Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Foodfun / Kookboeken / Snelle tomatensoep met garnalen

Snelle tomatensoep met garnalen

7 november 2017 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Tomatensoep met garnalen en courgetti - Anniepannie.nlVooruit, nog een receptje uit Super Diners van David Bez. Het is gewoon zo’n lekker kookboek! Eerder deze week maakte ik al een heerlijk couscousgerecht van David. Dit keer probeerde ik zijn tomatensoep met garnalen en courgetti. Het was eigenlijk zo apesimpel dat ik het echt even met jullie moet delen.

Het mooie is dat dit soepje dus makkelijk is, maar er wél heel fancy uitziet. En oja, het is ook nog eens gezond. Wat wil een mens nog meer? Voor de basis gebruik je een goede bouillon die je verrijkt met verse cherrytomaatjes. In het midden (en daar begint het visuele spektakel) leg je een nestje courgetti en daar bovenop lepel je wat van die mooie Hollandse garnaaltjes.

Snelle tomatensoep met garnalen - Anniepannie.nlIngrediënten voor 2 personen:
50 gram Hollandse garnalen
500 ml visbouillon (zeewierbouillon van de biowinkel is ook erg lekker!)
300 gram kerstomaatjes, gewassen
1 courgette
2 lente-uitjes
Handje verse peterselieblaadjes
1 tl zwart sesamzaad
Chilivlokken (molentje)
Versgemalen zwarte peper

Ook nodig: een spiraalsnijder (heb je die niet? Snijd dan de courgette in zo dun mogelijke sliertjes) en een staafmixer.

Snelle tomatensoep met garnalen

Breng de bouillon aan de kook en voeg de kerstomaatjes toe. Doe de deksel op de pan en laat dit 10 minuutjes zachtjes koken.

Was intussen de courgette en haal ‘m door de dunste stand van de spiraalsnijder. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.

Blend de tomaten fijn met de staafmixer zodat je een rood soepje krijgt. Het is niet erg als er nog wat stukjes tomaat heel blijven, maar je kunt ook gewoon alles fijnmalen. Wat jij wilt! Breng de soep op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over twee diepe borden. Leg in het midden van elk bord een hoopje courgetti en leg daar bovenop voorzichtig de garnaaltjes. Strooi de lenteuitjes er omheen en garneer met de blaadjes peterselie. Strooi tot slot het sesamzaad over de soepjes en maal er wat chiliflakes overheen.

Aan tafel!

TIP: dit soepje zou niet misstaan aan de kersttafel. Je kunt de porties ook wat kleiner maken en het serveren in een mooi (hittebestendig) glas. Als klein voorgerechtje of amuse bijvoorbeeld!

Lijkt deze tomatensoep met garnalen je lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! 

Tomatensoep met garnalen - Anniepannie.nlMeer soep recepten:

Miso soep met kip en wortellinten
Japanse rijstsoep met thee en zalm: ochazuke
Pompoensoep met gember en lente-ui


Trouwens: deze pagina bevat affiliate links. Als je iets aanschaft via deze links ontvangt Anniepannie.nl een klein percentage van het aankoopbedrag. Hiermee help je Anniepannie groeien. Dit kost jou uiteraard niets extra!

 


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Kerst, Kookboeken, Recepten, Soep, Vis, Voorgerechten Tags: bosui, bouillon, cherrytomaat, chili, courgette, courgette spaghetti, courgettenoedels, courgetti, garnalen, Hollands, Kerst, lente-ui, peterselie, schaaldieren, sesamzaad, soep, spiraalsnijder, spirelli, tomaat, tomaten, vis, zeewier

« Dukkah met hazelnoten – geurige kruidendip uit Egypte!
Chunky monkey granola »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok