Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Sublieme smeersels / Eiersalade met ketjap: een klassieker met een twist!

Eiersalade met ketjap: een klassieker met een twist!

10 april 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 5 Reacties


Eiersalade met ketjap

Wist je al wel dat homemade eiersalade echt een stuk lekkerder is dan de kant-en-klare uit de supermarkt? Het mooie aan zelfgemaakte eiersalade is dat het a) geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen hoeft te bevatten, b) het heel makkelijk is om te maken en c) je er helemaal je eigen smaak aan kunt geven. Dat laatst deed gastblogger Daniëlle bij dit recept zeker, ze maakte namelijk eiersalade met ketjap als smaakmaker! Dat klinkt misschien gek, maar het is heel erg lekker! Ketjap is zoet en zout tegelijk en dat smaakt heerlijk in dit recept.

Eiersalade met ketjap

Zouden we deze eiersalade met ketjap een Indische eiersalade kunnen noemen? Misschien wel. Want hoewel ketjap Indonesisch is, zijn zilveruitjes en tuinkers natuurlijk zo Hollands als wat. Samen vormen ze in elk geval een smakelijk geheel! Ik had trouwens altijd verwarring over het verschil tussen Indonesisch en Indisch, maar inmiddels weet ik dat met ‘Indisch eten’ de fusion tussen de Nederlandse en Indonesische keuken in voormalig Nederlands-Indië wordt bedoeld. Met dank aan Lonny.

Eiersalade met ketjap - Anniepannie.nl

Lekker bij de borrel

Deze eiersalade met ketjap smaakt lekker op een boterham of bagel, maar je kunt ‘m ook bij de borrel serveren op een toastje. Of op een stokbroodje bij de barbecue / fondue of gourmet. Leef je uit! Hier is het recept:

Eiersalade met ketjap

Eiersalade met ketjap: een klassieker met een twist

Deze eiersalade met ketjap is een echte klassieker met een twist. Een Indische twist! Heerlijk op een (stok)broodje of op een toastje bij de borrel.
4.58 van 21 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd8 minuten minuten
Totale tijd8 minuten minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 3 eetlepels mayonaise naar keuze
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 20 zilveruitjes de helft gehalveerd
  • 2 eetlepels verse tuinkers
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de eieren in 7 minuten hard. Spoel deze koud en pel de eieren. Prak/snijd de eieren fijn. Meng met de mayonaise, mosterd, ketjap, zilveruitjes, tuinkers en peper en zout naar smaak.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere smeersels:

  • Makreel americain
  • Zalmsalade à la mamma
  • Jackfruit-kerriesalade

Dit is een recept van Daniëlle

Daniëlle-gastblogger

Daniëlle is gastblogger bij Anniepannie.nl. Lekker koken en eten is haar grootste hobby, een ‘obsessie’ zelfs! Daniëlle is héél benieuwd wat jullie van haar gerechten vinden. Plaats dus zeker even een reactie onderaan deze pagina als je enthousiast bent! En vergeet Daniëlle niet te volgen op Instagram.

Bekijk hier alle recepten van Daniëlle >

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze eiersalade met ketjap te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: 7 ingrediënten, Borrel, Buffet, Hapjes en Snacks, Lunch, Ontbijt, Pasen, Recepten, Salades, Sublieme smeersels, Vega, Zelf maken Tags: borrel, borrelhapje, broodbeleg, dip, ei, eieren, eiersalade, gastblog Daniëlle, indisch, indonesisch, ketjap, lunch, mayonaise, ontbijt, smeersel, sublieme smeersels, tuinkers, zilveruitjes

« Krokante aardappeltjes uit de koekenpan
Aubergine curry met pindakaas en sambal »

Reacties

  1. Michelle zegt

    2 april 2021 om 22:32

    en welk mosterd gebruik je?

    Beantwoorden
  2. michelle zegt

    28 maart 2021 om 23:06

    hi hi welke mayonaise gebruik je hiervoor? is veel verschil in smaken

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      30 maart 2021 om 13:52

      Hoi Michelle! Dat klopt, je kunt de mayonaise kiezen die je zelf het lekkerste vindt. Zelf hou ik wel van een beetje fris en zuur, ik gebruik graag de citroenmayonaise van D&L. Maar met de gewone Zaanse mayonaise is dit recept ook heerlijk.

      Beantwoorden
  3. Maartje zegt

    13 april 2020 om 09:51

    5 sterren
    Ja erg lekker! Heb hem meteen geprobeerd! Wel met augurk in plaats van uitjes. Want die laatste had ik niet in huis. Maar makkelijk en lekker recept :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      13 april 2020 om 10:07

      Super leuk dat je ‘m al zo snel hebt geprobeerd! Ik heb er zelf ook mee geluncht gisteren, was echt heerlijk. Wat een fijn recept van Daniëlle. ❤️

      Beantwoorden
4.58 from 21 votes (20 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok