Deze linzensalade met druiven, sperziebonen, cherrytomaatjes en gorgonzola is onwijs lekker en gezond. Hij zit bomvol groente. Per persoon zelfs 200 gram, plús nog een portie fruit. Fijn toch? Ik noem dit soort maaltijden groenteboosters. Die eet ik graag als het overdag nog niet helemaal gelukt is om voldoende groente binnen te krijgen. Handig!
We eten met z’n allen dus echt véél te weinig groente en fruit. Haal jij de in Nederland aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente per dag? Plus minimaal twee stuks fruit? Als het antwoord ‘ja’ is, good for you! Nee echt, dan ben al je onwijs goed bezig. Maar het kan zelfs nóg beter. Uit recent onderzoek blijkt dat het consumeren van tot wel 800 gram groente en fruit per dag de kans op hartziekten met 24% verlaagt. De kans op een beroerte neemt af met 33%, de kans op kanker met 13% en de kans om te vroeg te overlijden met 31%. Dat zijn nog eens mooie statistieken! Tof dat je eetgewoonten zo’n grote impact kunnen hebben op je gezondheid. Een mooie motivatie om zoveel mogelijk groente en fruit naar binnen te werken!
Deze linzensalade met druiven, sperzieboontjes en blauwe kaas helpt je daarbij. En… ook niet geheel onbelangrijk, hij smaakt ontzettend goed. De nootachtige smaken van de du puy linzen en walnoten combineren mooi met de kruidige, zoute blauwe kaas. Het zoetje en zuurtje van de druiven en cherrytomaatjes brengen het geheel helemaal in balans. Voor extra veggie power heb ik ook nog sperziebonen toegevoegd, die er perfect bij passen! Echte allemansvrienden, die groene rakkers.
Ingrediënten voor 2 personen:
160 g groene puy-linzen
175 g sperziebonen
150 g rode druiven
125 g cherrytomaten
100 g gemengde sla
80 g gorgonzola
handje walnoten
Dressing:
2 el citroensap
1 el walnootolie
1 el goede olijfolie
zout & peper (naar smaak)
Linzensalade met druiven, sperziebonen en gorgonzola
Kook de puy-linzen zachtjes gaar in 30 minuten. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Voeg deze in de laatste 5 minuten kooktijd toe aan de pan met linzen. Giet alles dan af, spoel in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken.
Was intussen de druiven en cherrytomaatjes en halveer deze. Laat sommige druiven heel voor een speels effect.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een grote kom. Voeg dan de linzen, sperziebonen en de sla toe en schep alles goed om.
Verdeel de linzensalade over twee borden en garneer met de cherrytomaten, druiven, walnoten en gorgonzola.
Aan tafel! Eet smakelijk.
Liefs,
Andrea
TIP: dit is een echte maaltijdsalade met linzen en een heleboel groente. Hij vult dus behoorlijk! Je zou een kleinere portie van deze salade ook prima mee kunnen nemen naar je werk. Voeg dan wel pas op het laatst de sla toe, anders wordt deze slap.
Ik ben natuurlijk heel benieuwd of je deze linzensalade gaat maken! Laat je het weten? Dat kan in een reactie hieronder, of… tag @anniepannie_nl op Instagram en deel je creatie met de rest van de wereld!
Nog een lekker recept met linzen:
Griekse tortillataart met linzen en gehakt
En nog twee mooie recepten met druiven:
Flammkuchen met feta, druiven en rauwe ham
Geitenkaasballetjes met druiven
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie