Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Ontbijt / Frittata uit de oven met bietjes en feta

Frittata uit de oven met bietjes en feta

6 december 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Wist je dat je een frittata volledig in de oven kunt bereiden? Eigenlijk deed ik het altijd in een koekenpan met een deksel erop, maar inmiddels heb ik ontdekt dat het nóg makkelijker kan. Vet een ovenschaal in of bekleed een springvorm met bakpapier en je bent good to go. Deze frittata uit de oven is gevuld met bietjes, feta en verse dille. Heerlijk! Op speciale gelegenheden kun je er zure room en zalm bij serveren, dat maakt de frittata extra chique. Krijg je al trek?

Frittata uit de oven: multi-inzetbaar

Frittata uit de oven kun je op een doordeweekse avond eten, maar doet het ook perfect als feestelijk ontbijt. Leuk voor op een zondag, of op een speciale gelegenheid zoals Kerstmis of Pasen! Het mooie is dat je de frittata qua vulling kunt aanpassen aan het seizoen. Ga in de herfst bijvoorbeeld los met paddenstoelen. En maak in de zomer eens een frittata caprese met tomaatjes, basilicum, olijven en mozzarella. Ik koos vandaag voor bietjes en feta. Een topcombinatie als je het mij vraagt!

Frittata uit de oven met bietjes en feta - ANNIEPANNIE

Pimp je frittata

Hoewel de frittata zonder gerookte zalm en zure room ook al heerlijk is, wil ik je zeker aanraden om het eens mét te proberen. Moet je nou kijken hoe prachtig dit eruit ziet. Ik heb mijn fancy Kerstontbijt al gevonden hoor, frittata uit de oven it is! Ik ben wel benieuwd of ik hem samen met Roel moet opeten, of dat we met Kerst al met iets meer mensen mogen afspreken.

Wat is het toch een gekke tijd, hè? Eigenlijk zie ik vrij weinig mensen, alleen onze ‘inner circle’. Ik probeer ook zoveel mogelijk online te bestellen en mijn boodschappen te laten bezorgen. Hopelijk draag ik zo niet bij aan de verspreiding van het coronavirus. Maar ik moet zeggen: ik kan niet wachten tot alles weer een als vanouds is!

Frittata met bietjes, feta en gerookte zalm - ANNIEPANNIE
Frittata uit de oven met bietjes en feta - ANNIEPANNIE-4

Fingers crossed lieve mensen!

Dat Kerst er dit jaar anders uitziet dan anders, dat is wel duidelijk. Maar hoe zou het met Pasen zijn, straks in april 2021? Zouden we dan alweer met de hele familie bij elkaar mogen komen en los kunnen gaan met lekkere paasrecepten? Ik hoop het ontzettend. Fingers crossed, lieve allemaal! Wanneer je hem ook eet, zo’n frittata uit de oven is in elk geval een ideaal brunch- of ontbijtgerecht voor de hele familie.

Frittata uit de oven - ANNIEPANNIE

Frittata uit de oven met bietjes en feta

Een frittata uit de oven is simpel om te maken, maar oh zo lekker. In deze variant gaan geroosterde bietjes, feta en dille. Heerlijk met zure room en gerookte zalm!
5 van 4 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Porties: 6 personen

Keukentools

  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 50 ml melk
  • 3 middelgrote bieten
  • 100 g feta
  • 2 el fijngehakte dille (vers)
  • 1/2 tl pul biber (chiliflakes)
  • 1 tl venkelzaad (optioneel)

Optioneel

  • 100 g gerookte zalm
  • 80 g zure room

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de bieten en snijd ze doormidden. Snijd ze daarna in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Hussel ze om met wat olijfolie en verspreid over de bakplaat. Maal er grof zeezout en peper over. Rooster de plakjes ongeveer 45 minuten in het midden van de oven totdat ze zacht zijn. (NB: je kunt eventueel voorgegaarde bietjes gebruiken in dit recept, maar zelf geroosterde bietjes zijn veel lekkerder!)
  • Vet een ovenschaal in met wat boter of olie. Of bekleed hem met bakpapier.
  • Klop de eieren los met de melk, chiliflakes, het venkelzaad en de dille. Schep de feta en de geroosterde bietjes erdoor. Breng eventueel verder op smaak met (weinig) zout en versgemalen peper. Schenk het frittatamengsel in de ovenschaal en zorg dat de stukjes biet goed verdeeld zijn. Bak de frittata in 25 à 30 minuten (op 200 graden) gaar.
  • Snijd de frittata in stukken en serveer. Lekker met gerookte zalm en een toefje zure room.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk! Laat het me zeker weten als je deze ovenfrittata maakt. Ik ben super benieuwd hoe je ‘m vindt.

Deze blogpost is geschreven met Coop Supermarkten.

Meer lekkere recepten met ei:

Eiersalade met ketjap: een klassieker met een twist
Deze eiersalade met ketjap is een echte klassieker met een twist. Een Indische twist! Heerlijk op een (stok)broodje of op een toastje bij de borrel.
Bekijk recept
Eiersalade met ketjap
Gevulde eieren met avocado en dille
KNALgeel en lekker: deze gevulde eieren met avocado en dille móet je echt een keertje maken. Je maakt er gegarandeerd indruk mee! Perfect voor Pasen.
Bekijk recept
Gevulde eieren met avocado en dille - ANNIEPANNIE.NL
Salade met haring, aardappel en ei
Een heerlijke maaltijd salade met haring, aardappel, ei en appel. Gezond, makkelijk en nog lekker ook! Je maakt deze salade in 15 minuten.
Bekijk recept
Salade met waterkers en haring ANNIEPANNIE-1

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze frittata uit de oven te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Buffet, Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Ontbijt, Pasen, Recepten, Vega, Vis Tags: biet, bieten, bietjes, dille, feta, frittata, gerookte zalm, oven, vis, zalm

« Noedels met paksoi en entrecote
Geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in