Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Recepten / Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem

Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem

31 mei 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Comments


Ik heb wel eens een mooiere taart gezien. Maar of ik wel eens een lekkerdere taart gegeten heb weet ik niet! Deze frambozentaart met kokosyoghurt en een lekkere chocoladekoekbodem is namelijk nietnormaallekker. Ik maakte de taart voor de maandelijkse foodblogswap en gebruikte Debbies frambozenyoghurttaart als inspiratie. Als twist besloot ik een tropische touch aan de taart te geven door kokosyoghurt te gebruiken in de vulling en kokosrasp in de chocoladebodem. Erg geslaagd!

Maar eh, ik ben dus niet zo goed dat precieze bak-gedoe. Ik heb nog heel wat te leren qua netjes werken en taarten opmaken. Die lelijke palmboom in het midden zou ik maar weglaten als ik jou was, hahaha. Nog een tip: ga niet met 30 graden celcius foto’s maken van een taart die eigenlijk in de koeling thuishoort. Dan glijden de frambozen namelijk binnen no time van de rand af…

De frambozentaart van Debbie

Toen ik voor de foodblogswap iets van Debbie’s site (Deb’s Bakery & Kitchen) mocht uitkiezen, sprong ik een gat in de lucht. Want wat heeft deze dame een heerlijke recepten op haar site staan! Ik kreeg tegelijkertijd ook meteen keuzestress, want uit zoveel lekkers kun je bijna niet kiezen. Debbie heeft een heleboel heerlijke hartige recepten op haar site staan, maar ook een boel professioneel ogende baksels. Omdat je jezelf af en toe moet uitdagen besloot ik om juist voor een zoet recept te gaan. Een uitdaging was het zeker, vooral omdat mijn taart er gewoon écht niet zo mooi uit ziet als die van Debbie. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Super lekker

Dat mijn taart en foto’s er niet zo heel tiptop uitzien betekent overigens níet dat de taart zelf niet goed was. Integendeel, ik heb mijn handen er bijna bij opgesmikkeld! Wat een heerlijke smaken. De zoete en tropische smaak van de kokos matcht fantastisch met de lichtzure frambozen. En dan die bodem van chocola en kokos. Zo LEKKER! Ik was echt onwijs blij met de smaak van deze taart. Ik ga ‘m zeker vaker maken! Ben je blij dat ik het recept tóch online heb gezet? Of zeg je: Anniepannie, deze taart en foto’s kunnen echt niet? Ik ben benieuwd, hahaha!

Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem - AnniepannieIngrediënten voor 1 taart (= taart voor 12 personen):

Voor de chocoladekoekbodem:

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 290 gram bloem
  • 50 gram kokosrasp
  • Snuf zout

Voor de frambozen-yoghurtvulling:

  • 300 gram slagroom
  • 500 gram kokosyoghurt (ongezoet)
  • 175 gram suiker
  • 250 gram diepvriesframbozen + extra verse frambozen om te garneren
  • 10 blaadjes gelatine

Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop de roomboter met de poedersuiker romig in een grote kom.
  3. Hak de chocolade in stukjes en smelt deze au-bain marie of in de magnetron. Laat de chocolade iets afkoelen en doe vervolgens bij het botermengsel. Klop alles even door. Voeg dan de bloem en een snuf zout toe en meng tot het een geheel is.
  4. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en doe het chocoladedeeg erin. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Bak de chocoladebodem in ongeveer 15 minuten gaar. Mijn oven is niet zo sterk en bij mij duurde het dus iets langer. Laat de springvorm na het bakken afkoelen op een rooster.
  5. Week de gelatine in een grote kom met koud water, gedurende 10 minuten.
  6. Klop intussen de slagroom met 125 gram suiker lobbig. Doe vervolgens de kokosyoghurt erbij en klop nog even door.
  7. Doe de frambozen met de resterende 50 gram suiker in een steelpan.Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor. Laat de frambozen vervolgens afkoelen. Spatel ze daarna voorzichtig door het slagroommengsel. Als je het volledig mengt krijg je een egale kleur taart, maar het is ook leuk om het geheel niet volledig egaal te roeren maar iets eerder te stoppen. Je krijgt dan een soort gemarmerd effect.
  8. Bekleed de zijkanten van de bakvorm met bakpapier of acetaatfolie. Stort het frambozenmengsel op de bodem en maak de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Laat de frambozentaart minstens 5 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met verse frambozen.

Enjoy!

Meer lekkere taarten?

Franse appeltaart in de vorm van een roos
Chocoladetaart met pistache en abrikoos

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze lekkere frambozentaart? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Nagerechten, Recepten, Taart Tagged With: chocolade, foodblogswap, frambozen, frambozentaart, kokos, slagroom, taart, yoghurt

« Mosselen oogsten in Zeeland
Fruitsalade met ananas, granaatappel en basilicum »

Comments

  1. Debbie Bodewes says

    31 mei 2018 at 22:00

    5 sterren
    Ik vind de palmboom juist enorm leuk! Houden zo dus! Wat super dat je deze taart hebt gemaakt met een heerlijke twist. I ❤ kokos dus ik ga hem ook nog een keer op deze manier proberen! En hij is gewoon hartstikke goed gelukt 👌🏻😄
    Liefs

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      1 juni 2018 at 17:35

      Wat leuk! We hebben er van gesmuld vanmorgen (bij het ontbijt, hahaha). De rest gaat dit weekend op, heerlijk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Chocolademelk van cacaopoeder
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Witlofschotel met geitenkaas en peer
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok