Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
Je bent hier: Home / Hapjes en Snacks / Plaattaart met zoete aardappel en feta

Plaattaart met zoete aardappel en feta

25 januari 2016 By Andrea (Anniepannie.nl) 4 Reacties


Plaattaart-met-zoete-aardappelHet is weer zover. Wéér een plaattaart op Anniepannie.nl. Ik kan er niets aan doen, ik hou ervan! Zo simpel, zo lekker. De combinatie van zoete aardappel met het zoute van de feta is echt super. Deze plaattaart met zoete aardappel is heerlijk als lichte hoofdmaaltijd (met een salade erbij) of als lunch. Je kunt ‘m natuurlijk ook in stukjes snijden en serveren bij de borrel.

Wist je trouwens dat zoete aardappels naast lekker ook echt onwijs gezond zijn? Ze zitten bomvol vitamines en zijn heel goed voor je darmpjes. Ik ben fan! Mocht je nou speciaal voor dit recept een hele zak vol gaan kopen, dan kun je met de rest van de zoete aardappels bijvoorbeeld deze zoete aardappelsalade met yoghurt-dille dressing maken.

Overigens is het bij dit recept erg handig als je een mandoline hebt. De zoete aardappel moet namelijk in superdunne plakjes, anders wordt het niet goed gaar. Ik heb zelf de Super Benriner mandoline en die is echt GE-NI-AAL, maar ik kan me voorstellen dat je ‘m wat aan de prijs vindt. Ik vind dat ‘ie het geld dubbel en dwars waard is. Anyway, weer even terug on topic: hieronder het recept voor de plaattaart met zoete aardappel en feta!

Dit heb je nodig voor 1 plaattaart met zoete aardappel:
1 rol vers bladerdeeg (of gewoon bladerdeeg, maak dan een lap van 40 bij 24 cm)
1 grote eetlepel crème fraîche
1 middelgrote zoete aardappel
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
40 gram feta
1 ei
Versgemalen peper en zout
Olijfolie

Ook nodig: een mandoline (of de knife skills van een sushi chef)

Plaattaart met zoete aardappel en feta

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol er de lap bladerdeeg op uit. Vouw de randjes van het bladerdeeg een beetje naar binnen, zodat je straks een mooie knapperige rand aan je bladerdeeg pizza krijgt. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork (maar niet de rand). Klop het ei los en besmeer daarmee de rand van het bladerdeeg. Het restant ei kun je gebruiken om deze omeletrolletjes mee te maken.

Roer de crème fraîche los en bestrijk hiermee de binnenkant van de plaattaart. Pak je mandoline erbij en schaaf hele dunne plakjes van de zoete aardappel (let op je vingers). Beleg hiermee de plaattaart. Verkruimel de feta over de plaattaart en strooi de dille erover. Maal er wat zout over en flink wat peper. Sprenkel een beetje olijfolie over de plaattaart.

Schuif de plaattaart in de oven en bak hem in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.

Smullen maar!

Meer plaattaarten? Check deze recepten:
Plaattaart met gerookte zalm en bimi
Plaattaart met peer en Gorgonzola


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend) Facebook
  • Klik om te delen op X (Wordt in een nieuw venster geopend) X
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend) WhatsApp
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend) Pinterest
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend) E-mail
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend) Print

Gerelateerd

Categorie: Hapjes en Snacks, Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke pizza's, Recepten, Voorgerechten Tags: bladerdeeg, bladerdeegpizza, dille, feta, koningsdag, makkelijke pizza, oranje, pizza, plaattaart, zoete aardappel

« Mini tarte tatins met cherrytomaat
Kaneel en Kardemom: bakken op z’n Joods! »

Reacties

  1. Anouk zegt

    10 april 2019 om 09:47

    5 sterren
    Dit is echt zo lekker!
    Wij maken deze zeker een of twee keer per maand, en maken er dan een soepje bij ?

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      10 april 2019 om 09:51

      Haha zo leuk! Je hebt ‘m inmiddels vaker gemaakt dan ik. :-)

      Beantwoorden
  2. Anouk zegt

    7 juli 2016 om 10:00

    Ik had geen dille in huis maar wel sprieten van de venkel, ook heel lekker :)

    Beantwoorden
    • Andrea (Anniepannie.nl) zegt

      7 juli 2016 om 11:31

      Klinkt als een top alternatief!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Mangosalade met komkommer en paprika
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Romige tagliatelle met spinazie, kip en zongedroogde tomaten
Gedroogde tomaatjes uit de oven

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Roze-koeken-gekleurd-met-bramen-ANNIEPANNIE

Roze koeken recept

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Naast gewone koekjes verzamelt Anniepannie.nl digitale cookies, zodat je een optimale gebruikerservaring hebt. Vind je dat ok?Ok