Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus

Aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus

28 november 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) 6 Reacties


Aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus - Anniepannie.nlWauw, deze aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus is waanzinnig lekker! Ik vind het echt comfort food voor koude dagen zoals deze. Brrr! Het vult goed, is heerlijk verwarmend en een tikkeltje spicy (heel klein beetje maar!). En… het is nog helemaal vega ook. Daar merk je overigens niets van. Want wat zit dit gerecht vol met smaak! De combinatie van geroosterde paprika en blauwe kaas is echt grandioos lekker. Ik maakte er al eens deze romige pasta mee.

Aardappelschotel

Voor deze aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus liet ik me inspireren door Esther van Outmijnkeuken. Ik deed namelijk weer eens mee aan de foodblogswap! Deze maand had ik de gelukkige taak om iets van haar foodblog te kiezen en dat was nog niet makkelijk. Er staat zoveel lekkers op! Na heel veel wikken en wegen koos ik voor de gnocchi met paprikasaus en gorgonzola. Ik heb het recept wat versimpeld. Zo erg zelfs, dat ik het uiteindelijk omgetoverd heb tot een gewone (nouja, gewoon…) aardappelschotel in plaats van een schotel met zelfgemaakte gnocchi. Lekker makkelijk en toch al die heerlijke smaken bij elkaar. Het resultaat? Fingerlickin’ good!

Aardappelschotel met gorgonzola - closeup - Anniepannie.nlIngrediënten voor 2 personen:
500 gram aardappelen, licht kruimig
4 geroosterde paprika’s uit pot
½ rode peper, zonder zaadjes
Klein bosje platte peterselie
2 teentjes knoflook
1 sjalot
2 el pijnboompitjes
85 gram gorgonzola

Aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan met ruim water aan de kook.

Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken (ik sneed ze in vier stukken, grotere exemplaren in vijf stukken). Doe ze samen met 1 el zout in de pan met kokend water.

Laat de aardappels 7 minuten koken en giet ze dan af in een vergiet. Schud ze lekker heen en weer zodat ze ruw worden. Laat de aardappels een paar minuten uitwasemen.

Doe de aardappels over in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Zet de aardappels ongeveer 20 à 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.

Maak intussen de paprikasaus. Hak de knoflook, de sjalot en de rode peper grof en doe in de keukenmachine (of de mengkom van je staafmixer). Doe er het grootste deel van de peterselie bij (houd wat blaadjes achter voor de garnering) en hak alles fijn. Snijd dan de paprika’s in stukken en doe ze ook in de keukenmachine, samen met een eetlepel van het vocht uit de pot. Laat de machine draaien totdat je een gladde saus krijgt.

Haal de aardappels uit de oven, als het goed is zijn ze nu goudbruin en gaar. Giet de paprikasaus over de aardappels. Verdeel de gorgonzola over de aardappelschotel en strooi de pijnboompitjes erover. Zet de schaal nu 10 à 15 minuten in de oven totdat de pijnboompitjes lichtbruin zijn en de gorgonzola is gesmolten.

Aan tafel!

TIP: wij aten dit met z’n tweeën, want we waren best wel uitgehongerd. Maar je zou er waarschijnlijk ook met drie personen van kunnen eten. Geef er dan een lekkere groene salade bij!

Aardappelschotel met gorgonzola en paprikasaus met logo - Anniepannie.nlIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Lijkt deze aardappelschotel met gorgonzola je helemaal het einde? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten, Vega Tags: aardappel, blauwe kaas, geroosterde paprika, gorgonzola, knoflook, ovenschotel, paprika, peterselie, pijnboompitten, rode peper, sjalot

« Fris-pittige bloemkoolsalade uit India
Sinterkaasletters voor een heerlijk hartig avondje! »

Reacties

  1. Merlijn zegt

    31 oktober 2021 om 21:32

    Veel dank voor dit recept. Het is eenvoudig maar levert tezamen een rijke smaak ervaring op. Vanavond maak ik het voor de vierde keer, de tweede keer was vorig jaar met kerst. Dat was een enorm succes- het heeft zelfs een gorgonzola-hater tot liefhebber gemaakt (althans als ingrediënt in warme gerechten)! Heb er ook niets aan hoeven veranderen of toevoegen.
    Mijn complimenten ook voor de hele website, de opmaak ervan en de andere recepten. Die combinatie van relatieve eenvoud qua koken en rijke smaken is kenmerkend voor de gerechten die ik heb geprobeerd en dat maakt het steeds een succes. Stiekem is dit is toch wel, al ongeveer een jaar, mijn favoriete foodblog.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 november 2021 om 10:48

      Jeetje Merlijn, wat een onwijs lieve en enthousiaste reactie. Dit is waar ik het voor doe! Dankjewel voor je lieve woorden en ik hoop natuurlijk dat je nog vele jaren blijft genieten van mijn recepten.

      Beantwoorden
  2. Manouk zegt

    19 januari 2019 om 10:43

    5 sterren
    Dit gerecht blijft goed! Ik maak het regelmatig (gister weer gegeten) en wij kunnen er geen genoeg van krijgen, heerlijk!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      19 januari 2019 om 12:44

      Joepiedepoepie! Hoe leuk om te horen dit! Dankjewel Manouk, you’ve made my day. :)

      Beantwoorden
  3. Manouk zegt

    1 december 2017 om 09:40

    5 sterren
    Wat is dit smullen! Ik vond dit zo lekker, ga het zeker weten vaker maken!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      1 december 2017 om 10:00

      Joehoeee! Super leuk om te horen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok