Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Blondies van kikkererwten met pindakaas en chocolade (vegan)

Blondies van kikkererwten met pindakaas en chocolade (vegan)

30 december 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 9 Reacties


Blondies van kikkererwten - Vegan bondies met chocolade en pindakaas | Anniepannie.nl

Vegan is al lang niet meer geitenwollensok. Het is hip! Naast hip is het ook erg fijn voor het milieu als we allemaal een pietsie minder dierlijke producten eten. Daarom plaats ik af en toe een vegan recept voor jullie! Daarbij is het voor mij het allerbelangrijkste dat het lekker smaakt. Niks zo jammer als een gortdroog baksel of een smakeloze maaltijd. Structuur en smaak staan bij mij daarom altijd voorop! En als het kan natuurlijk een beetje kleur, al is dat met deze blondies van kikkererwten natuurlijk een tikkie lastig. ? Ondanks het saaie kleurtje zijn deze vegan blondies fe-no-me-naal lekker. Dit moet je echt een keer maken!

Blondies van kikkererwten: glutenvrij!

Voor de liefhebbers: deze blondies van kikkererwten zijn naast vegan ook helemaal glutenvrij. Je gebruikt namelijk geen meel! In plaats daarvan gooi je een berg kikkererwten samen met wat pindakaas, vanille en maple syrup in de keukenmachine. Even draaien en je krijgt een onwijs lekkere massa die nog het meest lijkt op cookie dough! Jawel, mocht je dol zijn op cookie dough, dan kun je van dit ‘deeg’ ongelimiteerd snoepen. Pas op: het is verslavend! Uiteraard wordt alles nog lekkerder van stukjes pure chocola. De hemel!

Ga helemaal los

Ik heb een dikke tip voor je: voeg naast de stukjes chocolade ook wat gehakte (ongezouten) pinda’s toe aan het blondiebeslag. Super lekker! Je kunt natuurlijk ook gehakte noten toevoegen, of een handje gedroogd fruit in stukjes. Ga helemaal los! En mocht je net als ik ook fan zijn van de (karamel) zeezout rage, strooi dan na het bakken wat van die zeezoutflakes over je blondies. Yummm!

Vegan kikkererwtenblondies met pindakaas en chocolade | Blondies van kikkererwten | Anniepannie.nl
vegan blondies van kikkererwten

Blondies van kikkererwten met chocolade en pindakaas (vegan + glutenvrij)

Deze chocolatechip-pindakaas blondies zijn vegan én glutenvrij. De kikkererwten, pindakaas en maple syrup zorgen voor een heerlijk plakkerige structuur, zoals blondies horen te zijn!
4.80 van 10 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd10 minuten minuten
Bereidingstijd25 minuten minuten
Totale tijd35 minuten minuten
Servings: 16 blondies

Ingrediënten

  • 350 g kikkererwten, afgespoeld in een vergiet uitlekgewicht
  • 150 g pindakaas
  • 120 g maple syrup (of honing als je niet vegan eet)
  • 100 g pure chocolade 70%, in stukjes gehakt
  • 1,5 tl vanille extract
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baksoda
  • 1/2 tl zout
  • Optioneel: 1 handje gehakte ongezouten pinda’s

Ook nodig:

  • vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in met zonnebloemolie.
  • Doe alle ingrediënten behalve de chocolade en de extra’s in de keukenmachine. Blend totdat je een glad beslag hebt.
  • Schep de massa over in een grote kom en roer de helft van de chocolade erdoor, samen met (eventueel) de gehakte pinda’s.
  • Spreid het beslag gelijkmatig uit in de bakvorm met een spatel of de achterkant van een lepel. Dit gaat best moeilijk, maar uiteindelijk krijg je het glad. Heb geduld! Strooi de rest van de gehakte chocolade uit over de blondie.
  • Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 25 minuten. Het is de bedoeling dat de blondies van binnen lekker zacht en plakkerig blijven.
  • Laat de blondie afkoelen in de vorm en snijd hem daarna in mooie vierkante stukjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Meer lekkere bakrecepten?

Blondies met sinaasappel en lavendel
Frambozentaart met kokosyoghurt
Appeltaart in de vorm van een roos

Of wil je zelf pindakaas maken? Bekijk dan mijn recept voor zelfgemaakte pindakaas. Je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig!

vegan blondies van kikkererwten
Dit is een samenwerking met Bonduelle.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze blondies van kikkererwten zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Laat het weten in een reactie onder dit artikel, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Recepten, Vega, Vegan Tags: blondies, bonduelle, chocolade, chocolate chip, gezond, glutenvrij, honing, kikkererwten, pindakaas, vegan

« Gratin van zoete aardappel met kokosmelk en limoen
Vegan pate van linzen, walnoten en dadels (nét echt!) »

Reacties

  1. Rianti zegt

    18 december 2023 om 20:03

    5 sterren
    Megazoet! Maar wat een aanrader. Deze ga ik vaker maken, maar wel met minder maple sirup.

    Beantwoorden
  2. Wolke zegt

    26 mei 2020 om 13:56

    Ziet er heerlijk uit, wil ze in het weekend gaan maken! Zou je ook kokosbloesemsuiker kunnen gebruiken ipv maple syrup?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      26 mei 2020 om 14:18

      Hoi wolke,

      Ik denk eigenlijk niet dat je de maple syrup een op een kunt vervangen door (kokosbloesem)suiker. Dat komt omdat de maple syrup vochtig is en daarmee dus bijdraagt aan de smeuïgheid van de blondies. Maple syrup koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt, maar het is ook altijd te vinden bij de biologische winkel. Als je wilt kun je de maple syrup wel vervangen door honing (het recept is dan niet meer vegan).

      Groetjes,
      Andrea

      Groetjes,
      Andrea

      Beantwoorden
  3. Suzanne zegt

    3 april 2020 om 16:04

    5 sterren
    Heerlijk recept dit! Precies de goede structuur, redelijk dense, en zeker niet te droog. En gemakkelijk te maken. Je proeft de kikkererwten eigenlijk helemaal niet terug. Gisteren gemaakt omdat we geen bloem in huis hadden maar wel kikkererwten. Helemaal afgekoeld het lekkerste!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      3 april 2020 om 16:27

      Heel leuk om te horen dat het zo lekker was Suzanne! Thanks voor je mooie beoordeling.

      Beantwoorden
  4. Ik zegt

    10 januari 2020 om 12:16

    Dit zijn toch brownies door de pure chocolade en geen blondies?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 januari 2020 om 12:23

      Hoi hoi! Het zijn blondies omdat er door het basisbeslag geen cacaopoeder of gesmolten chocolade gaat. Wel vanille en pindakaas. Ze blijven daardoor ‘blond’. Voor de lekker heb ik stukjes pure chocolade door het beslag gedaan. Eigenlijk zijn dit dus een soort chocolate chip blondies!

      Beantwoorden
  5. Lott zegt

    31 december 2018 om 18:19

    5 sterren
    Klinkt goed! Echter is het recept niet geheel vegen door de honing.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      31 december 2018 om 18:23

      Hoi Lott! Wat goed gezien, je hebt helemaal gelijk. Voor een vegan variant kun je de honing 1 op 1 vervangen door maple syrup. Fijne jaarwisseling! Groetjes, Andrea

      Beantwoorden
4.80 from 10 votes (6 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok