Ik heb weer een kleine-moeite-groots-effect receptje voor je in de aanbieding! Deze super schattige mini tarte tatins met cherrytomaat zijn reuze simpel om te maken, maar zien er wel sjiek uit. Wat wil een mens nog meer? Ik heb voor twee personen de mini tarte tatins in kleine springvormpjes gemaakt, maar ik denk dat het ook wel kan in een grote ovenschaal. Je maakt er dan twee naast elkaar.
Ingrediënten voor 2 personen:
12 cherrytomaatjes
2 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
5 el balsamicoazijn
Zout en peper
Ook handig: 2 mini quiche vormpjes/springvormpjes (en anders een grote ovenschaal)
Mini tarte tatins met cherrytomaat
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaatjes.
Verwarm de balsamicoazijn in een steelpannetje en laat het inkoken tot een stroopje. Let op: niet met je gezicht erboven gaan hangen, want dan slaat het op je keel. Als de balsamicoazijn een stroopje is geworden, zet je het vuur uit.
Verdeel de balsamicostroop over bodems van de twee vormpjes. Verdeel de gehalveerde tomaatjes netjes over de bodems met de snijkant naar boven. Maal er een klein beetje zout en peper over.
Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg zodat je ronde plakjes krijgt. Leg de plakjes bladerdeeg op de tomaatjes en druk de randen een beetje aan. Je stopt de tomaatjes als het ware in, lief hè? ;)
Zet de mini tarte tatins ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, totdat het bladerdeeg goudbruin is geworden.
Keer de mini tarte tatins ieder om op een bord. Serveer met wat salade.
Smulze!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie