Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Pasen / Gevulde eieren met avocado en dille

Gevulde eieren met avocado en dille

4 april 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 6 Comments


Wie mij inmiddels een beetje kent, weet dat ik dol ben op kleurtjes. Hoe meer, hoe beter! En daarom, lieve mensen, zijn deze gevulde eieren met avocado en dille KNALgeel! Ik heb de eieren helemaal op natuurlijke wijze gekleurd in een badje van water, azijn en dit soort kurkumapoeder. Zo krijgen ze naast een gele kleur ook een lekker zuurtje. De romige vulling van avocado, eigeel en dille past daar perfect bij. We hebben gesmuld van deze eitjes hier thuis. Ik hoop dat jij er ook heerlijk van gaat genieten!

Gevulde eieren met avocado: ideaal voor op de paastafel

Het is denk ik niet nodig om te vertellen dat deze gevulde eitjes perfect zijn voor Pasen? Ze doen het goed bij – komt ‘ie – het Paasontbijt, de Paasbrunch, de Paaslunch, de Paas high tea, de Paas high wine, het Paasbuffet én de Paasborrel. En als ik nog iets Paasigs vergeten ben te noemen, dan past het daar waarschijnlijk ook erg goed bij. Overigens is het ook toegestaan om deze gele gevulde eieren op een ander moment te eten. Dat je het maar weet! :-) Alle ingrediënten voor deze knalgele gevulde eieren met avocado en dille zijn te koop bij Coop supermarkten, die overigens ook thuisbezorgen. Wel zo handig, in deze crisistijd.

Niet samen, maar ook niet alleen

Dit jaar ziet Pasen er heel anders uit dan normaal. Door het coronavirus kunnen we nou eenmaal even niet met de hele familie- of vriendengroep samenkomen. Gelukkig heb ik de afgelopen weken zóveel toffe manieren voorbij zien komen om met elkaar in contact te blijven! Van online pubquizes tot online vrijdagmiddagborrels, hele families in één Whatsapp-videobelsessie en opa’s en oma’s die hun kleinkinderen boeken voorlezen via de iPad. Dan moet een gezamenlijke online Paasviering geen probleem meer zijn. Het nadeel is dat je je heerlijke hapjes dan niet kunt delen met elkaar. Maar, wat je wel met elkaar kunt delen is: het recept! Dus. Daar komt ‘ie:

Gevulde eieren met avocado en dille - ANNIEPANNIE.NL

Gevulde eieren met avocado en dille

KNALgeel en lekker: deze gevulde eieren met avocado en dille móet je echt een keertje maken. Je maakt er gegarandeerd indruk mee! Perfect voor Pasen.
4.6 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd3 uren
Totale tijd3 uren 15 minuten
Porties: 8 gevulde eieren

Ingrediënten

  • 4 eieren

Om de eieren geel en licht zuur te maken:

  • 500 mililiter water
  • 250 mililiter appelciderazijn
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels kurkumapoeder

Avocado-dille vulling

  • 1 avocado
  • 1,5 eetlepel zure room
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel verse dille fijngehakt (plus wat extra takjes om te garneren)

Instructies

  • Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken en koud worden onder (koud) stromend water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en wip voorzichtig het eigeel eruit. Bewaar de helft voor de vulling.
  • Meng in een pannetje het water, de appelciderazijn, zout en en kurkumapoeder door elkaar met een garde. Doe hier de eiwitten in en zorg dat ze helemaal onder staan. Laat dit 3 uur staan.
  • Doe voor de vulling de 4 halve eigelen, het avocadovruchtvlees, de zure room, gehakte dille en de appelciderazijn in een kom. Prak alles goed door elkaar, totdat je een gladde crème hebt. Breng flink op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak (of een hersluitbare plastic zak waar je later een hoekje uit knipt) en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Haal de eiwitten uit hun gele badje en dep ze voorzichtig droog. Vul ze met de avocado-dillecrème en garneer met een klein takje dille.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Enjoy! Maak er – ondanks alles – een bijzondere Paasviering van met z’n allen. Ook online kun je samen zijn! Mocht je deze knalgele gevulde eieren met avocado en dille gaan maken, laat het me dan zeker weten in een reactie hieronder. Vind ik zó leuk!

Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met Coop supermarkten. Wil je meer Paasinspiratie? Kijk dan zeker even op deze Paasrecepten website van Coop!

Meer lekkere Paasrecepten:

Romige maissoep met chorizo en pistache
Paas chocolade bark met gekleurde eitjes
Gevulde chocolade eieren met mangomousse

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om dit recept te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Borrel, Buffet, Hapjes en Snacks, Ontbijt, Pasen, Recepten, Vega, Zelf maken Tagged With: avocado, brunch, deviled eggs, dille, ei, eieren, gele eieren, gevulde eieren, ingelegd, kurkuma, Paasbrunch, paasontbijt, Pasen, pickles

« Maissoep met chorizo en pistache
Paas chocolade bark maken »

Comments

  1. Anouk says

    13 april 2020 at 08:31

    3 sterren
    Ik heb de eitjes gemaakt en gebruikt als borrel hapje bij een GT. Dat was een goede combinatie. Qua smaak heb ik de crème iets pittiger gemaakt met wat mosterd. Verder duurde het bij mij een stuk langer (een paar uur) voordat de eitjes mooi geel waren. Maar ik had ook gewoon gemalen kurkuma gebruikt, dus misschien had het daarmee te maken. Ik vond ze ook iets te zuur. Het zag er wel heel vrolijk ui!!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      13 april 2020 at 09:59

      Wat een lekkere combi Anouk! Heerlijk lijkt me, in combinatie met een gin-tonic. Ik doe het zelf trouwens ook gewoon met kurkumapoeder. Het kan wel zijn dat je poeder wat ouder is geweest of van mindere kwaliteit, dan heeft de kurkuma wat minder gele power in zich. Hoe langer je de eitjes in het badje laat staan, hoe zuurder ze worden.

      Beantwoorden
  2. Katinka van cevicheceviche says

    13 april 2020 at 08:16

    5 sterren
    Wat een lekkere mooie top tip! Ook leuk voor kinderen om te maken. Ik heb deze afgelopen week getest met kwarteleitjes en een geelkleurig Peruaans gerecht – causa – en het was heerlijk. Inmiddels superveel vragen op mijn socials en website gekregen over de eitjes. Deze gaan in mijn jaarlijkse paasrepertoire komen!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      13 april 2020 at 09:59

      Onwijs leuk dat je de eitjes gecombineerd hebt met een Peruaans gerecht! Dat wil ik zelf ook weleens ervaren. 😍

      Beantwoorden
  3. Mariëla van Proef Peru says

    12 april 2020 at 21:27

    5 sterren
    Een super top recept! goed te combineren met een Peruaans gerecht “Aji de Pollo”
    Heerlijk! 💛

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      12 april 2020 at 22:06

      Ahhh zo leuk om te horen Mariëla! En heel tof dat je de gele eitjes in een Peruaans gerecht hebt verwerkt. Thanks voor je mooie beoordeling!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Chocolademelk van cacaopoeder
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Varkenshaassaté met pindasaus
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gedroogde tomaatjes uit de oven

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok