Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem

Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem

31 mei 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Ik heb wel eens een mooiere taart gezien. Maar of ik wel eens een lekkerdere taart gegeten heb weet ik niet! Deze frambozentaart met kokosyoghurt en een lekkere chocoladekoekbodem is namelijk nietnormaallekker. Ik maakte de taart voor de maandelijkse foodblogswap en gebruikte Debbies frambozenyoghurttaart als inspiratie. Als twist besloot ik een tropische touch aan de taart te geven door kokosyoghurt te gebruiken in de vulling en kokosrasp in de chocoladebodem. Erg geslaagd!

Maar eh, ik ben dus niet zo goed dat precieze bak-gedoe. Ik heb nog heel wat te leren qua netjes werken en taarten opmaken. Die lelijke palmboom in het midden zou ik maar weglaten als ik jou was, hahaha. Nog een tip: ga niet met 30 graden celcius foto’s maken van een taart die eigenlijk in de koeling thuishoort. Dan glijden de frambozen namelijk binnen no time van de rand af…

De frambozentaart van Debbie

Toen ik voor de foodblogswap iets van Debbie’s site (Deb’s Bakery & Kitchen) mocht uitkiezen, sprong ik een gat in de lucht. Want wat heeft deze dame een heerlijke recepten op haar site staan! Ik kreeg tegelijkertijd ook meteen keuzestress, want uit zoveel lekkers kun je bijna niet kiezen. Debbie heeft een heleboel heerlijke hartige recepten op haar site staan, maar ook een boel professioneel ogende baksels. Omdat je jezelf af en toe moet uitdagen besloot ik om juist voor een zoet recept te gaan. Een uitdaging was het zeker, vooral omdat mijn taart er gewoon écht niet zo mooi uit ziet als die van Debbie. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Super lekker

Dat mijn taart en foto’s er niet zo heel tiptop uitzien betekent overigens níet dat de taart zelf niet goed was. Integendeel, ik heb mijn handen er bijna bij opgesmikkeld! Wat een heerlijke smaken. De zoete en tropische smaak van de kokos matcht fantastisch met de lichtzure frambozen. En dan die bodem van chocola en kokos. Zo LEKKER! Ik was echt onwijs blij met de smaak van deze taart. Ik ga ‘m zeker vaker maken! Ben je blij dat ik het recept tóch online heb gezet? Of zeg je: Anniepannie, deze taart en foto’s kunnen echt niet? Ik ben benieuwd, hahaha!

Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem - AnniepannieIngrediënten voor 1 taart (= taart voor 12 personen):

Voor de chocoladekoekbodem:

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 290 gram bloem
  • 50 gram kokosrasp
  • Snuf zout

Voor de frambozen-yoghurtvulling:

  • 300 gram slagroom
  • 500 gram kokosyoghurt (ongezoet)
  • 175 gram suiker
  • 250 gram diepvriesframbozen + extra verse frambozen om te garneren
  • 10 blaadjes gelatine

Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop de roomboter met de poedersuiker romig in een grote kom.
  3. Hak de chocolade in stukjes en smelt deze au-bain marie of in de magnetron. Laat de chocolade iets afkoelen en doe vervolgens bij het botermengsel. Klop alles even door. Voeg dan de bloem en een snuf zout toe en meng tot het een geheel is.
  4. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en doe het chocoladedeeg erin. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Bak de chocoladebodem in ongeveer 15 minuten gaar. Mijn oven is niet zo sterk en bij mij duurde het dus iets langer. Laat de springvorm na het bakken afkoelen op een rooster.
  5. Week de gelatine in een grote kom met koud water, gedurende 10 minuten.
  6. Klop intussen de slagroom met 125 gram suiker lobbig. Doe vervolgens de kokosyoghurt erbij en klop nog even door.
  7. Doe de frambozen met de resterende 50 gram suiker in een steelpan.Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Laat de frambozen vervolgens afkoelen. Spatel ze daarna voorzichtig door het slagroommengsel. Als je het volledig mengt krijg je een egale kleur taart, maar het is ook leuk om het geheel niet volledig egaal te roeren maar iets eerder te stoppen. Je krijgt dan een soort gemarmerd effect.
  8. Bekleed de zijkanten van de bakvorm met bakpapier of acetaatfolie. Stort het frambozenmengsel op de bodem en maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Laat de frambozentaart minstens 5 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met verse frambozen.

Enjoy!

Meer lekkere taarten?

Franse appeltaart in de vorm van een roos
Chocoladetaart met pistache en abrikoos

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze lekkere frambozentaart? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Nagerechten, Recepten, Taart Tags: chocolade, foodblogswap, frambozen, frambozentaart, kokos, slagroom, taart, yoghurt

« Mosselen oogsten in Zeeland
Fruitsalade met ananas, granaatappel en basilicum »

Reacties

  1. Debbie Bodewes zegt

    31 mei 2018 om 22:00

    5 sterren
    Ik vind de palmboom juist enorm leuk! Houden zo dus! Wat super dat je deze taart hebt gemaakt met een heerlijke twist. I ❤ kokos dus ik ga hem ook nog een keer op deze manier proberen! En hij is gewoon hartstikke goed gelukt ???
    Liefs

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 juni 2018 om 17:35

      Wat leuk! We hebben er van gesmuld vanmorgen (bij het ontbijt, hahaha). De rest gaat dit weekend op, heerlijk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok