Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Recepten / Quiche met pompoen en peer

Quiche met pompoen en peer

17 januari 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 10 Comments


Je leest het goed, dit is een quiche met fruit erin! De zoete peer past perfect bij de pompoen en venkel. Ook is het een fantastische tegenhanger voor de zilte feta en de spekjes! Yum, wat is deze hartige taart lekker. Soms bedenk je een recept dat zo lekker is dat je bij het eerste hapje al begint te juichen van ‘YES, nailed it!’. Deze quiche met pompoen, venkel en peer valt helemaal in die categorie! Beloof je me dat je ‘m een keertje probeert? Ik garandeer je dat je er geen spijt van gaat krijgen. Dat is nogal een uitspraak hè? Nu begrijp je meteen hoe lekker ik deze quiche vind. ;-)

Quiche met pompoen en peer: hoe ik erop kwam

Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de #swiepswoepswap van mijn lieftallige collega foodblogger Mandy. Het idee: allerlei bloggers worden aan elkaar gekoppeld en kiezen een recept van elkaars website. Daar geven ze hun eigen draai aan en vervolgens plaatsen ze natuurlijk het eindresultaat online! Ik werd zelf gekoppeld aan Annemiek van Culinair Westfriesland. Ik vind haar een ware quichekoningin, want ze heeft – als ik goed tel – meer dan 40 quiche recepten op haar website staan. Het was lastig kiezen (of ‘quichen’ eigenlijk, haha), maar uiteindelijk koos ik deze vegetarische pompoen quiche als uitgangspunt. Annemiek gebruikt vijgencompote in haar hartige taart van pompoen. Dat zoetje leek me heel lekker om iets mee te doen, dus ik koos ervoor om stukjes peer in mijn quiche te verwerken. Heerlijk echt!

Quiche met pompoen, venkel en peer - Anniepannie.nl

Korst van bladerdeeg

Ik gebruikte plakjes bladerdeeg voor de korst van de quiche. We zijn al weken (wat zeg ik, máánden!) bezig met het leegeten van de vriezer. Het blijkt nogal een onderneming, haha! Iedere dag probeer ik iets uit de vriezer te gebruiken bij het avondeten en dit keer was dat het bladerdeeg. Ik gebruik zelf graag roomboterbladerdeeg, dat heeft de lekkerste smaak. Naast groenten en feta gaan er ook spekreepjes in deze quiche met pompoen. Mocht je de quiche liever vegetarisch houden, dan kun je deze gewoon weglaten. Of je gebruikt van die vegaspekjes, dat is denk ik ook prima.

Quiche met pompoen, venkel en peer - Anniepannie.nl
Quiche met pompoen en peer - Anniepannie.nl

Quiche met pompoen en peer

Deze quiche met pompoen en peer moet je echt een keertje proberen! De peer is een zoete tegenhanger voor de zilte feta en de spekreepjes. Een perfecte combinatie!
5 van 8 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd50 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 7 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 250 gram geschilde pompoen in kleine blokjes
  • 1 venkelknol in dunne repen
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 100 gram spekreepjes
  • 2 harde conference peren geschild en in stukken
  • 3 eieren
  • 125 gram crème fraiche
  • 200 gram feta echte feta, géén witte kaas
  • versgemalen peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een springvorm in met wat boter. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg.
  • Bak de spekjes in een droge koekenpan. Zodra het vet vrijkomt voeg je de uienringen toe. bak deze even mee totdat ze wat zachter worden. Voeg dan de pompoenblokjes en venkelreepjes toe en bak alles al omscheppend nog 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper. Zet het vuur uit en schep de stukken peer erdoor.
  • Kluts in een grote kom de eieren en de crème fraîche door elkaar. Verkruimel de feta erboven en roer erdoor. Doe het groentemengsel in de kom en schep alles met behulp van twee grote lepels goed om. Giet alles dan in de met bladerdeeg beklede springvorm. Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen toe, over de vulling.
  • Bak de quiche in ongeveer 30 à 40 minuten gaar in het midden van de oven. Iedere oven is anders, dus kijk halverwege even of de quiche niet te donker wordt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Serveertip: wil jij je quiches, hartige (of zoete!) taarten of hapjes voortaan ook op zo’n super mooie plank serveren? Check dan zeker even deze hapjesplank van Boska (op Bol.com). Het is dezelfde als die van de foto en ik ben er mega blij mee. Ik kreeg hem cadeau van de lieve mensen van Boska, mazzelaar die ik ben…

Meer lekkere quiche recepten:

Quiche met feta harissa, spinazie en wortel (deze is zooo lekker ook!)
Griekse courgette quiche (deze ook)
Korstloze quiche met blauwe kaas en vijgen (deze eigenlijk ook, haha)

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen in deze quiche met pompoen en peer? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Buffet, Hoofdgerechten, Lunch, Quiches en hartige taarten, Recepten, Vlees Tagged With: bladerdeeg, buffet, eieren, feta, Frans, grieks, groentetaart, hartige taart, peer, peren, pompoen, quiche, spek, venkel

« Pulled ‘pork’ van bananenschil op z’n Indonesisch
Zelfgemaakte pindakaas uit de blender »

Comments

  1. Jet says

    7 januari 2021 at 12:58

    5 sterren
    Ik heb deze quiche gemaakt en vond hem heerlijk. Zou denk ik de volgende keer wel een ei extra toevoegen omdat er verhoudingsgewijs veel groente in ging, waardoor hij een beetje uit elkaar viel. De volgende dag koud voor de lunch was ie zo mogelijk nog lekkerder! Ik deed er vegetarische spekjes in. Die moet je kort in olie bakken, verder heb ik het recept gevolgd.
    Volgende keer probeer ik hem met een hartige taartbodem i.p.v. bladerdeeg.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      12 januari 2021 at 10:34

      Ontzettend leuk om te horen Jet! Dank voor je reactie. Ik vind quiche de volgende dag ook altijd extra lekker!

      Beantwoorden
  2. Nadja Ottens says

    22 oktober 2020 at 18:55

    5 sterren
    Heerlijk herfstgerecht!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      22 oktober 2020 at 21:04

      Wat leuk dat je zo enthousiast bent Nadja! 😃

      Beantwoorden
  3. Roos says

    1 februari 2020 at 22:32

    5 sterren
    Ik vond het erg lekker! Ik ben sowieso venkel fan maar kook er bijna nooit mee (ik kook sowieso weinig) maar quiche maken kan ik wel – al maak ik bijna altijd dezelfde. Dus dit leek me haalbaar! Vriendlief moest even wennen aan de combi maar at vervolgens toch een derde stuk dus volgens mij voor herhaling vatbaar 🙃

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      22 oktober 2020 at 21:05

      Super leuk om te horen Roos! En sorry voor mijn late reactie. 🙈

      Beantwoorden
  4. Malgosia says

    20 januari 2020 at 20:43

    5 sterren
    Super lekker quiche! Heerlijk smaak combinatie!!!! Zeker een aanrader!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      20 januari 2020 at 20:45

      Wat een fijne complimenten! Dankjewel! 😃

      Beantwoorden
  5. Annemiek says

    17 januari 2020 at 12:41

    5 sterren
    Hè wat leuk! Ik ga deze opslaan en zeker een keer maken. Wordt vervolgd.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      17 januari 2020 at 15:04

      haha, jij bent er snel bij Annemiek! Ik heb ‘m nog niet eens gedeeld op social media. Leuk dat je deze variant een keertje gaat proberen. Ik ben super benieuwd hoe je ‘m vindt!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Chocolademelk van cacaopoeder
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Geplette Roseval aardappels uit de oven + crunch tip!
Witlofschotel met geitenkaas en peer
Varkenshaassaté met pindasaus

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok