Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Recepten / Shoarmakruiden maken: zo doe je dat!

Shoarmakruiden maken: zo doe je dat!

7 maart 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 2 Reacties


Shoarmakruiden zelf maken - AnniepannieShoarmakruiden maak je heel makkelijk zelf! En als je dan meteen een voorraadje maakt, ben je voorlopig voorzien. Bij mij thuis staat er standaard een potje homemade shoarmakruiden in de kast. Waarom? Omdat zelfgemaakte shoarmakruiden echt veeeeel lekkerder smaken dan die kant-en-klare mixjes uit de supermarkt. En dan te bedenken dat daar vaak allerlei onnodige rommel aan is toegevoegd, zoals smaakversterkers, suiker en een schokkende hoeveelheid zout. Nee hoor, ik maak mijn shoarmamix gewoon lekker zelf. Ik bewaar mijn zelfgemaakte kruidenmixen in dit soort schattige potjes.

Heerlijk variëren

Het leuke aan het zelf maken van kruidenmixen is dat je heerlijk kunt variëren. Zo kun je de mix helemaal aanpassen naar je eigen smaak! Ik voegde bijvoorbeeld ook wat gemalen venkelzaad toe, hartstikke lekker! Voor wat pit gebruik ik graag chilipoeder, maar mocht je een wat minder pittige mix willen (omdat je kinderen hebt bijvoorbeeld…) dan laat je dat gewoon weg. Als je wilt kun je ook nog wat gedroogde peterselie toevoegen. Ik heb dit weggelaten omdat ik de mix zonder dat al perfect vond. Oh en, mocht je nou geen vijzel hebben: no worries. Je kunt de kruidnagel en venkel eventueel ook uit de mix laten. Deze twee ingrediënten kun je niet altijd in poedervorm kopen.

Hoeveel shoarmakruiden heb je nodig?

Voel je vrij om deze mix te verdubbelen als je vaak shoarma eet, zo heb je altijd genoeg voorraad. De onderstaande hoeveelheid geeft een klein potje shoarmakruiden. Hoeveel je nodig hebt per maaltijd? Dat hangt af van de hoeveelheid vlees. Ik gebruik ongeveer anderhalve theelepel per 100 gram vlees. Je kunt varkensvlees, lamsvlees, kip of zelfs namaak-kip gebruiken (de vegan kipstuckjes van de Vegetarische slager zijn hier favoriet). Doe het vlees in een grote kom, voeg zoveel shoarmamix toe als nodig is en meng alles met een scheutje olie goed door elkaar. Even laten marineren en dan… bakken maar!

Shoarmakruiden maken - AnniepannieIngrediënten voor een klein potje:

  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl keukenzout
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 2 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 tl pimentpoeder
  • 1 tl kruidnagelpoeder (=ongeveer 20 gemalen kruidnagels)
  • 2 tl venkelzaad, tot poeder gemalen
  • 1 tl nootmuskaatpoeder

Shoarmakruiden maken

Vijzel indien nodig het komijnzaad, venkelzaad en de kruidnagels tot een fijn poeder. Meng dit met alle andere ingrediënten. Bewaar de shoarmakruiden in een schoon en goed afsluitbaar potje of bakje.

Enjoy!

Meer zelf maken?

Zelf maken: geroosterde paprika
Zelf ingelegde rode kool maken
Zelf maken: rucolapesto

Shoarmakruiden zelf maken - AnniepannieIDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin in shoarma gekregen? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Recepten, Zelf maken Tags: doe het zelf, kruidenmix, shoarma, shoarmakruiden, zelf maken, zelfgemaakt

« Amandelpannenkoekjes met banaan, spek en avocado
Vlaams stoofvlees met frietjes en mayo »

Reacties

  1. Rick zegt

    27 februari 2019 om 12:15

    Deze twee ingrediënten kun je niet altijd in poedervorm kopen.

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      27 februari 2019 om 18:10

      Hoi Rick, wanneer nodig kun je de ingrediënten die je niet in poedervorm hebt kunnen vinden met de vijzel tot poeder malen. Succes! Groetjes, Andrea

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok