Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Comfort food / Vegan katsu curry van bloemkool

Vegan katsu curry van bloemkool

22 juli 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Vegan katsu curry met bloemkool

Zeg nou zelf, dit ziet er toch goddelijk uit? Wat je hier ziet is geen schnitzel of steak van vlees, nee, dit hier is bloemkool! En met bloemkool kun je fantastische dingen doen, dat weet ik al langer dan vandaag. Maar dat je er ook de beroemde Japanse katsu curry mee kunt maken, dat wist ik dan weer niet! Deze vegan katsu curry van bloemkool is een geweldige, plantaardige variant op het Japanse origineel met een schnitzel van varkensvlees.

Vegan katsu curry

Een vegan katsu curry van bloemkool, mijn oog viel er meteen op toen ik mijn nieuwste kookboek Chinese Takeaway Veggie doorbladerde. Kwoklyn Wan, een Kantonese chef-kok van de derde generatie, schreef al eerder het boek Chinese Takeaway. Naar aanleiding daarvan kreeg hij meer en meer vragen om een vegetarisch of zelfs plantaardig boek te schrijven. En dat deed hij! Wan’s nieuwe boek ‘Chinese Takeaway Veggie’ staat bomvol smakelijke gerechten waarin je het vlees écht niet mist. Waaronder een teriyakibowl, vegetarische loempia’s, ramen, teriyaki noedels met portobello en deze vegan bloemkoolkatsu. Van die laatste twee gerechten mag ik het recept delen! Vandaag de vegan katsu curry van bloemkool:

Vegan katsu curry van bloemkool

Vegan katsu curry van bloemkool

Krokante bloemkoolsteak met een goddelijke zoetzure barbecuesaus. Bloemkool katsu curry is een geweldige, plantaardige variant op het Japanse origineel met varkensvlees.
4.84 van 6 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Voorbereidingstijd20 minuten minuten
Bereidingstijd20 minuten minuten
Totale tijd40 minuten minuten
Servings: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 200 ml amandel- of sojamelk
  • 1/2 eetlepel maïszetmeel
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram bloem
  • 100 gram panko Japans broodkruim
  • plantaardige olie, bijvoorbeeld arachide- of kokosolie om in te bakken

Voor de saus

  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 100 mililiter tomatenketchup
  • 3 eetlepels (vegan) worcestersaus
  • 2 eetlepel kristalsuiker of lichte basterdsuiker

Instructies

  • Klop alle ingrediënten voor de saus in een grote kom door elkaar.
  • Verwijder de bladeren en het onderste gedeelte van de stronk van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van 4 cm dik. Meng in een grote kom de amandel- of sojamelk met het knoflookpoeder, het uienpoeder, het maïszetmeel, het zout en de bloem tot een glad beslag. Verdeel de panko over een groot bord. Doop de bloemkoolsteaks in het beslag, wentel ze door de panko en druk aan zodat het goed blijft zitten.
  • Schenk voldoende olie in een grote pan om de bloemkoolsteaks te bakken en verhit tot 170 graden. Laat de bloemkoolsteaks voorzichtig in de hete olie zakken en bak 5 minuten aan beide kanten, tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat uitlekken op een rooster of keukenpapier.
  • Snijd elke steak in plakjes en serveer met de tonkatsusaus.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk! Dit gerecht smaakt lekker met rijst en als je zin hebt kun je er nog extra gestoomde of gewokte groenten bij serveren.

Het boek

Als je meer van dit soort heerlijke, vegetarische (grotendeels plantaardige!) recepten wilt proeven, bestel dan het boek Chinese Takeaway Veggie van Kwoklyn Wan. Een bron van inspiratie op dat vlak!

Ik heb dit kookboek thuisgestuurd gekregen van uitgeverij Good Cook. Ik besloot zelf om er – in goed overleg uiteraard – een aantal recepten uit te delen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Dit boek valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in de vegetarische sectie van mijn (inmiddels uitpuilende) kookboekenkast.

Meer recepten met bloemkool

Bloemkoolsteak met smokey romescosaus
Dit is niet normaal lekker! Geroosterde bloemkoolsteak met crispy randjes, geserveerd met een smokey romescosaus van hazelnoten en geroosterde paprika. Vega, vegan, glutenvrij en nog makkelijk ook!
Bekijk recept
Bloemkoolsteaks met smokey romescosaus - Anniepannie
Gegrilde groente uit de oven met Indiase kruiden
Gegrilde groente uit de oven op z'n Indiaas! Een heerlijke en makkelijke avondmaaltijd met aardappel, bloemkool, kikkererwten en tomaat. Met een frisse yoghurtdressing.
Bekijk recept
Indiase traybake met aardappel en bloemkool - ANNIEPANNIE-1
Bloemkoolstamppot met chorizo en geroosterde paprika
Deze bloemkoolstamppot heeft een Spaans tintje door de knapperige chorizo, amandelen en geroosterde paprika. Een topping van zilte feta maakt het helemaal af!
Bekijk recept
Bloemkoolstamppot met chorizo - Anniepannie

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Heb je helemaal zin gekregen om deze vegan katsu curry met bloemkool te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Comfort food, Curry, Hoofdgerechten, Recepten, Vega, Vegan Tags: bloemkool, curry, japans

« 3x Spaanse pinchos (tapas)
Babi ketjap van speklappen »

Reacties

  1. M. zegt

    24 juli 2021 om 09:09

    Dit recept is niet veganistisch! Worcestersaus bevat ansjovis. Veganisten zullen dat zelf wel weten, maar wie er weinig van weet en een keer een veganist te eten krijgt kan zo akelig de fout in gaan.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      24 juli 2021 om 11:00

      Zeker wel, geen paniek! :-) Er bestaat tegenwoordig plantaardige worcestersaus van diverse merken.

      Beantwoorden
4.84 from 6 votes (6 ratings without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Gedroogde tomaatjes uit de oven
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok