Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Chimichurri met zeekraal! Een saus voor vis, vlees én groente

Chimichurri met zeekraal! Een saus voor vis, vlees én groente

13 augustus 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Chimichurri met zeekraal - Anniepannie.nlKen je die heerlijke Argentijnse chimichurri kruidensaus? Ik maakte een variant met zeekraal, naar een recept uit het boek ‘Koken met zeewier en zilte groente’, waar ik eerder al deze zeewiermayonaise uit maakte. De zeekraal zorgt ervoor dat je eigenlijk nauwelijks zout hoeft te gebruiken in de saus. Daarnaast geeft het een lekkere bite en een heerlijke, zilte smaak. Win-win dus! Chimichurri met zeekraal is hartstikke veelzijdig. Ik heb het gegeten bij een biefstukje, maar ook bij een stukje witvis en zelfs bij gestoomde broccoli. Heerlijk was het, keer op keer. Fijn toch, zo’n veelzijdige saus?

Zeekraal for president

Zeekraal is zo’n fijne groente! Je koopt het bij de visboer en zelfs gewoon bij Albert Heijn (daar ligt het in het verse visschap). De truc is om de dikke, houtige onderkantjes van de steeltjes te verwijderen. Vervolgens kun je de zeekraal wassen en (rauw) opeten of verder verwerken. Ik gebruikte laatst nog kort geblancheerde zeekraal in deze heerlijke zoete aardappelsalade. In de chimichurri gaan rauwe stukjes zeekraal, voor de ultieme ziltigheid en bite. Volgens het recept van Toine Wilke (de schrijver van het kookboek ‘Koken met zeewier en zilte groente’) moet je 10 gram zeekraal gebruiken, maar ik gebruikte 15 gram. Zo hoef je nog minder zout toe te voegen aan je chimichurri! Daarnaast gebruikte ik rode ui, omdat ik die iets minder heftig vind dan gewone ui.

Chimichurri met zeekraal en rode peper - Anniepannie.nl

Chimichurri met zeekraal - Anniepannie.nl

Chimichurri met zeekraal!

Argentijnse chimichurri met zeekraal, een heerlijke saus voor bij vlees, vis of groente. Zeekraal geeft de chimichurri een lekkere bite en een heerlijke, zilte smaak.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd2 minuten minuten
Totale tijd12 minuten minuten
Servings: 1 kommetje

Ingrediënten

  • 80 ml olijfolie (extra vergine)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • ½ rode ui (heel fijn gesnipperd)
  • 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd en heel fijn gehakt)
  • 2 el verse oregano (fijngehakt)
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el platte peterselie (fijngehakt)
  • 15 g gewassen zeekraal (houtige deeltjes verwijderd en in kleine stukjes gehakt)
  • versgemalen peper en zeezoutflakes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de chimichurri in een kom. Proef goed en breng op smaak met peper en zout. 
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Deze saus smaakt lekker bij zowel vlees, vis als groente. Enjoy!

Chimichurri - Anniepannie.nl

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze chimichurri met zeekraal te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Recepten Tags: Argentijns, chimichurri, knoflook, oregano, peterselie, rode peper, saus, ui, vega, vegan, zeegroente, zeekraal, Zuid-Amerikaans

« Berkensap met bubbels… uit een boom!
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan »
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok