Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Barbecue masterclass bij Intratuin!

Barbecue masterclass bij Intratuin!

22 mei 2019 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Andrea en Brenda - door Chevalier Studio
Andrea en Brenda – foto: Chevalier Studio

Ik héb me toch weer wat leuks gedaan vorige week! Samen met Lieske stapte ik in de trein naar Hilversum voor een kamado barbecue masterclass bij de Intratuin. In samenwerking met The Bastard organiseren zij vanaf nu barbecue masterclasses bij Intratuin vestigingen door het hele land. En dat is leuk, maar ook hard nodig! Want laten we dat speedbarbecueën met spiritus, verbrande speklapjes en verkoolde stukjes paprika alsjeblieft achter ons laten. Slowbarbecueën op de kamado is helemaal van nu! En natuurlijk het allerbelangrijkst: het is heerlijk. Van vis en vlees tot groentegerechten, we leerden BBQ-dishes maken waarbij je je vingers aflikt! Warning: dit verslag bevat heel veel foto’s waar je honger van krijgt.

Een barbecue masterclass met bloggers

Midden tussen de paden met planten en bloemen stonden prachtig gedekte tafels voor ons klaar. ‘Ons’ is een groep enthousiaste bloggers en journalisten die deze middag een voorproefje kregen van de Bastard barbecue masterclass. Ik zat gezellig naast Brenda van Brenda Kookt én van team ‘Vlees’. Nou was ik ingedeeld bij team ‘groente’, maar uiteraard heb ik – eigenwijs als ik ben – overal een kijkje genomen. Ik eet ten slotte alles, dus ik wilde natuurlijk ook leren hoe je nou vlees en vis het beste bereidt op The Bastard! En oja, ik heb natuurlijk ook alles geproefd. Haha! You know me! Boy o boy, wat was het allemaal lekker zeg…

Gedekte tafel - foto: Chevalier Studio
Gedekte tafel – foto: Chevalier Studio
Barbecue-Masterclass Intratuin - tzatziki
Deconstructed tzatziki
Gevuld brood met vijgen en blauwe kaas

Come to mama

We trapten de barbecue masterclass af met wat lekkere hapjes, gegrilde groentes en gevuld Turks brood met vijgen en blauwe kaas van de BBQ. En omdat niet iedereen van blauwe kaas houdt was er extra veel voor Annie. Come to mama! Hahaha. Ik ben dol op blauwe kaas. Na dit lekkers waren er groentetorentjes en sticky geroosterd buikspek. Zalig die rooksmaak! Toen de bodem was gelegd was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Team vis vulde een prachtige zeebaars met citroen en kruiden, team vlees grilde een waanzinnig lekkere ribeye en team groente ging aan de slag met loaded geroosterde flespompoen en geroosterde regenboogbloemkool. Allemaal behoorlijk makkelijk en heel lekker! Kamadobarbecueën hoeft dus niet altíjd slowcooking te zijn. Het buikspek was die dag overigens al wel 5 uur voorgegaard.

Barbecue Masterclass Intratuin - buikspek
Langzaam gegaard buikspek
Geroosterde regenboogbloemkool en pompoen
Intratuin-masterclass Bastard - ribeye
Grill it!

Groenten en kruiden

Kruidentovenaar Wim Maes kwam nog even vertellen hoe belangrijk kruiden zijn bij het op smaak brengen van gerechten. Zijn persoonlijke favorieten zijn citroenverbena en Griekse basilicum en oregano. We proefden deze kruiden in combinatie met gegrilde witte asperges en ook met verse aardbeien en muntsuiker. Wauw! Ik moet mijn balkonkruidentuintje duidelijk eens uitbreiden met wat spannender groen! Na het inspirerende verhaal van Wim vertelde Janneke van King Fish over de nieuwe, duurzame kweekvis ‘Dutch Yellowtail’ en kregen we de kans om deze te proeven. Op het bordje op de foto hieronder zie je drie bereidingen van de Dutch Yellowtail. Wat was dat zalig! De vis lijkt een beetje op een kruising tussen tonijn en makreel, heel bijzonder.

Black bastard masterclass Intratuin - Dutch Yellowtail vis fileren
Het fileren van de Dutch Yellowtail
Drie bereidingen van vis - Barbecue Masterclass Intratuin
Drie bereidingen van de Dutch Yellowtail
Barbecue Masterclass Intratuin - aardbeien met kruiden
Aardbeitjes met kruiden

Smokey appeltjes met mascarpone

Bij zo’n barbecuefeest mag een toetje natuurlijk niet ontbreken! Eva van Eefkooktzo maakte een waanzinnig toffe foto van me toen ik net even de appeltjes aan het checken was. Check al die rook! Heel gaaf. Overigens een hele belangrijke tip bij kamadobarbecueën: doe nooit het deksel in één keer omhoog. Als je dat wel doet loop je het risico om je wenkbrauwen kwijt te raken! Eerst een klein kiertje en daarna kan het deksel helemaal omhoog. Ik vond het wel een belangrijke tip, doe er je voordeel mee. We aten de smokey appeltjes met een goede toef mascarpone en wat kaneel. Heerlijk en wederom zó simpel!

Appeltjes op de barbecue - foto: Eva de Vries van Eefkooktzo
Appeltjes op de barbecue – foto: Eva de Vries van Eefkooktzo
Appel dessert - foto: Chevalier Studio
Appel dessert – foto: Chevalier Studio

Intratuin/The Bastard barbecue masterclasses

Denk je nou ‘wauwzers, doe mij ook zo’n masterclass!’: dat kan dus! De Intratuin / The Bastard masterclasses worden door het hele land georganiseerd. In twee avonden leer jij de fijne kneepjes van het kamadobarbecueën en ontdek je de lekkerste smaakcombinaties. Vlees, vis, vegetarisch en zelfs vegan, it’s all-in the game. Oeh en als je nog aan het overwegen bent of je een kamado barbecue wilt kopen, bedenk dan dat je met een The Bastard het hele jaar door kunt barbecueën. That’s right! Zelfs in de winter dus.

Barbecue recepten van Anniepannie.nl:

Libanese kipspiesjes van de barbecue – shish taouk
BBQ bijgerecht: Mexicaanse maissalade esquites
BBQ bijgerecht: rode koolsalade met appel, limoen en munt

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Intratuin en The Bastard.


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Foodfun, Op pad! Tags: barbecue, bastard, bbq, kamado, masterclass, samenwerking

« Hummus met lamsgehakt en walnoten
Vegetarisch lunchen in Delft bij Wildgroei »

Reacties

  1. Voedingsblog zegt

    27 mei 2019 om 16:01

    5 sterren
    Super gaaf zeg en wat een leuk artikel, bedankt voor het delen van je verhaal, je schrijft echt heel erg leuk! :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      4 juni 2019 om 08:59

      Dankjewel voor het mooie compliment! Heel leuk om te horen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok