Vandaag is de eerste keer dat ik meedoe met de ‘foodblogswap’, wat inhoudt dat je een recept kookt van een andere foodblogger. En: iemand anders kookt iets van jouw blog. Welk recept er van Anniepannie wordt gekookt weet ik nog niet. Super benieuwd! Ik maakte in elk geval deze heerlijke zoete aardappel stamppot met chorizo, boerenkool en feta. Hartstikke lekker én gezond! Per persoon bevat deze maaltijd maar liefst 325 gram groente. Ook leuk: je hebt maar 5 ingrediënten nodig.
Het originele recept komt van Deb’s Bakery & Kitchen, maar natuurlijk gaf ik er wel mijn eigen twist aan. Ik versimpelde het recept behoorlijk (ik hou nou eenmaal van makkelijk) zodat het lekker sneller klaar is. En in plaats van cheddar gebruikte ik feta. Want: feta. Het blijft één van mijn grote liefdes. Daarnaast combineert de ziltige fetakaas altijd zo heerlijk met het pittige van chorizo. Een match made in heaven als je het mij vraagt! Debbie gebruikte ook Ras en Hanout kruiden in haar recept. Wat een geweldig idee! Die heb ik er zeker in gehouden.
Het uitzoeken van een recept van Debbie’s foodblog was trouwens niet makkelijk. Want wat staat haar blog vol met heerlijke recepten zeg! En niet te vergeten: prachtige foodfoto’s. Daar kan ik nog een puntje aan zuigen. Debbie houdt ontzettend van bakken, dat zie je meteen aan alle originele baksels die voorbij komen. Denk: maanzaadcake met olijfolie of een peren pastinaakcake met perencaramelsaus. Yum! Gelukkig (voor mij) staat Deb’s Bakery & Kitchen óók vol met hartige recepten, waar mijn hart toch stiekem het hardst van gaat kloppen. Zoals deze zoete aardappel stamppot met chorizo dus!
Ingrediënten voor 2 personen:
500 gram zoete aardappel
60 gram chorizo (van goede kwaliteit)
1,5 tl Ras el Hanout kruiden (o.a. te koop bij de AH)
150 gram boerenkool
40 gram feta (géén smakeloze ‘witte kaas’)
Zoete aardappel stamppot met chorizo, boerenkool en feta
Schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook de zoete aardappel en boerenkool in een pan met ruim water in 12 minuten gaar.
Snijd intussen de chorizo in hele kleine blokjes. Bak de chorizo in een droge koekenpan uit totdat ze knapperig worden. Haal de chorizo uit de pan en hou apart. Bewaar het vrijgekomen bakvet (bij mij was dit ongeveer een eetlepel).
Giet de zoete aardappel en boerenkool af en bewaar wat van het kookvocht. Stamp de zoete aardappel en boerenkool door elkaar met de Ras en Hanout kruiden en een eetlepel van het bakvet van de chorizo. Als de stamppot te droog lijkt, voeg je wat kookvocht toe. Bij mij was dit niet nodig.
Verkruimel de feta en roer de helft ervan door de stamppot. Roer ook de helft van de chorizoblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de stamppot over twee borden en garneer met de overgebleven feta en chorizoblokjes.
Eet smakelijk!
TIP: Je kunt deze stamppot ook van te tevoren klaarmaken en vlak voor het eten opwarmen in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden, doe de zoete aardappel stamppot met chorizo en de feta in een ovenschaal en warm het geheel in 15 minuten op. Lekker met nog wat extra feta on top!
Lijkt deze stamppot je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram!
Meer recepten met zoete aardappel:
Zoete aardappelsalade met yoghurt-dille dressing
Regenboog ratatouille!
Plaattaart met zoete aardappel en feta
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Manouk zegt
Heerlijk stamppotje, echt een aanrader! Ik maak deze regelmatig, en ook vanavond staat hij weer op het menu, zin in!
Debbie Bodewes zegt
Superleuke twist op mijn recept!! Zo ga ik hem ook eens maken!
Andrea (Anniepannie.nl) zegt
Wat leuk!!!