Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Lunch / Salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel

Salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel

15 februari 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) Reageer


Salade met appel gorgonzola en geroosterde wortel - AnniepannieZo los vind ik waterkers altijd behoorlijk heftig. Pittig, sterk en gewoon niet super prettig om een hele pluk van te eten. Maar als je waterkers dan combineert met de frisse smaak van appel, het zoete van wortel en het zoutige van gorgonzola, dan heb je een perfecte balans te pakken. Serieus, deze salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel smaakt fantastisch! Het is mijn nieuwste favoriet op saladegebied (yes, het is de bedoeling dat dit rijmt) en hij smaakt heerlijk met een knapperig stuk brood.

Waterkers en appelciderazijn

Eigenlijk onmisbaar in dit recept, want het heeft een unieke smaak die super goed samengaat met de overige ingrediënten. Mocht je het toch te heftig vinden of je kunt het niet vinden, gebruik dan rucola en in het uiterste geval veldsla. Ook vrij onmisbaar is de appelciderazijn. Licht zoet maar toch ook goed zuur. Ik ben er dol op! Appelciderazijn is trouwens ook nog eens erg gezond. Fijn toch?

Gorgonzola

Kijk, niet iedereen lust blauwe kaas. Daar ben ik inmiddels wel achter. Onbegrijpelijk voor mij, want echt: er is niets zo goddelijk als een knalblauw verschimmeld kaasje. I just love it. Maar hee, ik ben niet iedereen en iedereen is niet mij. Dus als je het wilt vervangen door iets anders, kies dan van die brie-achtige geitenkaas (met een korstje). Ook erg lekker!

Salade met appel gorgonzola en wortel - AnniepannieIngrediënten voor 2 personen:

  • 75 gram waterkers
  • 1 winterpeen
  • 1 grote appel (of 2 kleintjes)
  • 90 gram gorgonzola, in stukjes
  • handje walnoten, geroosterd
  • appelciderazijn
  • versgemalen zwarte peper

Salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de winterpeen en snijd hem overdwars door midden. Snijd daarna in dunne plakjes. Hussel de plakjes om met een beetje olijfolie en verspreid ze over de bakplaat. Strooi er een beetje zeezout over. Zet in de oven voor 30 à 35 minuten totdat de wortelplakjes beetgaar zijn en een beetje gerimpeld.
  3. Verdeel de waterkers over twee borden. Sprenkel er wat appelciderazijn over en hussel het eventjes door met je handen. Verdeel dan de wortelplakjes over de borden.
  4. Was de appel en snijd hem in partjes. Verdeel de appel over de borden, strooi de walnoten erover en eindig met stukjes gorgonzola. Maal wat zwarte peper over de salades en… serveer!

Eet smakelijk!

Salade met appel waterkers gorgonzola en wortel

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Lijkt deze salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel je helemaal lekker? Of zit je misschien wel te wachten op een heel ander recept? Ik ben super benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!

Meer lekkere salades?

Komkommersalade met mango en rivierkreeftjes
Mexicaanse salade in een eetbare bowl
Linzensalade met druiven, sperziebonen en gorgonzola


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Lunch, Recepten, Salades, Vega Tags: appel, appelciderazijn, geroosterd, gorgonzola, salade, walnoten, waterkers, wortel

« Mango kip met groene kruidenrijst
Restaurant 6&24: haute cuisine met sterpotentie »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2022 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok