Ben jij ook zo dol op zoete aardappels? Ik wel hoor! Ze zijn een stuk lichter en gezonder dan de gewone aardappel, deze gezellige oranje joekels. Wist je dat zoete aardappelen echt superveel vitamientjes bevatten en ook nog eens heel goed zijn voor je darmen? Het fijne is dat ze net zo veelzijdig zijn als gewone Hollandse piepers. Je maakt er heel gemakkelijk stamppotjes mee, maar ook zoete aardappelfriet is super lekker.
Ik maakte dit keer een zoete aardappelsalade. Perfect als bijgerecht voor bij de barbecue of een zomers buffet. Door de yoghurt en de dille smaakt deze zoete aardappelsalade lekker fris. Ik deed er kleine reepjes rode paprika door voor de kleur, zo ziet de salade er extra feestelijk uit!
Dit heb je nodig voor 8 personen:
1 kilo zoete aardappelen
1 rode paprika
4 lente-uitjes
3 eetlepels Griekse yoghurt (of sojayoghurt voor vegan)
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels versgeperst citroensap
2 eetlepels fijngehakte dille
Zout en peper
En zo maak je deze zoete aardappelsalade:
Breng een pan water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in halve plakjes. Kook ze in ongeveer 7 minuutjes gaar. Giet ze daarna af en laat ze uitstomen op een groot bord.
Maak intussen de dressing. Meng in een kommetje de mayonaise, yoghurt, het citroensap en de dille door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Goed doorroeren.
Was de lente-uitjes en snijd ze in schuine plakjes. Was de rode paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in kleine reepjes.
Zodra de zoete aardappelstukjes zijn afgekoeld, voeg je de paprika, lente-ui en dressing toe. Voorzichtig omscheppen totdat de dressing goed over de salade is verdeeld.
De salade is het lekkerst op kamertemperatuur. Eet smakelijk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
LIESBET zegt
HEEEEEERLIJK !
De betere aardappelsalade op de BBQ sowieso !
zeer lekkere dressing ook, perfect te combineren met andere slaatjes.