Er gaat niks boven een goede tzatziki. En het mooie is, de volgende ochtend geniet je er ook nog van. En je bedpartner. En je collega’s. Hahaha! Want in goede tzatziki zit een gezellige teen knoflook. Of twee. Hartstikke gezond voor je en heul lekker. Maar je gaat er wel een beetje van rieken. :) Serveer deze tzatziki bij de borrel, als dip voor bij chipjes of snackgroente. Of gebruik het als smeerseltje op een stokbroodje. Wat je er ook mee doet, gebruik altijd echte Griekse yoghurt. Dus geen ‘yoghurt Griekse stijl’ of zoiets. Nee, gewoon the real deal. Je zult het verschil proeven! Hier het recept:
Dit heb je nodig:
450 gram échte Griekse yoghurt (ik had die van Yogood)
1 flinke teen knoflook (of twee)
½ komkommer
½ biologische citroen, sap en rasp
2 el gehakte verse dille
½ tl suiker
1 el goede olijfolie
Zout en peper, uit de molen
En zo maak je snelle tzatziki:
Was de komkommer en rasp ‘m grof. Doe de komkommerrasp in een vergietje, strooi er wat zout op en laat alvast uitlekken.
Schep de yoghurt in een kom. Voeg de dille, suiker en het citroenrasp en sap toe. Pers er de knoflook boven uit.
Knijp nu met je handen zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Voeg toe aan de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met versgemalen peper en roer de olijfolie erdoor.
Smullen maar!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie