Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Over
    • Het team
  • Shop
You are here: Home / Hotspots / Restaurant 6&24: haute cuisine met sterpotentie

Restaurant 6&24: haute cuisine met sterpotentie

20 februari 2018 By Andrea (Anniepannie.nl) 6 Comments


restaurant 6en24 - anniepannieIn het oude Haagse hofkwartier vind je de Nobelstraat, waar ik eerder al eens een bezoekje bracht aan het Spaans-Portugese restaurant ñ. Vlakbij is nu restaurant 6&24 geopend, een culinaire sensatie van een heel ander kaliber. En zonder meteen al teveel te willen weggeven, noem ik dit haute cuisine met sterpotentie. Want ja lieve mede-foodies, het zou me niks verbazen als restaurant 6&24 binnen een aantal jaren gewoon een ster achter z’n naam mag schrijven. Was het dan zó goed? Ja, het was zo goed.

Verdorie, heb ik het toch al in de eerste alinea verklapt. Maar ach, je was er snel genoeg achter gekomen. Want wat hier volgt is het verslag van een uren durend eetconcert, van ouverture tot opera tot grande finale. En dan bedoel ik geen zingende chefs, maar gerechten en wijnen zó perfect in harmonie met elkaar dat mijn foodiehartje er van tikketakte als een dolle metronoom.

Rik en Saskia 6en24 - anniepannie

Rik van de Laar & Saskia de Kuijer

Sous chef bij de Librije

Chefkok Rik van de Laar werkte maar liefst 7 jaar bij de Librije in Zwolle, waarvan 3 als souschef. En nu komt het: jaren geleden volgde ik samen met mijn zwager een kookworkshop bij de Librije die werd geleid door Rik himself. Met zijn kalmerende woorden op de achtergrond kilde ik mijn eerste kreeft (iek!) en leerde ik dat je aardappels in gelijke stukken moet snijden als je wilt dat ze tegelijk gaar worden (het waren de zenuwen jongens, echt). Een ervaring om nooit meer te vergeten en daarom ben ik Rik altijd een beetje blijven volgen.

Een eigen zaak

Niet lang na de workshop hoorde ik dat Rik samen met zijn vriendin Saskia (destijds ook werkzaam bij de Librije) een restaurant zou gaan openen in Dubai, onder de vlag van de Librije. Lang verhaal kort: dat ging niet door, iets met Dubai=moeilijk en gesteggel over een alcoholvergunning. Maar, de droom van een eigen zaak was aangewakkerd en zo duurde het niet lang meer voordat restaurant 6&24 geboren werd. Rik nodigde mij uit om samen met Roel een hapje te komen proeven en nee, daar zeg je dan dus absoluut geen nee tegen.

Andrea aan chefs table 6&24

Genieten aan de chef’s table

Chef’s table

Na een hartelijk onthaal door Rik en Saskia nemen we plaats aan een van de twee chef’s tables, pal voor de open keuken. Een geweldige plek, want je kunt de chefs heerlijk op de vingers kijken (sterker nog, dat wordt gewaardeerd!). We starten met heerlijke bubbels en krijgen twee creatieve amuses opgediend. Een kroepoekje van tapioca met biet en een crème brûléetje van schaaldierenschuim met rivierkreeftjes en krokante kippenhuid. Roel en ik nemen een hap en kijken elkaar gelukzalig aan: dit belooft wat!

open keuken restaurant 6&24 - anniepannie

De open keuken van restaurant 6&24

langoustine restaurant 6en24 - anniepannie

Langoustine met gepofte zwarte quinoa

Persoonlijk

Saskia komt vertellen over de wijnen en ik vraag haar de spreekwoordelijke jurk van het lijf. Hoewel Saskia de nodige cursussen en opleidingen achter de rug heeft, heeft ze naar eigen zeggen de meeste wijnkennis opgedaan in de praktijk. Naast de Librije werkte ze nog voor een aantal andere toptenten en een wijnhuis. Waar de naam 6&24 vandaan komt? Het zijn hun verjaardagen. Lekker persoonlijk en handig uit te spreken voor de vele expats in Den Haag, aldus Saskia. Dat persoonlijke vinden ze sowieso erg belangrijk. Dat is goed terug te zien in het interieur met huiselijke elementen zoals kamerplanten en een bank met gezellige kussens. Maar ook het feit dat de chefs regelmatig aan tafel een gerecht komen afmaken geeft je als gast een speciaal gevoel.

ceviche restaurant 6&24 - anniepannie

Ceviche van corvina

Creatieve gerechten

Ons eerste gerecht is een ceviche van corvina (een baarsachtige vis) met gebrande mais, gepofte bataat en kumquat. Het idee hiervoor ontstond tijdens een reis in Peru. Mijn reactie? Een zwijgend genieten. Roel: “ik wou dat ik dit kon terugspoelen zodat ik het nog een keer kan proeven”. Bam! De toon is gezet. Kom maar door Rik, wat heb je nog meer voor moois? Genoeg, dat blijkt. Tonijn met een crème van ganzenlever met granaatappel, sojaboontjes en kappertjeskool. Maar ook een langoustine, gebrand aan de buitenkant maar nog rauw van binnen, gedipt in gepofte zwarte quinoa met bereidingen van pompoen, zoetzure bleekselderij en paprika.

tonijn en ganzenlever restaurant 6&24 - anniepannie

Tonijn en ganzenlever

Mooie wijn-spijs combinaties

Dan een vegetarisch gerecht op mijn verzoek. Restaurant 6&24 voert namelijk een uitgebreide vegetarische kaart, voor de liefhebbers. Een halve avocado gevuld met geitenkwark en nashipeer, met een tomatenpoeder en sap van snijbonen. Wauw! En jongens, die perfect passende wijn erbij. Bij mooie wijn-spijs combinaties moet ik altijd denken aan die scène uit Ratatouille, waarbij het ratje Remy eerst een aardbei en een blokje kaas los proeft, ze dan combineert en er vervolgens vuurwerk ontstaat. Snapt iemand wat ik bedoel? (zo niet: kijk even dit filmpje)

avocado restaurant 6en24 - anniepannie

Met geitenkwark en nashipeer gevulde avocado

Persoonlijke favoriet

We gaan verder met coquilles op 2 manieren geserveerd: rauw met avocado, tomaat en kerrie, en gebakken met zwarte bonen, kousenband en harissa. Top! Dan de persoonlijke favoriet van Rik: kalfszwezerik met chorizo en zwarte knoflook. Mijn god, wat vind ik dit lekker. En dan te bedenken dat ik niet eens zo’n ontzettend orgaanvleestypetje ben. We eindigen de hartige voorstelling met een botermals stukje gebraden reerugfilet met pastinaak, venkel, oesterblad en een saus van madeira. Roel raakt er niet over uitgepraat.

coquille restaurant 6&24 - anniepannie

Twee bereidingen van coquille

reerug restaurant 6en24 - anniepannie

Reerugfilet met pastinaak en madeirajus

IJs van gingerbeer

Is er nog plek voor de finale, het dessert? Tuurlijk, altijd. Zeker als het gaat om appel gegaard in beurre noisette met ijs van gingerbeer en een schuim van yoghurt en bergamot. En dat er dan appelcider bij geschonken wordt. Ik bedoel: hoe hemels wil je het hebben? Als altijd in dit soort mooie restaurants is het feest na het dessert stiekem nog niet voorbij. Bij de koffie komen heerlijke friandises, onder andere zachte snoepjes van appel en vadouvan.

dessert restaurant 6&24 - anniepannie

Dessert van appel en gingerbeer-ijs

Aanrader?

Was dat nog niet duidelijk dan? Kom op, hier moet je heen. Dus klim in je telefoon en make that call. Saskia, Rik en hun team leggen je gegarandeerd in de watten. Niet te lang wachten met reserveren, want de zaken gaan goed bij restaurant 6&24. “We zijn net 6 weken open en merken dat er al veel over 6&24 gesproken wordt, ontzettend leuk!”, aldus een enthousiaste Rik.

Restaurant 6&24

Nobelstraat 13
2513 BC Den Haag

Website: www.restaurant6en24.nl
Instagram: @restaurant6.24
Facebook: /restaurant6en24

0702196848
info@restaurant6en24.nl

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di – vr: 12:00 – 14:00 en 18:00 – 21:30
Za: 18:00 – 21:30
Zo: 12:00 – 20:00

Fotografie: Roel van Osch


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: Hotspots Tagged With: 6&24, 6en24, den haag, hotspot, restaurant, restaurant den haag

« Salade met appel, gorgonzola en geroosterde wortel
Romige kurkuma latte met verse gember »

Comments

  1. Manouk says

    20 februari 2018 at 22:21

    Dit klinkt verrukkelijk!! Ik ga direct kijken wanneer ik kan reserveren!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      20 februari 2018 at 23:21

      Nouja wat leuk! Ga je geen spijt van krijgen.

      Beantwoorden
  2. Wendy (mevryan.com) says

    20 februari 2018 at 19:50

    Super leuk geschreven! Ik ga er zeker langs om het zelf te ervaren. Bedankt voor de tip!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      20 februari 2018 at 19:52

      Onwijs leuk om te horen Wendy, dankjewel! Alvast veel plezier gewenst, dat wordt genieten hoor.

      Beantwoorden
  3. Debbie Bodewes says

    20 februari 2018 at 18:40

    Superleuk verslag! Heel leuk geschreven en ik wil nu gelijk daar eten haha!

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) says

      20 februari 2018 at 19:24

      Dankjewel Debbie! Super leuk om te horen. Ik ben ook echt erg enthousiast over dit restaurant! 😍

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. Een heel gelukkig nieuw jaar voor jullie allemaal. 💜 Ik ben een beetje onder een steen gaan liggen de afgelopen weken, omdat er privé een hoop heftigs speelt. De komende tijd ga ik proberen regelmatig wat lekkers te posten, dat leidt af en dat is fijn. Het lukt me misschien niet altijd om op al jullie reacties en berichtjes te reageren. Maar blijf ze sturen, ik geniet er zó van!

Vandaag deel ik jullie meer dan 75 (!) ge-wel-dige antwoorden op mijn vraag ‘Wat wens je Nederland toe’. Een vraagsticker die ik spontaan in m’n story gooide na de laatste persconferentie. Van ontroerend tot hysterisch grappig, ik raad je aan om zeker even naar rechts te swipen. Enjoy!

Veel liefs,
Jullie Annie

PS: volgende keer probeer ik iets breder te lachen. #beloofd 🤗
*ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijden *ACTIE GESLOTEN * Wat snack jij het liefste tijdens een kerstfilm? Laat het weten in een reactie, volg @coopsupermarkt en @anniepannie_nl en maak kans op een feestelijk kerstpakket van Coop supermarkten. Omdat het al bijna Kerst is, maak ik de winnaar morgen meteen al bekend via mijn stories. May the odds be ever in your favor! 🤞🏻🤩

Ultiem Kerstgeluk is voor mij: samen met Roel foute kerstfilms kijken onder het genot van een 'hapjesdiner'. Spaanse vleeswaren, gevulde peppadews, olijfjes, stokbrood met smeersels, nootjes en... lekkere bubbels om het jaar feestelijk af te sluiten. Want 2020 was ook voor ons een 'hell of a ride', maar er zijn zeker ook een hoop mooie momenten geweest. Tijdens de Kerstvakantie staan we daar samen bij stil en hopen we vooral lekker tot rust te komen en te genieten! 🎄🍾🥂💜

#samenmetcoop #anniepanniewerktsamen #coopsupermarkt
Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven Ohhh lieve mensen, echt hoor, deze moet je proeven. Een hele bloemkool in bladerdeeg, met een laagje truffelmayonaise en een ‘duxelle’ van paddenstoelen. Geserveerd met een romige blauwe-kaassaus waarvan ik alweer ga watertanden als ik erover schrijf. (JA, je mag ook een andere kaas gebruiken als je niet van de blauwe club bent!). Allemachtig, wat is dit goddelijk... Helemaal Kerstproof!

Ik weet, tijdens sjieke diners houden we ervan om in de keuken de bordjes op te maken en dan pas uit te serveren. Net zoals in een restaurant. Maar ik wil je met dit gerecht toch aanraden om dat niet te doen. De bloemkool 'en croute' ziet er namelijk juist in z’n geheel ontzettend spectaculair uit! Op de bovenkant van de bladerdeegkorst kun je nog een mooie decoratie maken, bijvoorbeeld een kerstboompje, een ster of een blaadje. Snijd de bloemkool pas aan tafel aan, zodat je eerst alle ‘oh’s en ah’s’ in ontvangst kunt nemen. Als je een mooie braadslede hebt, zoals de Superior Triply braadslede van @bk_cookware, dan staat dat prachtig op de (kerst)tafel. 

Hoewel deze ‘bloemkool en croute’ natuurlijk dé eye-catcher van de tafel is, vind ik het altijd leuk om de tafel mooi aan te kleden. Ik koos hier voor een tafelkleed in kerstig groen (het is tenslotte over een week al Kerst!) en met een print van abstracte kerstbomen. Leuke servetjes erbij, glaasjes wijn erbij, niks meer aan doen! Hoe kleden jullie de kersttafel het liefst aan? En wat zijn überhaupt jouw kookplannen voor Kerst?

De link naar het recept vinden jullie via de link in mijn bio @anniepannie_nl. 

#KerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKCookware
Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag Ik leef voor super crunchy aardappeltjes. Vandaag deel ik weer een heerlijk recept met jullie: geplette krieltjes uit de oven met sinaasappel en rozemarijn. Een geweldig (Kerst!) bijgerecht, bomvol smaak. Ik maakte de krieltjes klaar in mijn nieuwste liefde van @bk_cookware. 

Voor dit recept gebruikte ik de Superior Triply braadslede van BK. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. De unieke constructie van twee lagen roestvrij edelstaal met een laag aluminium ertussen zorgt voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling. Precies wat we nodig hebben voor mooi gebruinde en über crunchy krieltjes uit de oven! De braadslede is trouwens zo robuust, dat ik er van overtuigd ben dat hij een leven lang mee gaat. Wees dus niet verbaasd als ik over een jaar of 40 nog steeds recepten deel uit deze topper. Ik zet bij deze een reminder in mijn agenda om het t.z.t. te checken, haha! 👵🏻

Mocht je inner foodie jaloers zijn geworden op deze braadslede... Je kunt 'm nu met maar liefst 30% korting shoppen op de site van @bk_cookware als je de code ANNIEPANNIExBK gebruikt. Whoop whoop!

Als je snel zo'n crunchy krieltje door de mayo wilt halen: haast je voor het recept naar www.anniepannie.nl. Directe link staat ook in mijn bio @anniepannie_nl. 

#kerstmetBK #kokenmetBK #anniepanniewerktsamen met #BKcookware #geenarreslee #maareenbraadslee
Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Beh Normaal gesproken eet ik bíjna nooit koekjes. Behalve met Kerst! Kerstkoekjes lust ik all day every day. Zelfs tijdens het ontbijt, hehe. Omdat ontbijten met alleen een bord koekjes stiekem niet zo'n goed idee is, ga ik morgenavond kijken naar 24Kitchen Feestdagen met Rudolph op 24 Kitchen. Die uitzending draait namelijk volledig om het kerstontbijt! Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Rudolph onder andere een gezond kerstbrood, een tomaat-cheddaromelet (uit de oven!), een boter-kerstkransje met kerstboomtoast en een kerstontbijt-trifle gaat maken. HO HO HO wat klinkt dat lekker! Dat ik sinds kort fan ben van ovenfrittata's wisten jullie al, ik ben daarom super benieuwd naar de ovenomelet van @rudolphvanveen_official. De uitzending kun je trouwens gewoon gratis kijken op Kanaal 24.

Kijk je met me mee? Als het antwoord daarop 'YES GIRL! NATUURLIJK!' is, let dan even extra goed op: morgen zet ik in mijn story een prijsvraag online. Het antwoord zie je in de uitzending op 24Kitchen op Kanaal 24, morgenavond (16 december) om 18:30. Zodra je het antwoord weet: haast je als de wiedeweerga naar mijn story @anniepannie_nl en vul het antwoord in. Je maakt dan kans op niet alleen de dagprijs - bestaande uit een kookboek van Rudolph, een set stekers voor kerstkoekjes en de @24kitchen_nl kersttrui (swipe naar rechts) - maar óók op de hoofdprijs: een bakworkshop met the one and only Rudolph van Veen. Super leuk! Overigens verzorgt Rudolph iedere werkdag kerstinspiratie op Kanaal 24, je kunt dus óók vanavond al in hogere kerstsferen komen. 👼🏻🎄🤩

#anniepanniewerktsamen #feestdagenmetrudolph #kerstontbijt #kerstkoekjes #kerstinspiratie samenwerking
VET random deze foto, maar ik had zin om wat vroli VET random deze foto, maar ik had zin om wat vrolijks te delen te midden van al deze COVID-shit. Ik vind het bedroevend om me te realiseren dat er mensen zijn die zó asociaal en tenenkrommend dom zijn dat ze als een stel driftige kleuters op het Binnenhof gaan staan trommelen en fluiten tijdens een ontzettend belangrijke toespraak die écht écht écht niet voor de lol wordt ingelast. Maar... al weer veel teveel woorden daaraan vuil gemaakt! In mijn story staat nu een heel gezellig vragenblokje waarin je iets liefs en positiefs voor je medemens mag wensen. Ik ga voor mínstens 100 reacties en die wil ik dan allemaal in een gezellige post gaan delen ergens in de komende week. Dát lijkt me nou tof en hoopgevend. Een beetje een ‘wij’ gevoel creëeren. We doen dit met elkaar, namelijk. Nederland, make me proud! 🤗🤗🤗

En nu uitleg bij deze foto. Ik fiets hier met een enorme joekel van een kalkoen op m’n bagagedrager, op weg naar vrienden met een grotemensenoven. Afgelopen zondag bereidde ik voor het eerst een gevulde kalkoen van @copastraditionalturkeys, die ik een week eerder kreeg van @boersenboers. Ik vond het super leuk om te doen en het is nog goed gelukt ook! Ik kreeg hulp van m’n goede vriend Bas en z’n Boretti. #borettibas 😜 In mijn stories ga ik het hele verhaal met jullie delen. Even geduld want ik moet nog wat foto’s van m’n camera halen. Vul tot die tijd eerst maar even dat gezellige vragenblokje in met jouw allerliefste wens voor Nederland. Er zijn nú al pareltjes binnengekomen. Dank daarvoor! ❤️
Volgen op Instagram

Nu populair

Zelfgemaakte pindakaas uit de blender
Chocolademelk van cacaopoeder
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Varkenshaassaté met pindasaus
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok