Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Hapjes en Snacks / Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen

Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen

30 juli 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 8 Comments


Heb je even? Dan vraag ik je aandacht voor het volgende: een zoet recept op Anniepannie.nl! Jahaaa, dat komt niet al te vaak voor. Iets waar, wat mij betreft, best wel een beetje verandering in mag komen. Toetjes en taartjes horen immers ook bij het leven! Ik maakte deze blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen voor jullie. Geloof me, dit wil je maken. Wat een hemelse smaakcombinatie! Oh en voor je het je afvraagt: blondies zijn dus een soort brownies, maar dan met witte chocolade in plaats van donkere. Klinkt best logisch natuurlijk, maar ik leerde blondies pas een paar jaar geleden kennen!

Verleidelijke zoetigheid

Joehoeeee, ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap! Deze maand werd ik toegewezen aan het blog Zoet & Verleidelijk en dat leverde weer een mooie uitdaging op voor de hartige kok die ik ben. Haha! Tessa’s blog staat vol met verleidelijke zoetigheden, echt de moeite waard. Het ene na het andere prachtige taartje kwam voorbij en eerlijk gezegd had ik echt geen idee wat ik moest kiezen! Totdat ik de blondies met lavendel, citroen en macademianoten zag staan. Yum, lavendel! Ik heb wel eens een taart gemaakt waar dat in zat en die was goddelijk.

Blondies met sinaasappel

De combinatie van sinaasappel en amandelen doet me denken aan Midden-Oosterse salades en baksels. En omdat ze in het Midden-Oosten graag met geurig oranjebloesemwater en rozenwater koken, vond ik de sinaasappel en amandel een hartstikke goede match met de (net zo geurige) lavendel! Ik probeerde het uit en je ziet, het was zó lekker dat het recept op Anniepannie kon. TROTS met hoofdletters ben ik op deze heerlijke smaakcombinatie! Ga jij deze blondies met sinaasappel en lavendel ook snel maken? Ik kan het je heel (heel heel) erg aanraden…

Blondies met sinaasappel en lavendel

Blondies met sinaasappel en lavendel

Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen

Deze blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen wil je maken. Wat een hemelse smaakcombinatie! 
5 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd22 minuten
Afkoelen30 minuten
Totale tijd42 minuten
Porties: 16 blondies

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepl fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepel gedroogde lavendel dit koop je o.a. bij de toko en Dille & Kamille
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 200 gram witte chocolade grof gehakt
  • 75 gram blanke amandelen grof gehakt
  • Poedersuiker om te bestrooien

Ook nodig:

  • keukenmachine of staafmixer met hakmolentje
  • bakpapier
  • vierkante bakvorm van 20 x 20 cm eventueel 23 x 23 cm, maar niet groter!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakvorm in met wat boter en bekleed daarna met bakpapier.
  • Smelt in een klein steelpannetje zachtjes 150 gram boter en zet het opzij om iets af te koelen.
  • Maak nu lavendelsuiker door in een keukenmachine of hakmolentje 2 el fijne kristalsuiker en 2 el gedroogde lavendel fijn te malen. Mocht dit niet voldoende zijn voor je machine om te mixen, maak dan de dubbele hoeveelheid (en bewaar de helft voor een volgende keer). Maal met de pulseerknop totdat de lavendel en suiker heel fijn gemalen zijn. Haal de suiker door een fijne zeef om eventuele grotere stukjes eruit te zeven. Tadaaa, je hebt lavendelsuiker gemaakt!
  • Pak een grote kom en zeef hierin de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg 2 el van de lavendelsuiker toe (bewaar wat je overhebt voor een volgende keer) en roer alles door met een garde.
  • Doe in een andere kom 200 gram kristalsuiker en voeg de gesmolten boter toe. Klop door elkaar met een handmixer of garde. Voeg dan de eieren, de eidooier en het sinaasappelrasp toe en klop alles goed door elkaar tot je een glad en luchtig mengsel hebt.
  • Giet dit bij het bloemmengsel in de grote kom en meng alles door elkaar met een spatel. Voeg nu de gehakte amandelen en witte chocolade toe en nog even goed door. Doe het beslag in de bakvorm en spreid het zo glad mogelijk uit met de spatel.
  • Bak de blondiekoek in het midden van de oven gaar gedurende ongeveer 20 à 22 minuten. Mijn oven had ietsje langer nodig omdat ‘ie niet zo sterk is. Als de koek aan de bovenzijde lichtbruin en gaar is maar nog een tikkeltje zacht en vochtig van binnen is, is het klaar.
  • Laat even afkoelen in de bakvorm en leg de blondiekoek daarna (met behulp van het bakpapier) op een taartrooster om verder af te koelen.
  • Snijd de blondiekoek in stukken (ik haalde er 16 uit). Doe wat poedersuiker in een fijne zeef en bestuif de blondies ermee. Eventueel kun je de blondies garneren met wat lavendelbloemetjes en serveren met een partje sinaasappel.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer bakrecepten?

Franse appeltaart in de vorm van een roos
Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem
Chocoladetaart met pistache en abrikoos

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hapjes en Snacks, Nagerechten, Recepten, Vega Tagged With: amandelen, bakken, blondies, brownies, dessert, lavendel, sinaasappel, toetje, witte chocolade, zoet

« Libanese kipspiesjes van de barbecue | Shish taouk
Zeewiermayonaise van dulse | Romig en zilt! »

Comments

  1. Patricia says

    7 februari 2020 at 14:20

    5 sterren
    Heel leuk recept met een heerlijk resultaat! Ik heb genoten van de Blondies.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      7 februari 2020 at 14:26

      Zo onwijs leuk om te lezen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie. ❤️

      Beantwoorden
  2. Lianne says

    26 maart 2019 at 16:30

    5 sterren
    Ziet er lekker uit! Zin in!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      26 maart 2019 at 16:33

      Wat onwijs leuk om te horen Lianne! Zeker van zo’n zoetekauw als jij!

      Beantwoorden
  3. Joost says

    4 augustus 2018 at 10:05

    Leuk recept! Bij blondies denk ik niet aan bakken, maar dat kan veranderen. Nooit geweten dat je lavendel in een gerecht zou kunnen verwerken.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      8 augustus 2018 at 11:39

      Dankjewel Joost! Hartstikke leuk om te horen. En haha, ik had er tot een aantal jaar geleden ook nog nooit van gehoord! De lavendel is er echt heel lekker in en niet te overheersend. Geen potpourri praktijken dus!

      Beantwoorden
  4. Frans Engels says

    30 juli 2018 at 20:54

    5 sterren
    Wauw! Dit ziet er goed uit. Die gaat op de to make lijst

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      31 juli 2018 at 09:39

      Wat super leuk om horen!!! Ik ben heel benieuwd hoe je ze vindt. Laat je het weten? 😃

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste rece Met maar 5 ingrediënten maak je de lekkerste recepten. Kijk maar naar deze filodeegpakketjes met ham en prei! Ze zien er prachtig uit en smaken werkelijk verrukkelijk. Het filodeeg wordt lekker krokant in de oven en biedt een heerlijk contrast voor de romige vulling van ham en prei. Ondanks dat deze ham-prei pakketjes makkelijk zijn om te maken, kun je ze door hun looks ook prima tijdens een uitgebreid diner presenteren. Serveer de pakketjes met een frisse salade, bijvoorbeeld van tomaat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor filodeeg. Dat komt omdat het heel kwetsbaar oogt en snel scheurt. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet erg is? Van filodeeg gebruik je altijd meerdere lagen, soms wel vier of meer. Een scheurtje in één van de lagen wordt dus altijd wel weer opgevangen door een ander velletje filodeeg. Ik vind filodeeg daardoor juist het meest vergevingsgezinde deeg dat er is. En hoe rommeliger je het in elkaar frommelt, hoe leuker het eindresultaat. Geen grap!

Het recept voor deze gezellige filodeegpakketjes vind je op Anniepannie.nl. Directe link zet ik voor je in mijn bio! Enjoyyyyy 🤩
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Marokkaanse kip tajine met citroen en olijven
Mangosalade met komkommer en paprika
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.