Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Taart / Chocoladetaart met pistache en abrikoos

Chocoladetaart met pistache en abrikoos

1 mei 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Chocoladetaart met pistache en abrikoos - Anniepannie.nlOp een zonnige zondagmiddag verzamelde eetclub ‘The Leftovers’ zich bij mij thuis voor een schandalig uitgebreide high tea. We maakten allemaal twee gerechtjes, zoet en hartig. Gewoonlijk maak ik me er bij onze eetclub etentjes altijd vanaf met een hartig gerecht, want zoet is niet mijn sterkste kant. Toch zijn dit soort momenten goed voor mij, want dan word ik gedwongen om ook aan mijn zoete bakskills te werken. Ik besloot om een chocoladetaart te maken uit Kaneel & Kardemom, een onwijs mooi kookboek waar ik eerder al eens over schreef. En niet zomaar een taart. Een chocoladetaart met pistache en abrikoos. En… heel. veel. suiker.

Volgens Anne Shooter, de auteur van Kaneel & Kardemom, zou deze chocoladetaart met pistache perfect passen bij een lekker kopje thee. Ideaal dus voor een high tea! Overigens kun je de verse abrikozen uit dit recept prima vervangen door abrikozen uit blik. Die kon ik trouwens zelf niet vinden, dus ik nam abrikozen uit een pot. Die zaten dan wel weer in appelsap, maar dat bleek niet erg te zijn. Mijn eetclubje was enthousiast over de taart! Ikzelf vond ‘m ook lekker maar wel errûg zoet, dus volgende keer zou ik iets minder poedersuiker door de botercrème doen. Maar, ik vind dingen snel zoet. Wie weet ligt dat voor jou heel anders! Omdat we al zo onwijs veel high tea lekkers op hadden, bleef er nog een flink stuk taart over. Die nam Roel mee naar zijn werk en daar waren zijn collega’s dan weer erg blij mee. :)

Dit heb je nodig voor 1 chocoladetaart met pistache:
220 gram pure chocolade (70%)
120 gram pistachenoten (ongezouten)
150 gram boter, op kamertemperatuur, plus extra om in te vetten
150 gram fijne kristalsuiker
3 eieren
2 theelepels oranjebloesemwater (o.a. Turkse winkel, Dille & Kamille)
Geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
4 abrikozen, ontpit en in blokjes (vers of uit pot of blik)

Voor de botercrème
150 gram boter, op kamertemperatuur
150 gram abrikozenjam
275 gram poedersuiker (dat is 1 hele bus en dan dus nóg meer!)

Chocoladetaart met pistache en abrikoos

Verwarm de oven tot 160 graden. Vet een springvorm van 20 centimeter in met boter en bekleed met bakpapier.

Maal 200 gram chocolade en 100 gram pistachenoten in een keukenmachine op de pulseerstand tot grove kruimels, of rasp de chocolade en hak de pistachenoten zo fijn mogelijk.

Klop de boter met de kristalsuiker in 10 minuten bleek en romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop na elk ei. Klop het oranjebloesemwater en de geraspte sinaasappel erdoor. Spatel de bloem en het bakpoeder er met een metalen lepel door, voeg de chocolade, de pistachenoten en de abrikozen toe en roer door elkaar.

Schenk het beslag in de vorm en bak in 45 minuten gaar tot een satéprikker er schoon weer uit komt. Haal na 10 minuten uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.

Maak intussen de botercrème. Roer de boter met de jam en de poedersuiker glad. Verdeel de botercrème over de volledig afgekoelde taart. Rasp de resterende 20 gram chocolade, hak de resterende 20 gram pistachenoten en strooi over de botercrème.

Aanvallen!

Chocoladetaart met pistache en abrikoos 2 - Anniepannie.nl

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Recepten, Taart Tags: abrikozen, bakken, chocola, eetclub, high tea, kaneel en kardemom, pistache, taart

« Miso aubergine met salade van sobanoedels
Italiaanse frittata uit de koekenpan »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok