Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hoofdgerechten / Geroosterde broccoli en venkel met geitenkaas en pecannoten

Geroosterde broccoli en venkel met geitenkaas en pecannoten

18 februari 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Geroosterde-broccoli-en-venkelAls er een ding is wat ik de afgelopen jaren heb geleerd is het dat groenten echt zó anders smaken als je ze roostert! Het krijgt iets nootachtigs. Veel interessanter dan gekookte groente, vind ik. En bovendien: dat kennen we inmiddels wel. Tijd voor wat nieuws! Laatst at ik voor het eerst geroosterde broccoli. Dát is lekker! Moet je echt eens proberen. De steeltjes worden heerlijk zacht en de roosjes worden crunchy. Om te smullen, echt waar! Dus, als jij nog nooit geroosterde broccoli hebt gegeten, dan is dit jouw recept en jouw moment.

Om het nog lekkerder te maken deed ik er in dit recept ook nog venkel bij. En pecannootjes en geitenkaas. Zóóo lekker! Geroosterde broccoli en venkel = wedding material. Wij aten dit als bijgerecht met twee personen. Nou eten wij best veel groente, dus ik denk dat je er ook prima met drie personen van kan eten. Maak er gebakken aardappeltjes bij en je hebt een volwaardige maaltijd!

Dit heb je nodig:
1 stronk broccoli
1 knol venkel
1 tl venkelzaad
Handje pecannoten
50 gram zachte geitenkaas
Olijfolie
Grof zeezout (flakes zijn het lekkerst!)
Versgemalen peper

Geroosterde broccoli en venkel met geitenkaas en pecannoten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Zo worden ze nóg lekkerder van smaak. Laat ze afkoelen op een bord.

Was de venkel, verwijder de stelen en snijd een plakje van de onderkant. Snijd de venkel vervolgens in dunne plakken (iets minder dan een centimeter).

Was de broccoli en snijd een dun plakje van de stronk af. Haal nu de stronk los van het gedeelte met de roosjes en snijd de stronk in dunne plakken. Haal de roosjes los en ‘snijd’ ze in plakken. Dat werkt het beste door het steeltje wat in te snijden en dan de roosjes met je handen uit elkaar te trekken.

Doe de groenten in een kom en giet er een scheutje olijfolie bij. Doe ook het venkelzaad erbij en bestrooi naar smaak met wat zeezout flakes. Hussel goed om.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de groente. Het is belangrijk dat alles in één laag op de bakplaat ligt. Is je bakplaat daar te klein voor? Rooster dan eerst de ene helft van de groente en dan de andere helft.

Rooster de broccoli en venkel ongeveer 20 à 30 minuten. Dit hangt van de sterkte van je oven af. Hou het dus goed in de gaten en keer de groente halverwege om. Je kunt dan gelijk even checken of het niet te hard gaat. De groenten zijn klaar als ze gaar en goudbruin zijn.

Leg de geroosterde broccoli en venkel op een mooie schaal. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de pecannoten.

Aáááán tafel!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Recepten Tags: broccoli, geitenkaas, geroosterd, groente, knapperig, makkelijk, oven, pecannoten, roosteren, vega, venkel, venkelzaad

« MaMa Kelly: lunchen in een oude fabriek!
Vegetarische tartaar met gele biet, vijg en appel »

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Snelle pindasoep met komkommer, bosui en taugé
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Gebakken aardappels met spek en ui

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in