botulisme door knoflook te gebruiken in het recept? Je bakt hem wel mee, maar volgens mij niet hoog genoeg om ook de sporen te doden. Bij wekenlang samen in de olie bewaren verhoogd mogelijk de kans. Wilde dit recept eens proberen, maar doe het denk ik maar zonder de knoflook.
    Kan je trouwens nog de olie hergebruiken of moet je nadat het potje leeg is de olie ook weggooien?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 september 2022 om 14:49

      Hoi Marco! Interessant punt. Ze gaan hier eigenlijk altijd binnen een week op. Ik zal me eens verdiepen in botulisme.

      Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 september 2022 om 14:50

      Ik gebruik de olie zelf graag in een saladedressing!

      Beantwoorden
  9. Johan Peijnenburg zegt

    19 juni 2022 om 15:37

    Heerlijk.
    Ik heb rozemarijn uit eigen tuin genommen I. p. v. Tijm. Verder nog wat tropische kruiden.
    Na 4 uur had ik nog heerlijk sappige half gedroogde tomaatjes.
    Bedankt voor het recept.
    Johan, São Paulo, Brazilie

    Beantwoorden
  10. Cilia Kookt zegt

    6 november 2021 om 15:46

    Super gelukt!
    Ik maak jou recept vaker en telkens moet ik even checken of ik niets vergeten ben. Hoe kun je met relatief weinig ingrediënten zoiets zo smaakvol krijgen.
    Het is vaak mijn cadeautje voor vrienden in een kleine weckpot met een leuk vleestouwtje erom heen.
    Altijd suc6!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      6 november 2021 om 15:50

      Geweldig om te horen!!!

      Beantwoorden
  11. Annelieke zegt

    28 augustus 2021 om 12:12

    Ik heb ze nu in de oven staan, ben heel erg benieuwd naar mijn resultaat.
    Geduld is niet mijn sterkste kant hahaha

    Beantwoorden
  12. Annelieke zegt

    28 augustus 2021 om 11:26

    Gebruik je een heteluchtoven of een gewone?

    Beantwoorden
    • Paula Willems zegt

      26 september 2023 om 15:38

      Of een stoomoven

      Beantwoorden
  13. Renata zegt

    20 juni 2021 om 17:26

    Zou het ook in de airfryer kunnen? Vast wel, maar dan ook op 100 graden? En net zo lang?

    Beantwoorden
  14. Bianca L zegt

    24 januari 2021 om 19:18

    5 sterren
    Ik ben ze nu aan het maken, de tomaatjes staan nu een goeie 3 kwartier in de oven en ik kon me niet beheersen en heb er eentje geproefd. WAT LEKKER ZIJN ZE NU AL!!! Dit recept ga ik nog heel vaak maken, dankjewel!

    Beantwoorden
  15. Ellen zegt

    12 november 2020 om 17:58

    5 sterren
    Zeer smakelijk geworden, alleen na een paar weken extra bewaard te hebben smaken ze zurig. Waar Jan dat aan liggen?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 november 2020 om 18:21

      Hoi Ellen! Wat super om te horen dat het recept bevalt. Zelf bewaar ik de gedroogde tomaatjes nooit zo lang. Ik zou ze dus iets eerder op maken de volgende keer! Dan worden ze ook njet zuur. Zorg er verder voor dat je een goed gesteriliseerd potje gebruikt en tomaatjes er telkens met een schone vork uithaalt.

      Beantwoorden
      • Ellen zegt

        15 november 2020 om 11:24

        5 sterren
        Dat heb ik allemaal in acht genomen, dus daar kan het niet aan liggen. We hadden zoveel tomaatjes dat het bijna niet te doen was ze in zo’n korte tijd op te eten en ik heb er ook nog best wat van weggegeven.

        Beantwoorden
        • melissa zegt

          6 april 2022 om 21:24

          Hallo, je kunt dit ook invriezen! Heb ik al gedaan, heel gemakkelijk.
          Of je maakt er een lekkere tapenade van en vriest die in, voor een later feestje ofzo;-)

          Beantwoorden
          • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

            11 april 2022 om 11:06

            Wat een ontzettend goede tip. Dankjewel voor het delen Melissa!

  16. Dagmar zegt

    10 oktober 2020 om 21:34

    5 sterren
    Heerlijke tomaatjes! Ik heb ze al vaak gemaakt en zal dat blijven doen. Een blijvertje dit recept!

    Beantwoorden
  17. Els Struyvelt zegt

    24 september 2020 om 19:58

    Moet je de gedroogde tomaatjes in olijfolie in de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      28 september 2020 om 11:55

      Hoi Els, sorry voor de late reactie! Je kunt de gedroogde tomaatjes in de koelkast bewaren, maar je hebt kans dat de olie dan gaat stollen. Je kunt het potje ook op een koele en donkere plek buiten de koelkast bewaren. Als je de tomaatjes wilt bewaren is het wel belangrijk dat je goed schoongemaakt potje gebruikt en dat de tomaatjes helemaal onder de olie staan.

      Beantwoorden
  18. Els zegt

    31 augustus 2020 om 20:31

    5 sterren
    Keilekker.. er zijn er niet veel meer in het potje geraakt..

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      31 augustus 2020 om 21:44

      Haha, bekend probleem! ?

      Beantwoorden
  19. Francis zegt

    25 augustus 2020 om 22:55

    5 sterren
    Vandaag gemaakt. Ik heb rozemarijn in plaats van tijm gebruikt. Smaakt goed! Bedankt voor het delen van het recept!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      26 augustus 2020 om 07:52

      Wat leuk om te horen! En heerlijk ook met rozemarijn.

      Beantwoorden
    • Delphine zegt

      29 augustus 2020 om 06:59

      Ik maakte deze vorige week, ze zijn heel lekker. Alleen verandert de olijfolie in een papje, het wordt dikker. Iemand die weet hoe dat komt?

      Beantwoorden
      • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

        29 augustus 2020 om 07:18

        Hoi Delphine! Tof dat je ze gemaakt hebt! Wat zijn ze lekker hè? Als de olie dik wordt bewaar je ze te koud. Je zult zien dat als je het potje een tijdje buiten de koelkast zet, de olie weer vloeibaar wordt.

        Beantwoorden
  20. Petra zegt

    25 augustus 2020 om 20:11

    Wat heerlijk zeg!! Hoe lang kun je ze nou maximaal bewaren in olijfolie? Ik wil ze nl weggeven.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      25 augustus 2020 om 20:29

      In een hele schone pot en als ze goed onder de olie staan, zeker een week of twee. Veel plezier met geven! Super leuk idee. ?

      Beantwoorden
  21. Anja Stoop zegt

    22 augustus 2020 om 17:54

    Dit recept gestuurd naar mijn zoon die een overdaad aan tomaatjes in zijn tuin heeft.
    Hij is nu bezig dit te maken.
    Hij en ik zijn heel benieuwd.
    Je hoort van me.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      31 augustus 2020 om 21:50

      Ik ben super benieuwd! Hoe was het? ?

      Beantwoorden
  22. Anja zegt

    16 augustus 2020 om 07:56

    Superlekker…..njammie

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      31 augustus 2020 om 21:50

      Super leuk om te horen Anja!

      Beantwoorden
  23. Jessica zegt

    15 augustus 2020 om 19:52

    Ben ze nu aan het maken. Ruikt heerlijk

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      15 augustus 2020 om 21:56

      Oh leuk zeg!!! Geniet ervan alvast.

      Beantwoorden
      • Jessica zegt

        15 augustus 2020 om 21:57

        Ze zijn na 5 uur nog steeds vrij zacht. Hoort dat zo?

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

          15 augustus 2020 om 22:02

          Dat klopt, ze horen te lijken op de halfgedroogde tomaatjes van de supermarkt. Die zijn niet taai maar wel heel smakelijk.

          Beantwoorden
  24. Li zegt

    12 augustus 2020 om 21:25

    Hele domme vraag maar je verwarmd de oven voor en dan laat je het er in tot dat ze de gewenste uiterlijk hebben

    Maar laat je die oven dan vijf uren aan of laat je ze staan in de voorverwarmde oven zonder opnieuw aan te doen

    Ze zien er zo lekker uit en wou met dit heerlijke weer een lekkere pasta salade maken dit past er precies bij?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      12 augustus 2020 om 22:06

      Geen domme vraag hoor! Je laat de oven gewoon aanstaan. Het is een relatief lage temperatuur, waardoor de tomaatjes als het ware langzaam een beetje uitdrogen.

      Beantwoorden
      • Li zegt

        13 augustus 2020 om 09:20

        5 sterren
        Dankje voor je snelle reactie ben er nu mee bezig ?

        Beantwoorden
      • Christine zegt

        24 januari 2023 om 17:43

        3 sterren
        Heb het recept precies gevolgd maar na 1,5 uur in de oven op 100 graden waren ze al behoorlijk zwartgeblakerd. Kan het zijn dat het in een heteluchtoven te hard gaat?

        Beantwoorden
        • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

          29 maart 2023 om 17:07

          Ik gebruik zelf ook een hetelucht oven, maar de ene oven is de andere niet. Het zou dus kunnen dat die van jou erg fanatiek is en dus wel wat lager mag! Ik zou de volgende keer 80 graden aanhouden en natuurlijk de boel goed in de gaten houden. Succes!

          Beantwoorden
  25. Anat zegt

    9 augustus 2020 om 18:21

    zag het recept voorbij komen want veel tomaatjes tegelijk rijp in de tuin. ben ze nu aan het maken en het ruikt heerlijk in huis. Ben super benieuwd naar de smaak maar zoals ik hier lees is daar niets mis mee.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 augustus 2020 om 07:26

      Wat leuk Anat! En met eigen tomaten zelfs! Hopelijk zijn ze nog lekkerder geworden.

      Beantwoorden
  26. Ria Kos zegt

    26 juli 2020 om 13:20

    5 sterren
    Deze zijn zo erg lekker ben ze alweer aan het maken
    Als ze op tafel komen met visite zijn ze al gauw op.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 juli 2020 om 10:10

      Oh wat geweldig om te horen Ria! Dankjewel voor je leuke reactie. Makes my day!

      Beantwoorden
  27. Anita Kempf zegt

    15 juli 2020 om 22:59

    5 sterren
    Alles was goed uitgelegd . Ik heb nu heerlijke tomaatjes als aperitiefhapje .

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      16 juli 2020 om 09:03

      Oh wat goed om te horen!!! Geniet ervan. ?

      Beantwoorden
  28. Claudia zegt

    4 mei 2020 om 16:44

    Ik zag deze net voorbij komen op ke inatagram.deze ga ik zekee proberen. Niets is zo lekker als zongedroogde tomaat.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 juni 2020 om 10:50

      Ontzettend leuk Claudia! Ik ben benieuwd hoe ze bevallen.

      Beantwoorden
  29. Judith zegt

    9 april 2020 om 17:29

    5 sterren
    Na 1x maken wil je niks anders meer! Deze tomaatjes staan bij ons regelmatig in de oven en zijn het wachten waard.
    Heerlijk op brood, in salade of pasta en zelfs (stiekem) zo gelijk uit de oven de mond in.

    Bedankt Annie!

    Liefs Juud

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      9 april 2020 om 20:48

      Hoe leuk om te horen dit! Zó tof dat de tomaatjes een terugkerend item zijn geworden bij jullie op tafel. ? Dankjewel voor je enthousiaste reactie en mooie beoordeling.

      Beantwoorden
      • Marleen zegt

        15 augustus 2021 om 13:14

        Altijd lekker bij aperootjr groetjes

        Beantwoorden
  30. Etsko nap zegt

    25 maart 2020 om 15:46

    5 sterren
    Lekker door minestronesoep, doe ze dan even in de blender, niet te fijn maken. Geeft zon lekkere smaak.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      25 maart 2020 om 16:14

      Wat een heerlijke tip! Bedankt!

      Beantwoorden
  31. Wilma van der Giessen zegt

    9 februari 2020 om 13:23

    5 sterren
    wat een lekker recept, ik zocht eigenlijk naar gedroogde serranoham en na verder “wandelen” op internet kwam ik op deze site terecht, ik kom zeker nog vaak op bezoek!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      15 augustus 2020 om 21:58

      Wat gezellig om te horen zeg! Tot de volgende keer dan. ?

      Beantwoorden
  32. Charlie zegt

    26 november 2019 om 14:40

    5 sterren
    Deze tomaatjes zijn hemels! Ik snap alleen niet zo goed hoe mensen dit kunnen bewaren?? Hier zijn ze binnen 2 seconden op :) Nomnomnom!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      26 november 2019 om 14:55

      Ahhh dankjewel! Zo tof om te horen. Hier zijn ze ook altijd binnen no time op. Ik doe ze vaak door de salade, heerlijk gewoon!

      Beantwoorden
  33. Joy zegt

    26 november 2019 om 12:45

    5 sterren
    Je hebt er even geduld voor nodig maar daarna kan je heerlijk smullen! Toen ik anniepannie ging volgen op Instagram kwam ik dit in overvloed tegen. Voor mij dus zeker eentje die op mijn lijstje kwam. En oh dit is zo voor herhaling vatbaar! Gek op gedroogde tomaatjes!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      26 november 2019 om 13:38

      Haha wat leuk! Deze gedroogde tomaatjes gingen op een gegeven moment inderdaad half Instagram rond ja, geweldig! Leuk dat jij ze ook geprobeerd hebt.

      Beantwoorden
  34. Ria Kos zegt

    20 augustus 2019 om 21:02

    5 sterren
    Wat een heerlijk recept
    Ga het zeker vaker maken ook leuk om
    Een potje cadeau te doen

    Ria

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      21 augustus 2019 om 11:05

      Ontzettend leuk om te horen Ria! Dankjewel voor je leuke reactie. En inderdaad, leuk om cadeau te doen zo’n potje! Ik heb mijn ouders er ook al een keer blij mee gemaakt. Ze vonden het heerlijk.

      Beantwoorden
    • Margo zegt

      4 augustus 2024 om 11:49

      5 sterren
      Heerlijk! Top recept!

      Beantwoorden
    • Margo zegt

      4 augustus 2024 om 11:50

      5 sterren
      Heerlijk! Top recept!
      Net 1,5 kilo tomaatjes uit mijn moestuin op olie gezet volgens dit recept.

      Beantwoorden
  35. Monique zegt

    29 april 2019 om 22:59

    5 sterren
    Super lekker. Maar nu staat mijn pot tomaten met olijfolie in de koelkast en ziet het er raar uit! De olijfolie is niet vloeibaar meer. Hoe kan dat?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 april 2019 om 14:41

      Hoi Monique! No worries! Dat komt omdat de olijfolie stolt in de koelkast. Als je de tomaatjes gaat eten kun je het potje er het beste een halfuurtje van tevoren uit halen. Je zult zien dat de olie dan weer vloeibaar en doorzichtig wordt. Je kunt het potje ook buiten de koelkast bewaren op een donkere, koele plek.

      Beantwoorden
  36. Simone zegt

    24 april 2019 om 07:22

    5 sterren
    Ik moest natuurlijk ook even jouw variant opzoeken! Lekker zijn ze he!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      24 april 2019 om 11:40

      Haha wat leuk! Zalig zijn ze! Een verslaving die nooit meer overgaat vrees ik…

      Beantwoorden
  37. martine zegt

    10 april 2019 om 18:04

    5 sterren
    Super lekker, en reuze eenvoudig. De oven doet het meeste werk ?. Ga ik zeker vaker maken.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      11 april 2019 om 12:11

      Hoi Martine! Dankjewel voor je enthousiaste reactie. En leuk dat je ze vaker gaat maken!!!

      Beantwoorden
  38. Miranda zegt

    10 april 2019 om 08:44

    5 sterren
    Zeker 5 sterren waard!! Heerlijk van smaak en zo lekker basic en simpel!! Dank je wel voor het delen annie!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 april 2019 om 08:53

      Wat goed om te horen!!! En graag gedaan. Zoiets simpels én lekkers kan ik natuurlijk niet voor mezelf houden!

      Beantwoorden
  39. Renekooktmetliefde zegt

    10 april 2019 om 08:33

    5 sterren
    Wauw echte smaakbommetjes!! Zo blij hiermee, zodra ze op zijn nieuwe lading maken!!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 april 2019 om 08:54

      Wat onwijs leuk om te horen René! Bij ons gaan ze ook altijd heel hard. Na maximaal 2 dagen moet ik weer een nieuwe batch maken ?

      Beantwoorden
  40. Natascha zegt

    9 april 2019 om 21:36

    5 sterren
    Deze ovengedroogde tomaatjes zijn echt next level qua intensiteit en smaak! En het enige wat je er voor nodig hebt naast ingrediënten is wat geduld! Echt een aanrader!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      9 april 2019 om 21:45

      Joehoeee wat een fijne reactie dit! Leuk dat je er net zo enthousiast over bent als ik. ?

      Beantwoorden
  41. José zegt

    16 maart 2019 om 20:20

    5 sterren
    In een woord ‘hemels’. 5 sterren wel waard. Zo blij dat ik ze gemaakt heb. Nu heerlijk er van gaan genieten bij en in gerechten. Verheug mij nu al.

    Grtjs José

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 maart 2019 om 13:52

      Wat geweldig om te horen José!!! Dankjewel voor je enthousiaste reactie.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Zilte zeekraalsalade | B(l)ij Bosch schreef:
    30 mei 2022 om 14:33

    […] 10 zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden (ik maak zelf zongedroogde tomaatjes volgens het recept van Anniepannie op https://www.anniepannie.nl/gedroogde-tomaatjes-uit-de-oven/ […]

    Beantwoorden
4.76 from 70 votes (38 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok