Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen

Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen

30 juli 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 8 Reacties


Heb je even? Dan vraag ik je aandacht voor het volgende: een zoet recept op Anniepannie.nl! Jahaaa, dat komt niet al te vaak voor. Iets waar, wat mij betreft, best wel een beetje verandering in mag komen. Toetjes en taartjes horen immers ook bij het leven! Ik maakte deze blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen voor jullie. Geloof me, dit wil je maken. Wat een hemelse smaakcombinatie! Oh en voor je het je afvraagt: blondies zijn dus een soort brownies, maar dan met witte chocolade in plaats van donkere. Klinkt best logisch natuurlijk, maar ik leerde blondies pas een paar jaar geleden kennen!

Verleidelijke zoetigheid

Joehoeeee, ook deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap! Deze maand werd ik toegewezen aan het blog Zoet & Verleidelijk en dat leverde weer een mooie uitdaging op voor de hartige kok die ik ben. Haha! Tessa’s blog staat vol met verleidelijke zoetigheden, echt de moeite waard. Het ene na het andere prachtige taartje kwam voorbij en eerlijk gezegd had ik echt geen idee wat ik moest kiezen! Totdat ik de blondies met lavendel, citroen en macademianoten zag staan. Yum, lavendel! Ik heb wel eens een taart gemaakt waar dat in zat en die was goddelijk.

Blondies met sinaasappel

De combinatie van sinaasappel en amandelen doet me denken aan Midden-Oosterse salades en baksels. En omdat ze in het Midden-Oosten graag met geurig oranjebloesemwater en rozenwater koken, vond ik de sinaasappel en amandel een hartstikke goede match met de (net zo geurige) lavendel! Ik probeerde het uit en je ziet, het was zó lekker dat het recept op Anniepannie kon. TROTS met hoofdletters ben ik op deze heerlijke smaakcombinatie! Ga jij deze blondies met sinaasappel en lavendel ook snel maken? Ik kan het je heel (heel heel) erg aanraden…

Blondies met sinaasappel en lavendel

Blondies met sinaasappel en lavendel

Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen

Deze blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen wil je maken. Wat een hemelse smaakcombinatie! 
5 van 5 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd20 minuten minuten
Bereidingstijd22 minuten minuten
Afkoelen30 minuten minuten
Totale tijd42 minuten minuten
Servings: 16 blondies

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepl fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepel gedroogde lavendel dit koop je o.a. bij de toko en Dille & Kamille
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 200 gram witte chocolade grof gehakt
  • 75 gram blanke amandelen grof gehakt
  • Poedersuiker om te bestrooien

Ook nodig:

  • keukenmachine of staafmixer met hakmolentje
  • bakpapier
  • vierkante bakvorm van 20 x 20 cm eventueel 23 x 23 cm, maar niet groter!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakvorm in met wat boter en bekleed daarna met bakpapier.
  • Smelt in een klein steelpannetje zachtjes 150 gram boter en zet het opzij om iets af te koelen.
  • Maak nu lavendelsuiker door in een keukenmachine of hakmolentje 2 el fijne kristalsuiker en 2 el gedroogde lavendel fijn te malen. Mocht dit niet voldoende zijn voor je machine om te mixen, maak dan de dubbele hoeveelheid (en bewaar de helft voor een volgende keer). Maal met de pulseerknop totdat de lavendel en suiker heel fijn gemalen zijn. Haal de suiker door een fijne zeef om eventuele grotere stukjes eruit te zeven. Tadaaa, je hebt lavendelsuiker gemaakt!
  • Pak een grote kom en zeef hierin de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg 2 el van de lavendelsuiker toe (bewaar wat je overhebt voor een volgende keer) en roer alles door met een garde.
  • Doe in een andere kom 200 gram kristalsuiker en voeg de gesmolten boter toe. Klop door elkaar met een handmixer of garde. Voeg dan de eieren, de eidooier en het sinaasappelrasp toe en klop alles goed door elkaar tot je een glad en luchtig mengsel hebt.
  • Giet dit bij het bloemmengsel in de grote kom en meng alles door elkaar met een spatel. Voeg nu de gehakte amandelen en witte chocolade toe en nog even goed door. Doe het beslag in de bakvorm en spreid het zo glad mogelijk uit met de spatel.
  • Bak de blondiekoek in het midden van de oven gaar gedurende ongeveer 20 à 22 minuten. Mijn oven had ietsje langer nodig omdat ‘ie niet zo sterk is. Als de koek aan de bovenzijde lichtbruin en gaar is maar nog een tikkeltje zacht en vochtig van binnen is, is het klaar.
  • Laat even afkoelen in de bakvorm en leg de blondiekoek daarna (met behulp van het bakpapier) op een taartrooster om verder af te koelen.
  • Snijd de blondiekoek in stukken (ik haalde er 16 uit). Doe wat poedersuiker in een fijne zeef en bestuif de blondies ermee. Eventueel kun je de blondies garneren met wat lavendelbloemetjes en serveren met een partje sinaasappel.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer bakrecepten?

Franse appeltaart in de vorm van een roos
Frambozentaart met kokosyoghurt en chocoladebodem
Chocoladetaart met pistache en abrikoos

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Nagerechten, Recepten, Vega Tags: amandelen, bakken, blondies, brownies, dessert, lavendel, sinaasappel, toetje, witte chocolade, zoet

« Libanese kipspiesjes van de barbecue | Shish taouk
Zeewiermayonaise van dulse | Romig en zilt! »

Reacties

  1. Patricia zegt

    7 februari 2020 om 14:20

    5 sterren
    Heel leuk recept met een heerlijk resultaat! Ik heb genoten van de Blondies.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 februari 2020 om 14:26

      Zo onwijs leuk om te lezen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie. ❤️

      Beantwoorden
  2. Lianne zegt

    26 maart 2019 om 16:30

    5 sterren
    Ziet er lekker uit! Zin in!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      26 maart 2019 om 16:33

      Wat onwijs leuk om te horen Lianne! Zeker van zo’n zoetekauw als jij!

      Beantwoorden
  3. Joost zegt

    4 augustus 2018 om 10:05

    Leuk recept! Bij blondies denk ik niet aan bakken, maar dat kan veranderen. Nooit geweten dat je lavendel in een gerecht zou kunnen verwerken.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      8 augustus 2018 om 11:39

      Dankjewel Joost! Hartstikke leuk om te horen. En haha, ik had er tot een aantal jaar geleden ook nog nooit van gehoord! De lavendel is er echt heel lekker in en niet te overheersend. Geen potpourri praktijken dus!

      Beantwoorden
  4. Frans Engels zegt

    30 juli 2018 om 20:54

    5 sterren
    Wauw! Dit ziet er goed uit. Die gaat op de to make lijst

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      31 juli 2018 om 09:39

      Wat super leuk om horen!!! Ik ben heel benieuwd hoe je ze vindt. Laat je het weten? ?

      Beantwoorden
5 from 5 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok